Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Guerra de guerrilles a les ones
25 gen 2011
Segons informa el Setmanari Directa, davant aquesta indefensió, grups de solidaritat amb les ràdios lliures han efectuat accions de sabotatge contra Amb2 FM amb la interferència de la seva freqüència utilitzant tons d’un kiloherzi que van aconseguir fer-la inaudible a tota Barcelona i parts del Vallès diferents dies entre el 20 de novembre i el 10 de gener. També les emissions de Mola TV –propietat del mateix grup i també il·legal- van ser interferides el 3 i 4 de gener a la comarca del Baix Llobregat.
Demà es presenta a Barcelona la reconstitució de la Coordinadora de Ràdios Lliures de Catalunya, en un moment que diferents factors amenacen la continuïtat d’aquest tipus de comunicació radiofònica alternativa al Principat. Experiències en positiu, com la col·laboració que van establir entorn l’Agència 29-S –que cobria les informacions relacionades amb la vaga general, coordinant una vintena de mitjans alternatius- però també altres elements que perceben com a amenaces directes, com la proposta de Decret sobre les ràdios sense ànim de lucre impulsat per la Generalitat –que per primer cop regularia aquest sector de la comunicació- estan darrere d’aquest esforç d’aglutinar forces per “fer front als gegants”, en les seves pròpies paraules.

La coordinadora està impulsada per Contrabanda FM –que aquesta mateixa setmana compleix el vintè aniversari,- Ràdio Bronka, Ràdio Línea IV, Ràdio Pica i Ràdio RSK, totes elles amb seu a Barcelona. Els objectius inicials són la defensa d’un tipus de comunicació basat en “l’assemblearisme, l’autogestió dels continguts i a independència de de qualsevol grup de pressió econòmic o polític” –segons expliquen fonts d’aquestes mateixes ràdios- avui amenaçat, no sols pels intents de control públic, sinó també per les ocupacions de freqüències per part d’emissores privades que augmenten il·legalment la seva potència.

El darrer exemple d’aquests és el cas de la sabadellenca Amb2 FM, que emet sense permís a Barcelona, trepitjant les freqüències de Ràdio Pica i Ràdio Bronka. A pesar que la il·legalitat està documentada i que la mateixa Secretaria de mitjans de la Generalitat va ordenar-ne el cessament de les emissions a Barcelona, per ara encara no s’ha dictat l’auto judicial que permetria entrar al repetidor. Segons informa el Setmanari Directa, davant aquesta indefensió, grups de solidaritat amb les ràdios lliures han efectuat accions de sabotatge contra Amb2 FM amb la interferència de la seva freqüència utilitzant tons d’un kiloherzi que van aconseguir fer-la inaudible a tota Barcelona i parts del Vallès diferents dies entre el 20 de novembre i el 10 de gener. També les emissions de Mola TV –propietat del mateix grup i també il·legal- van ser interferides el 3 i 4 de gener a la comarca del Baix Llobregat.

La Coordinadora principatina arriba després que el març de l’any passat es constituís la Xarxa de Ràdios i Mitjans Lliures del País Valencià, que aplega les ràdios Klara i Malva de València, La Mistelera de La Xara, Ràdio Aktiva d’Alcoi i Artegàlia Ràdio d’Alacant.
Mira també:
http://www.media.cat/2011/01/20/guerra-de-guerrilles-a-les-ones/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa