Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
29 gen 2011
El calendario de movilizaciones diseñado por la organización sindical sigue incluyendo actos para los próximos días
· La CNT rechazó con contundencia la avalancha de recortes sociales del Gobierno y se sumó a la Huelga General en aquellas Comunidades donde se había convocado.
· La organización movilizó a sus sindicatos en todos los puntos del país, haciendo patente su crítica y su protesta contra lo que considera uno de los mayores retrocesos sociales en nuestra historia reciente.
En el caso de Cataluña, donde también había convocada una Huelga General a la que se sumó esta organización, la incidencia pasó por la realización de piquetes por la mañana y la convocatoria de una manifestación en solitario por la tarde, convocatoria que había realizado la CNT catalana en su conjunto y que discurrió por las calles de Barcelona, llegando a sumar a MILES de personas.

Ver la noticia completa
http://www.cnt.es/noticias/nota-de-prensa-la-cnt-salio-la-calle-el-27-e-
Mira també:
http://www.cnt.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
29 gen 2011
En el caso de Cataluña, donde también se había llamado a la Huelga General y donde esta organización convocó una jornada de lucha, la incidencia pasó por la realización de piquetes por la mañana y la convocatoria de una manifestación en solitario por la tarde, convocatoria que había realizado la CNT catalana en su conjunto y que discurrió por las calles de Barcelona, llegando a sumar a miles de personas.

El fet de canviar lo de "jornada de lucha" per "huelga general a la que se sumó" i destacar en majuscules miles, sembla més una provocació que no cap altra cosa.

Segur que eres de cnt-ait, i no algú amb ganes de brega o que comencem un altre cop amb picabaralles i discussions, estupides, inncecessàries i desmobilitzadores?
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
29 gen 2011
Sr. extre, vosté s'equivoca. Al menys no parlo de "manipulació", només es destaca lo que es critíca... i tampoc s'ha canviat res, només es destaca una dada per contrastar les paraules que es diuen

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/413709/index.php
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
29 gen 2011
Potser el text ha sigut modificat a posteriori. La part que he ficat, l'he tret de aquesta font que no és de publicació oberta, sinó per a col.lectius i organitzacions:
http://www.lahaine.org/index.php?p=50937
[Nota de Prensa] La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
Vie, 28/01/2011 - 13:31 - prensa - C.N.T. - Reforma Laboral 2010

- La CNT rechazó con contundencia la avalancha de recortes sociales del Gobierno y se sumó a la Huelga General en aquellas Comunidades donde se había convocado.

- La organización movilizó a sus sindicatos en todos los puntos del país, haciendo patente su crítica y su protesta contra lo que considera uno de los mayores retrocesos sociales en nuestra historia reciente.

moviliz_portada.jpg


Tanto durante la jornada de ayer 27 de enero, como en los días previos, la Confederación Nacional del Trabajo salió a la calle en múltiples localidades con el objetivo de visibilizar su rechazo más tajante a los recortes sociales que durante los últimos tiempos viene aplicando el gobierno del PSOE.

Así, en aquellas Comunidades Autónomas donde se había convocado Huelga General (Galicia, Cataluña, Euskadi y Navarra), la CNT apoyó dichos movimientos de forma activa, participando en piquetes durante la mañana y convocando diversas manifestaciones por la tarde: en el caso de Galicia, la organización participó en la manifestación unitaria de Compostela, que sumó a más de 4000 personas. También se hizo lo propio en La Coruña, donde los sindicatos CIGA y CNT también habían convocado una manifestación. Por último, tanto en Ferrol como en Vigo hubo también actividad cenetista con motivo de la huelga, tanto en lo tocante a piquetes como en manifestaciones.

En Euskadi y Navarra, donde la CNT se había sumado a la huelga general convocada por la mayoría sindical vasca, fue amplia e intensa la actuación de los piquetes informativos de nuestra organización que se distribuyeron por las diferentes localidades vascas. En la zona de Vizcaya se concentraron principalmente en el cinturón industrial de Durango. Bilbao aglutinó gran parte de los esfuerzos de los sindicatos de la zona, pasando por varios puntos emblemáticos junto a los sindicatos LAB y ELA. También la CNT Guipúzcoa, junto a la de Navarra se han juntado para actos y piquetes por su zona, y al igual que CNT- Vitoria/ Gazteiz, realizaron multitudinarias manifestaciones unitarias en las diferentes capitales de provincia.

En el caso de Cataluña, donde también se había llamado a la Huelga General y donde esta organización convocó una jornada de lucha, la incidencia pasó por la realización de piquetes por la mañana y la convocatoria de una manifestación en solitario por la tarde, convocatoria que había realizado la CNT catalana en su conjunto y que discurrió por las calles de Barcelona, llegando a sumar a miles de personas.

Asimismo, la CNT salió a la calle en otras ciudades, puesto que pese a que la convocatoria de huelga no era extensiva a todo el país, esta central sindical sí entiende que la movilización debe producirse en todas partes por igual debido a la gravedad de los recortes que se están aplicando. De esta manera, en Madrid, Valladolid, Málaga, Córdoba, Valencia, Logroño, Segovia o Tenerife se participó en manifestaciones convocadas por aquellas organizaciones que coinciden en el rechazo a las medidas del gobierno, o bien se convocó en solitario.

También en días previos, en otras localidades como Teruel, Gijón, Zaragoza, Toledo o Ciudad Real, había realizado ya la CNT actos públicos de protesta contra lo que se considera una actitud claramente antisocial y entregada a intereses empresariales por parte del PSOE y los sindicatos CCOO y UGT, que a la postre alcanzaron en el día de ayer un preacuerdo con el

Gobierno en materia de pensiones, fuertemente criticado por la CNT, para quien no cabe plantear retraso alguno en la edad de jubilación ni aumento del mínimo de años cotizados, al llevar la Seguridad Social más de treinta años seguidos en superávit, situación que se mantiene a día de hoy.

Por último, desde la CNT se destaca también que el calendario de movilizaciones diseñado por la organización sindical sigue incluyendo actos para los próximos días, de momento hasta el mes de febrero, aunque la intención de la central es continuar más allá de dicha fecha, de forma que es previsible que vayan surgiendo todavía más convocatorias, especialmente tras el preacuerdo alcanzado ayer 27 entre el Gobierno, UGT y CCOO.

28 de enero de 2011

Secretaría de Prensa y Comunicación.
Mira també:
http://www.cnt.es/noticias/nota-de-prensa-la-cnt-salio-la-calle-el-27-e-en-todo-el-estado
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/413529/index.php
CNT decide lo que hace
30 gen 2011
Es que a algunes les dolió que CNT criticara la manipulación de otres.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
"otres" que son casi todos los medios libres de barcelona. La magnitud de tus críticas (bastante poco constructivas) son grandes, no sé si te das cuenta.

En vez de pensar que puede haber sido una falta de coordinación en un momento puntual, un error o equivocación, o que se referían al número de personas que había al principio de la mani y que luego la gente se sumó.. nos vamos a la manipulación...

No valoras nada el trabajo de la gente que llevaba movilizada y esforzándose desde la noche del día anterior (y dias anteriores también). Que no se hace por dinero ni ningún tipo de interés individual, sino colectivo. Que lo hacen lo mejor que saben o pueden, ya que esa función de contrainformar con medios escasos durante 24 horas sin parar no es fácil.

Cometen un error y la cnt (ait) se les tira al cuello.

