Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[UCPC] Classe: El marxisme més enllà d'Europa
31 gen 2011
Dissabte 5: El marxisme a Asia, Àfrica i Amèrica Llatina amb Yodenis Guirola i Imma Gràcia


En els darrers anys del s. XX la majoria de les revolucions que hi ha hagut al món han estat fora del món occidental, en canvi la majoria de la teoria marxista ha estat sempre projectada des de Europa i darrerament des dels EUA, és per això que volen defugir d’un eurocentrisme que ha caracteritzat fins ara al marxisme europeu. La UCPC vol donar una visió global de les lluites revolucionaries i del pensament marxista d’arreu del món sobretot veient la conjuntura actual als països àrabs com Tunissia o l’Egipte.

Volem rescatar aquelles experiències i ensenyances, que salvant les distàncies, ens puguin ajudar a transformar la nostra realitat, ja que no oblidem que tot i estar oprimides com a classe i com a poble, els nostres estats opressors formen part junt amb les classes oprimides europees d’una opressió més gran i cruel amb els pobles desposeïts de l’Àfrica i l’Asia.

Per això, us convidem a totes aquest dissabte dia 5 de febrer a participar de la classe aplaçada sobre el marxisme més enllà d’Europa, on en Yodenis Guirola, professor cubà afincat a Barcelona i professor de la UB i la Imma Gràcia catalana d’origen i basca d’adopció ens parlaran dels casos d’Amèrica Llatina i d’Asia i Àfrica respectivament.

Recordeu: Dissabte 5 de febrer a les 10h. a l’aula 40.012 de la Universitat Pompeu Fabra, Campus Ciutadella (Edifici Roger de Llúria, planta baixa)

Us esperem a totes!
Mira també:
http://www.universitat.cat
http://www.comunista.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat