Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: un altre món és aquí
La revolta egípcia des de dins
27 gen 2011
Continua la ràbia als carrers d'Egipte per tercer dia consecutiu. Arreu del país s'han viscut noves mobilitzacions i ja es parla de que demà, divendres, pot convertir-se en un dia històric pel que fa a mobilitzacions. Ja circulen instruccions per als manifestants.
Un dels llocs on ha esclatat amb més força la revolta és a Suez, on els revoltats han pres el barri dels Arbaiin en una lñluita fraticida amb els cossos policials. S'han cremat almenys la comisaria de policia i la seu de l'oficialista PDN així com s'ha destruït la seu del Kentucky Fried Chicken. S'han reportat també atacs a alguns comerços, però se sospita que es tractava de policies de paisà. Les xarxes telefòniques, tan fixes com mòbils, i fins i tot alguns canals de televisió van ser tallats en el dia d'ahir. Els revoltats han pres literalment el control de la ciutat enrabiats per la mort, el dia 25, de dos dels seus companys, i anuncien una gran mobilització per al proper divendres després de la pregària. Hi ha rumors recents de que s'ha declarat el toc de queda a la zona.
La policia va atacar també els manifestants a Alexandria, mentre al barri caitora de Bulaq Aboualala els manifestants van atacar amb pedres la seu del ministeri d'exteriors. Al centre , on la policia va acordonar els sindicats dels advocats i el dels periodistes, es van produir nombrosos enfrontaments al llarg del dia i la nit i la xarxa elèctrica es va tallar a la cèntrica plaça de Talaat Harb.
Ahir es va recuperar el servei de Twitter, que havia estat tallar durant prop de 24 hores, tot i que ara funciona a una velocitat exasperant. Les webs presidencial i del Ministeri d'Interior han estat atacades per activistes hackers, seguint l'estela del que ja va succeïr as Tunísia. Les protestes han sacsejat la borsa egípcia, mentre que la lliura es troba en una de les pitjors comparacions amb el dólar dels darrers anys.
El ministre d'Interior Habib Adley assegura ara, en unes kafkianes declaracions que les manifestacions del dia 25 no van ser cap sorpresa i que eren permeses pel Règim!... Mubarak segueix completament desaparegut...
El Baradei sembla que pot arribar en les properes hores...

Més informació de primera mà a: http://egiptebarricada.blogspot.com/
Mira també:
http://egiptebarricada.blogspot.com/
http://egiptebarricada.blogspot.com/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more