Muy bien... así se van creando lazos. Seguid asi que llegaréis lejos.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
La CNT-AIT no s'ha tirat el coll de ningú, una persona ha penjat queixant-se d'això a indymedia. De fet, ni tan sols sabem si és de la CNT-AIT, jo no faria gaire cas dels comentaris o alguns posts d'indymedia. En tot cas el que hem de fer cas és a la nostra experiència en el dia dia amb altres companys i organitzacions
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
en vez de utilizar el "nick" de "anarcosindicalista", tendrías que usar uno más acorde a todo lo que te has estado dedicando estos días, antes y después de la convocatoria de huelga.
Eres tan coherente que no ves ninguna manipulación en el término "miles" (que no sólo es incierto, sino que se podría interpretar fácilmente que como mínimo había dos mil) y sin embargo sí que lo ves si se pone "mig miler" cuando arranca la manifestación... Efectivamente, tú no eres la CNT-AIT aunque estes afiliado a ella, y aunque se me ocurren muchos nombres, por todo el esfuerzo que has realizado, tu labor más que de "anarcosindicalista" se podría calificar de "mierdicalista"
Tú si que eres un manipulador y aunque sólo aficionadillo, has conseguido que los comentarios sobre la lucha contra los recortes salariales se deriven hacia las estúpidas siglas o las cifras. Rentabilidad y productividad, dos máximas de este capitalismo que vivimos y que por lo visto a ti te tiene atravesado de lado a lado y ciegamente envenenado.
Sigo con mis terapias, pero no dudo que tarde o temprano, tú también pasarás por aquí...
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
Donde dice recortes "salariales", quería decir "sociales". Pido disculpas por la manipulación.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
Alguns d'aquests són els que comencen les discussions i picabaralles i després són els primers en queixar-se quan se'ls diu quelcom.
Aquest sentiment que "tots estan contra la CNT" és ridícul i infantil i demostra poca serietat en qui ho expresse. És tan ridícul que sembla que digui que ell no s'equivoque mai i que per això ha de corregir als demés. Una miqueta rígid i disciplinari, no et sembla?
Aixó sembla més la política d'un partit que no d'un sindicat.
Salut i felicitacions per l'éxit de la convocátoria de jornada de lluita.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
I si li donem un gir de rosca més i ens centrem en el tema que destaca qui ha penjat la informació?.
    Seria absurd acusar a La Haine de "manipulació", doncs és evident que la notícia apareguda en la pàgina de La Haine i la de la pàgina de CNT, tenen lleugers canvis i per tant, no són iguals.

    Coincideix que els canvis afecten al lloc en el que s'han produït confusions i acusacions greus de manera indiscriminade, estenent-los contra tots els mitjans alternatius que formen l'agencia 29-S.
    A part que aquests atacs no tenen res que envejar als que ja es van produir al 29 de setembre, per part dels sindicats majoritaris, d'aquests fets caldria treure algunes reflexions.

    Ja que ningú ha llançat acusacions contra La Haine de manipulació, per qué es fan en contra de l'agència 29-S, si a primera vista els fets no són tan diferents?.

    Per un costat, em sembla que la pèrdua de protagonisme és un factor a tenir en compte. Per altre, no es pot acusar a La Haine de cap manipulació, perque es una web de publicació per a col-lectius i organitzacions i per tant, en qualsevol cas, la suposada manipulació seria de la organització que ha penjat la notícia. Si mirem qui ha sigut, verem que diu "Secretaría de Prensa y Comunicación" (se suposa que de la CNT-AIT), i seria molt més absurd dir que la propia CNT, manipula les seves informacions. A les hores, per qué hi ha dos comunicats diferents.
Pot ser que primer hagin fet un, i es va penjar, i després s'ho van pensar millor i van rectificar i van distribuir el altre. O sigui, que el primer comentario ja parla de que qui penja la noticia ha canviat i destacat una part del texte. El altre diu que ha destacat, peró no modificat i aporta el enllaç.
Per concloure, aixó es internet i malgrat que hi ha molta intoxicació aliena a les persones que lluitan, també hi ha descoordinació, gent molt sectaria i questions que són errors nostres i que no obeïxen a causes alienes, però que les vivim com si algú ens estigués atacant, perquè és més fàcil veure el perill fora, que dintre i sentir-los com enemics, abans que com aliats amb errors i defectes com els nostres.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
30 gen 2011
Si en lahaine pone esto:

