Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Això ha de petar
24 gen 2011
Les nou del vespre a un barri currela de la ciutat de Mataró. Rocafonda, una ciutat perifèrica, un sub-mon on hi conviuen persones vingudes d’arreu. Amb noms i cognoms diferents però unides per la seva condició: totes elles malviuen amb uns ingressos molt per sota del ja cada cop més inabastable mileurisme, això si comptem només les que tenen la “sort” de tenir feina, una minoria “privilegiada” a un lloc com aquest.
No us creieu els arguments reduccionistes de certs responsables de l’administració, un programa impulsat per la llei de barris uns mesos abans dels fets objecte d’estudi conclou que un 94% de les veïnes enquestades no tenen cap problema amb el veïnat nouvingut.
Això va molt més enllà. Altre cop estem davant d’un conflicte de rendes.
4332496074_8df8672f68_o.jpg
Tornem-hi:
Les nou del vespre a un barri currela de la ciutat de Mataró. La Policia Local de la ciutat es disposa a endur-se un vehicle que, segons la seva versió, dificulta la visibilitat a la resta de conductores.
Un veí del barri surt del bar “amb símptomes d’embriaguesa” i amb una “actitud molt agressiva”. Amb un bat de beisbol arremet contra el seu propi cotxe i contra un senyal de trànsit, després els toca el rebre als agents. No està sol, la seva gent l’acompanya…

I no és un fet aïllat.
La mort d’un adolescent a Salt el passat 8 de gener en caure d’un cinquè pis quan el perseguia la policia va desembocar en una concentració davant la Local.
Contenidors en flames i destrosses.
L’eco dels noms de Zyed Benna i Bouna Traoré ressonen a la nostra memòria. Dos adolescents que moriren electrocutats quan fugien d’una redada de la policia a un barri perifèric de París. Tota França cremava. Mesures excepcionals, toc de queda. Efecte rèplica?

Del 8 al 12, només quatre dies entre els fets de Salt i l’incident de Rocafonda. Una hora de viatge en cotxe entre una ciutat i l’altra. N’hi ha que ja parlen d’una Salt – Rocafonda Connection.

No és tot.
Felip Puig al capdavant d’interior. Una mani que acaba amb 422 persones identificades, dues d’elles detingudes, cares marcades pels cops de puny de la policia, sang, ràbia, agents encaputxats. Carta blanca. Desnonaments de famílies que no poden pagar les lletres de les seves hipoteques, suicidis. A les universitats aules massificades, cada cop és més difícil compaginar estudis i feina. Cada cop menys llocs de treball i pitjors, abaratiment dels acomiadaments, reformes draconianes, sindicats i partits que cada cop ens representen menys. Vivim en un món on tot es pot comprar, començant per les nostres representants: Pretòria, Palau i els que no sabem…

Només és qüestió de temps, nosaltres ho sabem i ells també:

Això ha de petar i no tardarà en fer-ho, esteu amb mi?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Això ha de petar
24 gen 2011
estem amb tu companyx! l'escenari està servit, ara només falta articular la resposta des de l'organització! m'agraden aquests tipus de retrats "costumistes" de les classes sub-alternes.
Lluitar, crear poder popular!
Re: Això ha de petar
24 gen 2011
Quina és la mani amb 422 identificats i tal?
Re: Això ha de petar
24 gen 2011
Anarquista, un pèl purista, no? Tots sabem de què parla. No tothom és un il·lustrat. I tal.
Re: Això ha de petar
24 gen 2011
Molt bé francesc, molta força i endevant!
Re: Això ha de petar
25 gen 2011
vaja quina demagògia.

Els fets no són aquests, company.

resulta que el paio va sortir del bar amb un bat de beisbol perquè li estaven posant una multa al seu cotxe. Amençà als agents de la policia local, alhora un grup de gent bastant nombrós es va afegir. Els agents demanaren reforços i al final deteniren al paio.

Així que lliguem "churres amb merines" amb mentides pel mig tot al servei de la "causa"...

Sou igual que els que tan critiqueu, o pitjor.
Sindicato Sindicat