Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Carta a la CUP i a DesdeBaix
25 gen 2011
Considerem que es presentin dues llistes seria un obstacle que afebliria el desenvolupament del moviment. La nostra experiència ens indica que és possible unir l'esquerra anticapitalista
Als i les companys/es de les CUP i “Des de Baix”.

El pròxim mes de maig se celebraran les eleccions municipals. Com a membres de la Trobada Alternativa de Nou Barris ens preocupa seriosament la possibilitat que puguin presentar-se a Barcelona dues candidatures que es reclamin del mateix espai polític.

Creiem que cal apostar per un sol projecte i una sola candidatura anticapitalista. No som electoralistes, però considerem que les eleccions són un mitjà vàlid més, entre altres, que pot ajudar-nos a fer conèixer les nostres propostes.

Considerem que la possibilitat que es presentin dues llistes seria un obstacle que afebliria el desenvolupament del moviment. La nostra experiència ens indica que és necessari i possible unir les diverses experiències de l'esquerra anticapitalista . Desenvolupar una proposta democràtica per a la reivindicació i la construcció d'alternatives.

Les eleccions municipals són una realitat més propera que altres processos electorals i l'existència de dues candidatures ens situaria en pitjors condicions per a explicar el nostre projecte. A Nou Barris tots junts construïm una alternativa i volem aprofitar la campanya electoral per explicar les nostres propostes i projectes que tenim en marxa i no perdre temps en debats estèrils sobre quina de les dues candidatures és la millor.

La competència entre ambdues pel mateix espai polític no seria entesa pels treballadors i les classes populars que han començat a allunyar-se de l'esquerra del sistema, i transmetria el missatge que som més del mateix, i que l'esquerra que es proclama anticapitalista , segueix esterilitzada pels vells sectarismes de sempre, i que a pesar de la que ens està caient, és incapaç de posar-se d'acord per defensar un projecte i un programa comú alternatiu. Amb dues propostes, que coincideixen tant, l'única cosa que aconseguiríem seria provocar més frustració i descoratjament.

Estem convençuts que les CUP i “des de baix ” estan condemnats a entendre's i tenen molt que aportar. La CUP de Barcelona duu realitzat un llarg treball de reagrupament i clarificació programàtica per a presentar-se a aquestes eleccions municipals. “Des de baix ” també ha fet un important esforç per a reagrupar als diferents sectors anticapitalistes , i constitueix un principi de moviment en la mateixa direcció.

Més que el nom, el que importa és el contingut del projecte. Per tant proposem la suma de “des de baix ” i d'altres forces polítiques i socials a la candidatura de la CUP (afegint a les sigles d'aquesta una llegenda que reflecteixi la incorporació d'altres sectors que avui encara no formen part de la candidatura).

En la nostra modesta opinió, la CUP i “des de baix ” haurien de comprometre's a treballar per la constitució d'assemblees territorials i sectorials, basades en la democràcia directa o participativa, en la construcció d'un espai polític on puguin integrar-se totes les corrents de l’ anticapitalisme , aquest procés permetrà obrir el debat entre tots, des de la pràctica comuna per a la creació d'un programa socialista (en el més ampli sentit de la paraula) i classista.

La creació d'aquest espai i el debat per al seu desenvolupament és molt més important i necessari que no pas la discussió sobre referents electorals.

L'esquerra i la dreta capitalistes defensen amb matisos el mateix projecte de ciutat. Nosaltres creiem que una altra Barcelona és possible. Una Barcelona diferent, més humana, popular i solidària, que neixi de la participació democràtica i la superació del model capitalista basat en “la democràcia representativa”, un nou model en el que la població discuteixi i decideixi els pressupostos i les necessitats socials (ocupació, habitatge, guarderies, contaminació, transport…). Plantegem una nova dinàmica política, basada en la democràcia participativa en la que els treballadors i les classes populars tinguin el protagonisme, per a decidir sense manipulació quin futur volem per a la ciutat.

La suma de la CUP i “des de baix ” en un sola candidatura multiplicarà les forces i la credibilitat del moviment anticapitalista organitzat i demostrarà que estem a l'alçada dels reptes que l'ensulsiada capitalista ens planteja, que no estem davant l'enèsima recomposició de l'esquerra antisistema , sinó que defensem un projecte molt diferent: Proposem canviar la ciutat, perquè estem convençuts que podem canviar el món.
Firmem els membres de la Trobada Alternativa de Nou Barris:

·Francisco Garcia (delegat sindical CC.OO)

·Enric Mompó

·Toni Marcó

·Juan José Nogales (delegat sindical CC.OO)

·Rafael Lora

·Antoni Comes (impulsor de la cooperativa agroecológica “El Llevat de Nou Barris”)

·Joan Marc Ardit

·Pau Sotelo

·Elena Monserrate Vallejo.

·Joaquin Barbero (col·laborador del Pla Comunitari del Verdum)

·Fidel Lora

·Simón Vázquez.

· Manel Novo

·Carles Hernandez (membre del Comitè d'Empresa d'Atento Teleserveis i membre de l’Oficina de Drets Socials de Nou Barris).

· Daniel Sarda (membre de l’Assemblea 500X20 )

·José Angel Gallego
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/carta-a-la-cup-i-a-desdebaix

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
CCOO a la hoguera! Desgraciados de mierda
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
si hay dos de CCOO cuidado, a la minima os venden por un carguito. Arreglar la mierda de sindicato que te teneis y luego arreglar lo demas
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
La veritat és que em vingui un de ccoo a dir-me que haig de fer....tela.
Primer que és fagin d'un sindicat de veritat i desprès parlem....
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
Confondre COCOs la direccio, amb els treballadors que la conformen es d'estupids.

Dins de COCOs n'hi ha un bon grapat de gent critica i contraria amb la direccio.

Endavant companys tota alternativa unitaria sera benvinguda per tot bon llibertari. Si es aixi fare l'esforç i anire a votar.

No confonguem les coses, prou de sectarismes estupids.

Salut i socialisme llibertari.
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
Dins de CCOO només hi ha vividors i enxufats, si tinguessin 2 putos dits de front no estarien afil·liats.
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
pues dentro de ccoo hay tantos apalancados en el sofá como entre los okupas.

De todo lo escrito hay unos grandes análisis que sólo han llegado a leer ccoo y ya se han cargado el resto del texto, ...

se puede estar de acuerdo, se puede estar en desacuerdo, pero el reduccionismo este cutre de a ver quien tiene la bandera mas radical ya sobra
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
Pero aci ningú agachan el llom
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
Que trist que tot hagi de ser blanc o negre. Aixi de be ens va amb aquesta perspectiva ple de grupuscles amb gairebe cap força real. Units som forts dividits no fem res. No em de cedir en les nostres reivindicacions pero em de començar a unir esforços o s'ens menjaran per sopar.

Cada cop mes crec que els autentics sabotejadors son els suposats "superrevolucionaris" que ronden per aqui, trolls es el que sou.
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
Ei Acrata, dintre de CiU també n'hi ha un bon grapat de anarquistes insurreccionalistes disposats a venjar Durruti, no confonguis les bases de CiU amb la direcció eh!
Re: Carta a la CUP i a DesdeBaix
26 gen 2011
El comentario anterior, el de CIU, es un claro ejemplo de manipulador, solo busca provocar y alejar posiciones, no comenta para proponer o mejorar, su intervencion solo busca la discordia

Indymedia esta llena de trolls, pasmas y saboteadores. Salud, anarquia y buen dialogo.
Sindicat Terrassa