19.33 Barcelona (LH): La manifestación unitaria finalizó en Foment del treball y la gente se fue dispersando. A las 19hs CNT ha convocado una manifestación en pl Universitat. Se han concentrado unas 500 personas y la marcha ha comenzado. En la pancarta de cabecera pone "Ni reforma de les pensions, ni sindicats complices, ni retallades socials. Prou d´agressions als drets dels treballadors". Hay poca presencia policial.

y despues esto:

19.51 Barcelona (LH): La marcha convocada por la CNT agrupa unas 1.000 personas y están llegando a pl. Catalunya. El acceso a las ramblas está cortado por los mossos.

y en la agencia 29s (en la que la haine participa) solo esto:
19:40 La marxa de la CNT-AIT Catalunya recorre el carrer Pelai de Barcelona. La manifestació de la CNT-AIT Catalunya congrega mig miler de persones.

La marxa acaba d’iniciar-se a Plaça Universitat i actualment es troba al carrer Pelai. Els manifestants ho fan sota el lema "Ni reforma laboral ni sindicats còmplices ni retallades socials. La lluita és cada dia. Prou agressions contra la classe treballadora".

No sera que simplemente no se ha publicado la segunda informacion que ha llegado a la agencia????? por error o lo que sea que haya pasado? teniendo en cuenta que llevaban cubriendo el dia de huelga desde la noche anterior

la agencia manipula?
la haine manipula?
todos manipulan???
lahaine ha manipulado la informacion de la secretaria de prensa y comunicacion para salvar las espaldas a la agencia 29s???

SIIII PARA ALGUNOS TODO ESTOS ES MANIPULACION!!
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
31 gen 2011
La veritat és que fot pena tanta merda en IMC Barcelona. Com a afiliat a CNT-AIT crec què resulta un error penjar notícies en aquest portal, ja que s'omple de retrets i merda quasi sempre.

Segurament existeixen moltes coses a millorar en al CNT i les altres organitzacions que van convocar vaga/jornada de lluita. Com a part de la CNT sé que a indrets com Manresa, la gent de la secció sindical de l'Ajuntament de la CNT va convocar vaga i es fa fer, i sé que a d'altres indrets així va ser. És estúpid dir que la CNT va fer d'esquirols el dia de la vaga. Igualment, en el "fracàs" (o no) de la mateixa cal tenir en compte altres factors interns d'altres organitzacions que van convocar però que van tenir divisions internes. Per altra banda mai és fàcil entedre's amb gent que, malgrat poden existir coses que uneixen, d'altres ens separen.

És una reflexió sense ànims d'ofendre a ningú. Però si la CNT-AIT al final va decidir convocar a una manifestació tota sola, cosa al meu parer un error (però així ho van decidir la major part dels sindicats), crec que en part es deu a molta merda personal que s'arrossega des de fa anys (especialment amb sector de Joaquim Costa -per a mi uns companys de lluita i que m'alegraria que dintre de poc siguin companys d'una mateixa organització-), i pels recels existents vers l'EI. I aquests recels de vegades, òsties, estan fonamentats. Només cal veure la publicació "ja n'hi ha prou" amb una imatge a la contraportada del Països Catalans (quan CNT feia actes a tot l'Estat) amb una imatge de fons d'una mani indepe (potser contra la sentència de l'Estatut) o els cartells "unitaris" de la mani del 22 amb una estrella vermella, o les rodes de premsa amb membres de les CUP (per exemple a Sabadell) quan ni tan sols van participar activament a les reuniosn pro-vaga/jornada de lluita...

Potser la CNt ha de deixar de ser tant "única", però altres sectors tb s'ho hauríen de fer mirar
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
01 feb 2011
Deixa de mirarte el melic. Si has tingut oportunitat de seguir els fets, t'adonaràs que qui ha començat tota aquesta picabaralla, llençant confusió, merda i acusacións gratuïtes (que no informació), ha sigut algú dels teus companys i és clar, molta gent l'ha contestat amb més o menys fortuna, de la mateixa manera que ho fas tu i et contesto jo. Ara, si voleu fer-vos passar per les "noves victimas" dels moviments socials i dels mitjans que els donen suport, us heu equivocat de lluita. Si respeteu, us respetaran. Si feu l'idiota, surtiran molts més idiotas que vosaltres. Podeu demanar suport, quand vosaltres també doneu suport, peró demanar-lo mentre es tira merda als demés, és una mica arriscat.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
02 feb 2011
Resum post anterior: la CNT és lo pitjor, són tots un dolents i la resta de la gent dels mm.ss són bons nanxs que només es defensen...

Ironia off.
Crec que la teva visió és massa simplista. Trolls i comentaris a destemps sempre n'hi han a IMC Barcelona. La CNT tb és part d'allò que es diu Moviments Socials, i crec que en molts llocs fa una bona tasca i a tot arreu hi ha gent amb més o mneys bona voluntat.

PD. Deixa't de mirar-te tu tb el melic...
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
02 feb 2011
El teu comentari si que és una manipulació de les meves paraules. Qui parla de bons i dolents, ets tu, que més que un melic, ja és un embaràs tan gran, que ni et deixa veure la punta dels peus.
Que la CNT forma part dels mm. ss., això no sé a qui l'hi expliques. La CNT-AIT és un satèl·lit a part que, com altres organitzacions, procura acaparar tot el protagonisme cap a ella i per això, almenys alguns d'els seus afiliats, necessiten convertir-se en víctima de no se sap que conspiració "cegetera" o dels "mitjans alternatius". El que en molts llocs faci una bona labor, no significa que ho faci sempre, i la coherència comença per reconèixer els nostres errors
Només amb que t'hagués fixat una mica, hauries entès que, en el meu anterior comentari, posava a la mateixa alçada a la CNT i als mm.ss., en tots el sentits i sense assenyalar. Qui té necessitat de fer aquestes distincions entre bons i dolents, sou alguns de vosaltres i això m'explica que teniu consciència i que no està tranquil·la.
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
02 feb 2011
Et piques massa... Quedes retratat! I el què has escrit s'interpreta com s'interpeta...
Sobre els anomenats moviments socials caldria dir que és un invent de la sociologia i altres ciències socials per a referir-se als moviments sorgits especialmente al voltant dels fets de maig de 1968, per diferenciar-los del "vell moviment obrer". en aquest sentit es referien al feminisme, lluita ecologista, etc.
Amb el pas de les dècades, les ciències socials, especialment la branca de la sociologia ha continuat seguitn aquest esquemes, per una banda ampliant-los, referint-se a una cosa anomenada "nous moviments socials" que representarien les lluites parcials actualment existents, influenciats per les noves tecnologies, etc. En altres paraules, el rollo aquest "antiglobalització" que tant de moda es va posar. El moviment okupa, per exemple, segons alguns anàlisis seria de tot una mica, part de "moviment social" i part de "nou moviment social", és a dir, un moviment de "transició".

Evidentment tanta collonada postmoderna fa que molts estudis comencin a "passar" d'aquest esquemes i vegin que això de moviments socials o nous moviments socials són meres collonades ja que en l'antic moviment "obrer" ja existien lluites d'aquest tipus, que no s'havia descobert res de nou... En altres paraules, el moviment obrer tb és un moviment social, i, en aquest sentit, la CNT forma part del moviment obrer i per derivació podríem dir que és tb un mm.ss

