Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: educació i societat
Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
\
Un video que deja bien claro si la inmigración es positiva o negativa para un país.

http://www.youtube.com/watch?v=_TR8dMPBl98&feature=related

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
Hem considero català, com molta gent, i mai he negat que l' imigració sigui dolenta..
Sou uns manipuladors, amb aquest titol titlles a tots els catalans d' ignorants i de racistes.
Racistes n' hi han a tots els llocs, per tant el titol de la noticia podria ser Lo que los racistas deben conocer acerca de la inmigración o Lo que los ignorantes deben conocer...
Aquest titol diria que està manipulat clarament per a provocar.
Que gran l'arcadi, com sempre.
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
Un tio m'envía a pastar pel meu orígen, m'insulta (ecspanyol), em mana aprendre el seu idioma, i a sobre m'acusa, a mi, de racista.

Cullunut, noi, és allò de la palleta a l'ull de l'altre enlloc de la viga al propi, no?

A tots els catalans que creuen veure amb bons ulls l'emigració, aviam si comencem per païr la dels 60, no trobeu?
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
Jo no tinc cap problema amb la imigració dels 60, imagino k hi ha gent racista que si..com a tot arreu.., però una cosa es la immigració dels 60 i l' altra és estar vivint desde fa més de 30 anys Catalunya i no apendre la llengua i respectar la cultura originaria d' aquell lloc.. Jo conec gent imigrant i gent nascuda aqui filla d' imigrant tots parlen català i si no ho fan no hem posen a mi cap problema per a que els hi parli català, més ben dit m' ho demanen pk tenen un cert interés amb apendre'l o simplement ho respecten.
Però després et trobes gent que no li passa per alli baix parlar el català, sols per provocar i mantenir-se ferm amb els pensaments de que això es España i aquí tambien se habla español, con toda normalidad..
Aquesta gent si que m' ofén i k ningú hem surti amb l' excepció de que si no t'entenen pk acaben d' arribar, sinó k porten mes de 30 anys si no el saben es pk no els hi interessa.
Si tu et consideres español doncs jo crec k ja tens un problema.. que es españa? quina llengua es l' español? quina es la cultura española? la pandereta, el bou, la truita i la sevillana? Molt trist no? El reino d' españa es un invent... i qui es senti orgullós de ser español doncs que s' ho fagi mirar.. en canvi no tinc res en contra dels castellans, andalusos, gallecs, asturians, marroquins.............
I com diu Gimyt, sense sortir del tema i anar-sen per les rames aques titol està pensat expressament per a provocar i dur a la confrontació...
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
Pos si, per començar haurien de pair la immigració dels '60, per que quants d'aquests nazionalistes son fills d'inmigrants a Catalunya? molts i molts... .
Per defensar una llengua, una cultura, no cal negar les altres, no cal esforçar-vos per odiar-les; es dolent per la salut i per la inteligencia
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
aquest de soc un esapyoooo llegeix a dalt com t' han dit ni odiem el castellana ni als castellans, igual que a totes les altres cultures, si aquí alguna cultura és odiada i encara avui perseguida d' una manera més encoberta és el català.
I m' agradaria que aquest post s' eliminés ja que si és vol discutir la cuestió nacional i tal.. que se'n obri un amb aquesta intenció i no provocant i despreciant amb aquest titol, fruit d' algú enfadat com s' enfada un nen petit..
L' entrevista està molt bé i no té res a veure amb el titol.
Amb aquest titol no es vol destacar l' entrevista sinó que solament provocar.
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
30 gen 2011
està molt bè provocar; això es que algo es remou home, tot pot cambiar...
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
31 gen 2011
Bé, quedem d'acord que hi ha gent que respecta les altres cultures, i gent que no. Però aquesta mena de gent hi és a totes les cultures, així mateix.

Per exemple, no és respecta a la cultura dels nou-vinguts si es MANA aprendre catalá (sabeu la diferencia amb CONVIDAR?), com tampoc ho és mirar-los amb aquell somriure burleta si es nota que no són "de tota la vida", o no considerar la cultura que ens porten tan valuosa o tan d'aqui (perque ells hi són, simplement) com la pròpia. Comentaris com el teu sobre la tauromàquia (present arreu dels PPCC), el flamenc o la gastronomía només demostren la teva ignorància i que et vas tragar el menú cultural franquista sencer. A l'espanyol, li negues fins i tot l'existència..de jutjat de guàrdia.

Val també per l'arab, el xinés..

Jo no em sento espanyol, com no em sento catalá si això implica identificar-me amb un estat. Ara bé, molts d'aquests andalussos, castellans o asturians que sí respectes si proclamen la seva nacionalitat petita no tenen cap problema amb sentir-se espanyols. Crec que és un sentiment tant legítim com el teu de sentir-te catalá. O us ho feu mirar tots alhora, en tot cas, per que igual d'invent és el principat de Catalunya, per no parlar dels "païssos catalans"..
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
31 gen 2011
No es el mateix ser español, un reinat on s' okupa, es tortura,s' empresona i es persegueix a les cultures propies dels territoris, o sentirte andalús, gallec o català i creure amb la independència i l' autogesstió, o el socialisme, comunisme... hi ha per totes les variants, pero això si sense perseguir ni torturar altres cultures, jo per sentir-me català no reprimeixo a ningú ara un espanyol si que reprimeix la meva llibertat per sentir-me català i voler viure en una terra on es defensin els meus drets i els de la gent que viu i conviu amb mi en aquest territori.
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
31 gen 2011
Per a "Fang":
Ja hi som amb la mania persecutoria...; qui et per segueix?
Crear un nou estat li dius autogestió?
De quines tortures parles?
Quins "espanyols" et reprimeixen i en que consisteix?
De quins derets parles que suposadament t'han vulnearat?
Pot ser us equivoqueu d'enemics
Per cert hauries de posar ocupar sense K...
Vinga vxeics, defenseu el tema de la catalanitat¿? de manera més carinyosa i respectuosa amb els que pensem diferent (i no cal ser espanyolista per tenir moltes altres idees diferents)
Re: Lo que los Catalanes debemos conocer acerca de la inmigración
31 gen 2011
El major invent ha sigut espanya, les demes han sigut petitas invencions que a vegadas eés feien més grans i a vegades més petitas. Peró la d'espanya es definitiva: una, gran i lliure. Amb aixó ja es diu tot. Jo no em sentó catalá com un catalaniste, pero si que em sento un vincle amb el que m'envolta, tant la gent, sigui d'on sigui, con d'aquest infecte asfalt, com de la natura que cada vegada em costa més trovar.
El problema es que ja no conec aquest aire, ni tampoc el aigua o la llum. No sento que les feste populars, sihuin populars i per tant meves. Ni el ball, ni el riure, ni el olor de les castanyes i el boniatos quand comença el hiver. Ni la pluja en moja com abans, ni tan sols el vent em remou el cabells, perque ja no tinc. He vist, com aquesta terra canviava a mans dels que deien que eren catalans, igual que l'he vist canviar a mans dels que l'havien envaït. i mentres tant, el poble barallant-se entre ells i pels que ens han canviat la manera de viure. Encara no entenc res, ni tant sols, com hem aguantat tant.
in-e-migracions
01 feb 2011
Si he nascut a Zaragoza, és a dir, a la Corona d'Aragó. suposo que sóc admès per venir de les mateixes terres dominades per Jaume I, no?
Sindicat Terrassa