Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Diari de Balears] Un informe policial reconeix que es fan seguiments a Maulets
21 gen 2011
Maulets denuncia que la Policia "té fitxers polítics sobre els joves que militam a grups reivindicatius", fet que consideren que podria vulnerar la pròpia legalitat
2009-12-31_IMG_2009-12-31_00_25_41_colaborafot_20091230_212311_4_mallorca_5_web.jpg
El Cos Nacional de Policia (CNP) ha realitzat "seguiments" a membres de Maulets. Així ho assegura un informe de la Brigada Provincial d'Informació, que forma part del sumari del cas anomenat ‘els cinc de Palma' (en el qual cinc joves de Maulets estan encausats per presumptes amenaces a membres de Círculo Balear). L'informe policial diu textualment que "l'organització anomenada Maulets ha estat objecte de seguiment per la radicalitat de molts dels seus actes". De l'informe, també se'n desprèn el control que les forces policials tenen de formacions anticapitalistes o independentistes, ja que defineixen els cinc acusats com "ja coneguts" i "de cert protagonisme i rellevància en el col·lectiu, a causa de la seva activitat".

Des del col·lectiu Maulets denuncien que la Policia "té fitxers polítics sobre els joves que militam a grups reivindicatius", fet que consideren que podria vulnerar la pròpia legalitat. L'informe està datat de 14 de maig de 2010 i és part del sumari contra els cinc joves. Els fets es remunten al 20 de març, quan Círculo Balear despenjà una gran pancarta de la façana d'un edifici de plaça d'Espanya. Centenars de persones es trobaven allà per iniciar una manifestació contra la corrupció; els organitzadors de la qual havien fet saber al Círculo Balear que la seva presència no era benvinguda.

És per això que desenes de manifestants començaren a escridassar la "provocació" dels militants de Círculo. Entre d'altres, hi havia els cinc joves acusats, els quals veuen una "caça de bruixes" que la Policia, "curiosament", tan sols cerqui els joves Maulets i no les desenes de persones que xiularen a la pancarta del Círculo Balear. Però els joves consideren "ridícul" que els membres de Círculo Balear se sentissin amenaçats o coaccionats (delictes dels que estan acusats), quan els membres de CB eren a un tercer pis i molt damunt els manifestants, que no tenien manera d'arribar-hi.
Mira també:
http://dbalears.cat/actualitat/Balears/un-informe-policial-reconeix-que-es-fan-seguiments-a-maulets.html
http://alertasolidaria.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Diari de Balears] Un informe policial reconeix que es fan seguiments a Maulets
21 gen 2011
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/412810/index.php

http://www.alasbarricadas.org/forums//viewtopic.php?f=7&t=47026&start=0
Sindicato Sindicat