Després del pal per escrit, considero que la estàs liant parda a partir d'un comentari dels més respectuosos d'aquest post, cosa que en del teu no es pot dir
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
02 feb 2011
Les coses no s'interpreten sinó que les interpretem individualment. No evitis responsabilitats. I sí, tens dret a interpretar-lo com et vingui en gana i jo el mateix dret a dir-te que ho interpretes mal, ja que són les meves paraules que portan una intenció implícita: la meva.
De nou, contesteu del que no parlo i dónes a entendre que he dit paraules que ni he pronunciat. Parles d'invents sociològics i suposats processos histórics per a distreure amb el teu discurset científic, de quelcom tan simple i senzill com que hi ha persones que s'organitzen al marge de les institucions i organitzacions oficials i oficioses, i que es mouen per aspectes socials, donant una resposta de contingut polític a la seva mobilització.
Que els invents sociològics incloguin al moviment obrer en no sé que experiments, això està molt bé per a les càtedres, però no significa que tingui a veure amb la realitat, sobretot quan aquesta pertany a l'àmbit del que es diu alternatiu que escapa a la teva anàlisi distant.
Aquests hipotètics "moviments socials" que estan institucionalitzats i normativizats, deixen de ser moviments i deixen de ser socials malgrat que contradigui a les ciències socials. Que t'hagin contat "contes fantàstics" en la facultat i que te'ls hagis cregut, no significa que els altres hàgim de creure en carabasses que es transformen en carrosses.
I els fets són clars més enllà de tota interpretació. Relació entre CNT-AIT i els moviments socials alternatius, escassa. Relació de CNT-AIT i els moviments socials alineats i/o institucions..., he perdut el compte.
Sí, la CNT-AIT forma part dels moviments socials, però dels de Vilanova de Dalt i no dels de Vilanova de Baix.
És curiós que parlis de comentari respectuós i de resposta que no està en la mateixa línia. Crec haver contestat en els mateixos termes que s'ha escrit. Si tu no ho entens així, potser tingui quelcom a veure amb el que apuntava. "Els altres sempre em miren mal..."

Gràcies pel retrat
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
03 feb 2011
Guapo! I Postmodern!

I ja que parles de tants mm.ss alternatius, no integrats i bla, bla, bla, mira on surt molta de la info dels mm.ss. actius que comentes i formes part... Dóna per pensar una mica...
http://www.mossosdesquadra.com/
Re: La CNT salió a la calle el 27-E en todo el Estado
04 feb 2011
Abans parlaves de poc respecte i és evident que tu pots dir el que t'apeteixi, com vulguis i on vulguis, que sempre ets respectuós i a casa no tens miralls.
Els estalinistes sovint utilitzen l'insult, els estalinistes reciclats el fals afalac que no és molt diferent. Sí, potser coses d'aquesta posmodernitat no reconeguda com pròpia, que malgrat que ens pesi, ens afecta a totes les persones.
Tornes a anar-te pels "cerros" d'Àvila. Què vols dir ficant un link dels mossos? No parles clar i a més distorsiones el poc que expliques.
Que apareix MOLTA de la informació...?. Crec que exageres i tu sabràs els motius que tens per fer això.
Tampoc parlo de quantitats en els mm.ss., pel que la teva apreciació de "tants", és gratuïta i interessada pel que es pot constatar per la vostra insistent preocupació per les xifres. Seguint amb les teves interpretacions interessades i manipuladores, afirmes que formo part dels mm.ss. No sabia que Rappel i la bruixota Lola estiguessin a la CNT-AIT, però en tot cas els pots dir que s'han equivocat i que em poden posar unes veles "vermelles i negres".
Aquest comunicat i aquest cartell, als que suposo que al·ludeixes assenyalant la pàgina dels mossos, ho han fet un grup d'organitzacions que estan tan integrades com vosaltres, i encara que no sento cap afinitat amb la majoria d'elles, dóna la casualitat que en aquesta lluita contra les retallades laborals i socials, i sense conèixer-te de res, estic convençut que han demostrat tenir més dignitat que tu i que jo.
El que si que dóna molt que pensar, és la vostra actitud amb els mm.ss., i tot l'esforç que esteu fent uns quants, per a evidenciar-los, com si la vostra casa estigués plena de coherències, sense problemes interns i els vostres nivells de dignitat gaudissin de bona salut, però pels comentaris que uns quants heu fet, alguna cosa fa pensar que la pudor que arribe no és la de la depuradora del Besós. Pot ser que teniu algun cadàver sense enterrar, o és que és així com manifesteu la ràbia.
Sindicato Sindicat