Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
29G, 1730h Manifestació en suport al CSA Can Vies
28 gen 2011
Manifestació de suport al CSA Can Vies
Dissabte 29 de gener de 2011, 17.30h Plaça de Sants


Davant de la citació a judici pel proper 18 de febrer a les entitats i persones que constitueixen el CSA Can Vies, aquestes entitats convoquen una manifestació de suport pel proper dissabte dia 29 de gener a la tarda pels carrers de Sants, a Barcelona.
Els eixos d’aquesta protesta són la denúncia que no hi ha cap mena de pla sobre l’edifici o el solar que ocupa i que, per tant, no hi ha justificació més enllà de la repressió a la dissidència social i política que representen els CSA per l’estatus polític del país per tirar endavant amb aquesta nova demanda.

Convidem a totes les persones i col·lectius a fer-se ressó d’aquesta situació, particpant d’aquesta convocatòria o de les properes que trobareu a canvies.barrisants.org.
imatge_cartell_mani29g2011_web.png
En defensa de l’autogestió, la horitzontalitat i la cultura popular, fes sentir la teva veu per CAN VIES

Dissabte 29 de gener, 17.30h, plaça de Sants.

El proper 18 de Febrer, el CSA Can Vies afronta un nou judici arran d’una demanda interposada per TMB, propietària de l’edifici, que pretén acabar amb aquest espai emblemàtic del barri que en pocs mesos celebrarà el seu 14è aniversari.

Al llarg de tots aquests anys, Can Vies, com la resta de centres socials okupats i autogestionats del barri, ha estat un node de creació de complicitats, treball comú, creativitat i antagonisme. Partint d’unes premisses d’assemblearisme, horitzontalitat i autogestió, el CSA ha estat lloc de trobada de molts i moltes joves del barri que han decidit posar-se a treballar plegades per construir espais, discursos i pràctiques que esdevinguin llocs comuns d’emancipació, dignitat, solidaritat i responsabilitat col•lectiva.

L’Ajuntament de la ciutat i TMB, empresa depenent del consistori, han decidit tornar a intentar desallotjar aquest espai i, si poguessin, tot el que la seva existència representa. Després d’anys d’emprar les excuses que enderrocar el CSA era necessari per tirar endavant les obres del metro de Mercat Nou o el cobriment de les vies del tren, ara la realitat no deixa espai per aquestes excuses. L’estació de metro està fa temps acabada i inaugurada i, per altra banda, uns plànols del propi ajuntament, del desembre de 2010, constaten que les obres del cobriment de les vies del tren tiraran endavant amb l’edifici en peu. L’edifici de 5 plantes que s’havia de construir on ara hi ha Can Vies, gràcies a una permuta, ha quedat suspesa sense data en el marc de la crisi immobiliària que vivim. Moltes altres cases i finques antigues de la zona seran també enderrocades i en el seu lloc s’aixecaran edificis de 7,9 i 11 plantes.

Així doncs, la realitat descarnada que se’ns presenta és que se’ns vol desallotjar perquè molestem i no encaixem a la Barcelona del disseny i del turisme. Una ciutat on hi ha espai per Millets, per la corrupció, la injustícia social institucionalitzada i defensada a cop de multa, porra o presó, però no pas per les que lluitem per denunciar i combatre les desigualtats socialsque patim dia rere dia. Serà un criteri estrictament polític el que manarà desallotjar Can Vies i, davant d’aquest fet, només ens queda apuntar als culpables i defensar el CSA en el nostre medi natural: als carrers, a les places, a les balconades, allà on hi arribi la solidaritat, allunyada dels despatxos que funcionen a cop de talonari i de formigó. Serà només mitjançant la pressió que puguem fer els i les companyes, el veïnat, les entitats que composem el ric teixit associatiu del barri que aconseguirem aturar aquest procés.

Un procés que persegueix, a l’espera d e l’aprovació d’un nou Pla General Metropolità que permeti requalificar els terrenys, desallotjar aquest espai encara que sigui per deixar-hi un solar durant anys i anys. Com el solar que és avui el que fou el CSO El Tajo, a La Bordeta, desallotjat fa 7 anys o la plaça dura i gris que després de sis anys d’obres i tripijocs s’aixeca on hi havia el CSOA Hamsa. O potser romandre malmesa i tapiada durant anys, com ha passat amb altres espais del barri: La Quinkalla, al carrer Masnou, La Breva, a Miquel Àngel, La Farga, a la plaça amb el mateix nom, Les Paies al carrer Rector Triadó, entre d’altres. Tots ells, projectes germans que no oblidem i que seguim reivindicant com a part imprescindible de la vida als barris d’aquesta ciutat de postal, buida per dins.

Vindran a desallotjar-nos els mercenaris armats de la Generalitat, ara comandats per algú que els dona encara més ales en la seva furia repressora. Executor i botxí, Interior i Mossos, es troben en un moment d’orgia repressiva plenament legitimada: contra les okupacions, les vaguistes, les migrants organitzades, les antisistema, contra tota veu o cos que exerceixi alguna forma de desobediència o dissidència. Els responsables i els garants d’aquesta societat-mercat malalta i en crisi, mesquins d’ells, apunten i disparen a les que endeguem processos col•lectius de solidaritat, suport mutu i autogestió. Nosaltres seguirem avançant fins a alliberar-nos dels que mantenen i defensen aquest ordre malalt i caduc.

A tots ells, a polítics, empresaris, i forces de seguretat, del primer al darrer dels responsables d’aquest nou atac Can Vies i altres espais de la ciutat, els diem que aquí els esperem, que potser tindran la llei i la força per generar por al canvi, però nosaltres tenim la força de la raó, i mai ens fareu creure.

Us animem a participar de les crides de suport. Trobareu tota la informació a: canvies.barrisants.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 29G, 1730h Manifestació en suport al CSA Can Vies
28 gen 2011
Allà serem!

Can Vies és del barri ...
i es queda al barri!
Re: 29G, 1730h Manifestació en suport al CSA Can Vies
29 gen 2011
Me gustaria estar ahi apoyando a Can Vies, pero no voy a poder darme el saltito a Barna este finde. De todas formas un saludo a todos y animo. Can Vies te añoro
Re: 29G, 1730h Manifestació en suport al CSA Can Vies
29 gen 2011
Estan retiran els contenidors dels carres al costat de Sants per que no puguin ser usats com barricades, que es el us mes digne que es pot donar a la escombreria en la lluita contra un sistema corrupte i assasi
Re: 29G, 1730h Manifestació en suport al CSA Can Vies
01 feb 2011
Teniu Can Vies perdut!
Per fí es netejarà el barri de porqueria!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more