Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia : laboral
Jornada assembleària de la Cooperativa Integral Catalana >
23 gen 2011
Document de debat per la 8a Jornada assembleària de la CIC, sobre la seva relació amb els projectes autònoms.
Bones!

Aquí teniu un document de debat per l'assemblea del 23 de gener.

Podeu fer noves aportacions al document o nous document segons desitgeu!!

Document de debat per la 8a Jornada assembleària de la CIC, sobre la seva relació amb els projectes autònoms.



De quina manera la CIC dona suport als projectes autónoms?



Els dona cobertura legal. Un nif, des del que signar contractes, des del que realitzar compres o emetre factures. Un historial económic que es va escrivint i que permet donar confiança a propietaris abans de signar un contracte de cessió o de lloguer.



Els dona uns recursos de comunicació. Recursos interns com les llistes de correu, espai web. O més públics com la difusió mitjançant espai web i llistes de correu nombroses, que arriben a molta gent, que el projecte no ha necessitat contactar previament per arribar-hi.



Els dona una imatge, la imatge de la CIC, vinculada amb la transformació social, els moviments socials i el compromís ferm per construir projectes que ens ajudin allunyar el capitalisme de les nostres vides.



Sovint, també els hi facilita l'accés a finançament, a causa del suport que assumeix la CIC, el qual dona confiança als socis i sòcies que decideixen donar confiança a determinat projecte.

El soci que presta diners a un projecte, sap que pot convertir la seva aportació en moneda social i que si el projecte no tira endavant, la CIC buscarà altres fòrmules per retornar els diners si ho necessita.



A vegades els dona també accés privilegiat a un recurs. Ja sigui per la cerca de persones de la CIC, per trobar possibilitats molt ventatjoses, ja sigui perquè el propietari del recurs l'ha cedit, venut o llogat amb unes condicions privilegiades perquè ha cregut i confiat en la CIC.



Que més hauria de fer la CIC pels projectes autónoms?

Aquest punt s'ha de desenvolupar



Què estan fent ja els projectes autónoms per la CIC?



Ajuden a materialitzar la idea de la cooperativa Integral.

Ofereixen accés a nou recurs o servei als i les participants a la CIC i contribueixen així en el procés d'autogestió en xarxa que volem anar construint.

Donen sortides concretes per canviar àmbits de les seves vides a alguns dels membres de la CIC.



Els projectes autònoms tenen un paper d'experimentació i modelatge del que són les aplicacions concretes de l'ideari de la Cooperativa integral Catalana. Signifiquen la pràctica quotidiana de convertir idees en realitat.



Que més haurien de fer?



Per una banda sembla lògic pensar que haurien de realitzar aportacions econòmiques periòdiques a la CIC, que ajudin a enfortir l'estructura de coordinació i dinamització del moviment.





1. Però quines aportacions? Ha de ser en euros? Pot ser en moneda social o especies?



Com mesurem el que ha d'aportar cada projecte en moneda? Quotes fixes? Segons el benefici?



2. I si es segons benefici, els sous que s'autoimposen les persones autoocupades, es comptabilitza com a benefici? I d'una manera o una altra...com establim una justicia d'aportacions que relacioni els diversos projectes entre ells i totts ells amb la CIC.







Un altre element important és el grau de priorització que els projectes autònoms han de donar a la CIC, als altres projectes autónoms de la CIC i als socis i sòcies de la CIC, en els seus intercanvis económics.

3. Han de servir abans als socis i sòcies que a “clients” externs?



4. S'ha d'acceptar més moneda social amb la CIC com a projecte públic? Amb quins mínims?



5. Un element acordat anteriorment, és que els projectes han d'acceptar almenys un 10% en moneda social, per a qualsevol altre soci o sòcia de la CIC, això ho mantenim igual??

També estem fent servir el criteri de que si la producció o servei que fas no interessa a d'altres socis de la CIC, s'han de complir uns mínims de dedicació d'hores a la CIC com a forma alternativa de reciprocitat que podem demanar als participants de la CIC.

6. Alhora s'ha de fer seguiment dels mínims ideològics i de relació pràctica amb la CIC. Fins ara tenim

Uns principis: http://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/4777/
i uns criteris d'acceptació per projectes: http://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/4783/
i no hauríem de deixar d'estar pendents que s'estan complint.





7. Quin model de seguiment i de presa de decisions duem a terme, en relació al seguiment del compliment o falta de compliment, dels seus mínims per part dels projectes autònoms?



Aqui sota teniu un quadre amb els projectes autònoms de la CIC:

Quadre dels projectes autònoms de la CIC
(cal estar registrat per accedir a aquest quadre)
Mira també:
http://www.ecoxarxes.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat