Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
La CNT, tal com ha vingut fent al llarg de la seva centenària història, no es resigna davant la situació actual i ha començat una bateria d’actes a tot l’Estat contra la reforma de les pensions. Així, amb unitat d’acció amb altres organitzacions en aquelles localitats on sigui possible, o en solitari on no ho sigui, la nostra organització crida a la participació en la lluites i accions que es realitzaràn fins al dia 28. Per aquesta mateixa raó, la CNT es suma a les aturades generals convocades pel 27 de gener a Euskal Herria, Galícia i la jornada de lluita a Catalunya.
27g.jpg
Manifestació el 27 de gener a les 19h a Plaça Universitat (Barcelona)

Comunicat CNT-AIT Catalunya i Balears

Com ja havia anunciat el govern fa un any, s’està negociant una reforma del sistema de pensions que pretén empitjorar encara més la situació laboral de tod@s l@s treballadors i treballadores d’aquest país. La reforma pretén retardar l’edat de jubilació als 67 anys i augmentar els anys per calcular-la de 15 a 20 anys o fins i tot tota la vida laboral. Els experts calculen que aquesta retallada suposarà una reducció d’un 26% de mitjana en la pensió a rebre.

La suposada raó que argumenten per a aquesta retallada és que en uns anys les pensions públiques serien insostenibles, basant-se en estudis suposadament científics d’economistes que en realitat estan al servei de l’OCDE, bancs i caixes d’estalvis. Per contra, estudiosos de l’economia com Dean Baker (co-director del Center for Economic and Policy Research de Washington), Joseph Stiglitz (Premi Nobel d’Economia), Juan Torres o Vicenç Navarro (Catedràtics d’Economia) sostenen que el sistema públic de pensions serà sostenible durant tota la vida, basant-se en l’evolució de les dades econòmiques. L’autor Vicenç Navarro arriba a dir que “presentar a organitzacions de coneguda orientació neoliberal, com l’OCDE, la Comissió Europea, o Fedea com a institucions que gaudeixen de credibilitat científica és equivalent a assenyalar que el Vaticà i els seus arguments en contra de la utilització de preservatius com a eina per prevenir la SIDA té credibilitat científica” i manté que el missatge catastrofista sobre les pensions porta usant els mateixos arguments durant més de 50 anys i ja s’ha demostrat que és fals, “han anat profetitzant el col·lapse de les pensions, retardant la data del col·lapse cada deu anys, […] en realitat, la Seguretat Social mai va tenir dèficit i continua avui tenint superàvit”.

És molt significatiu que a l’última reforma laboral es van bonificar a l’empresari gairebé tots els tipus de contracte, reduint els ingressos de la Seguretat Social, i alhora es varen començar a subvencionar els acomiadaments als empresaris amb diner públic. A més, també es varen reduir les tributacions de l’Impost de Societats de les grans empreses, la qual cosa reduirà els ingressos de les arques públiques en 230 milions d’euros, s’eximeix del pagament de l’impost de transmissions patrimonials a les ampliacions de capital i privatitza el 30% de les loteries i bona part d’AENA. S’entregaren desenes de milions d’euros de diner públic a la banca que no para de tenir beneficis multimilionaris, i un llarg etcètera de mesures que paguem amb la nostra precarietat, sous miserables i atur. Atur que a més inevitablement es veurà incrementat d’allargar l’edat de jubilació.

El que es pretén des de fa uns anys és eliminar a poc a poc el sistema públic de pensions, creant inestabilitat i obligant al ciutadà a contractar plans de pensions en algun banc, amb els llaminers beneficis que comporta. Es a dir, un cop més aprofitar l’excusa de la crisi per incrementar els beneficis de bancs, caixes i capital especulatiu (responsables precisament de la situació actual) a costa un cop més de la situació laboral i econòmica dels de sempre.

La cotització a la Seguretat Social és proporcional al salaris. Una mesura d’incrementar o al menys mantenir els ingressos a la Seguretat Social és no permetre salaris cada cop més baixos.

Com sempre, es busca que el treballador pagui cada vegada més i l’empresari reparteixi menys els seus astronòmics beneficis. Ho poden pintar com vulguin, però aquesta és la realitat. La prova d’això és que cada vegada vivim més escanyats: retallades de sous, hipoteques insultants, reformes laborals, tremendes pujades de preus d’articles bàsics i serveis públics (electricitat, combustible, …).

Aquesta via és la que ens volen imposar sense cap fi la patronal, el gran capital especulatiu i l’Estat. Prova d’això és que el president del govern ha escomès reformes que va prometre no fer en campanya electoral, al·ludint que són instruccions del FMI, entitat que ens venen com la salvaguarda de l’economia mundial quan en realitat és la representació dels grans poders econòmics.

La CNT de Catalunya crida a una resposta contundent de la classe treballadora i del conjunt de la societat com única mesura per aturar els plans sense límit al què ens volen sotmetre. Per això es suma a la jornada de lluita convocada pel 27 de gener amb diferents accions i mobilitzacions dels sindicats locals de la CNT i convocant a una manifestació pel 27 de gener a les 19H i des de la Plaça Universitat de Barcelona.

Secretariat Permanent de la CNT de Catalunya i BalearsActivitats CNT-AIT contra les retallades de les pensions arreu de l’estat.

20 enero:

- Sabadell: La CNT local convoca concentración frente a la sede de CCOO y UGT. 19:00 h. (Rambla, 75)

- Santiago de Compostela: Concentración frente a la TGSS. Llamamiento a la huelga del 27.

- Tenerife: CNT, CoBas, CGT, EA Canarias, FSOC, IC y USO convocan manifestación unitaria, bajo el lema “Contra el Paro y la Precariedad. Trabajo, Derechos y Dignidad”. Salida a las 18:30 h. desde las inmediaciones del campo de fútbol de Las Delicias (Ofra) y cruzará varios de los barrios de Santa Cruz de Tenerife que están padeciendo en mayor medida las nefastas consecuencias de la crisis capitalista en forma de paro, pobreza y exclusión.

21 enero:

- Cornellà: Manifestación de la OTG de Sant Ildefons a la Avenida Republica Argentina, 18:30h. Convoca: Assemblea social i sindical unitaria del Baix Llobregat

- Zaragoza: Concentración frente a la sede del PSOE local, en la calle Conde de Aranda 138. 19:00 h.

22 de enero:

- Barcelona: Manifestación unitaria Pza. de Sants 17:00 h. Convocan organizaciones sociales, políticas y sindicales de la localidad.

- Ciudad Real: la CNT local convoca manifestación 11:00 h. Pza. Terreras – Pza. Pilar.

- Sestao: CNT-Bizkaia convoca manifestación (12:30h. Kasko Plazan). Llamamiento a secundar la huelga del 27.

- Toledo: La CNT local convoca concentración en la plaza de Zocodover a las 12:00 h.

- Valladolid: Manifestación contra la reforma de las pensiones y por la Huelga General. El acto tendrá lugar a las 19h desde la Plaza del Carmen (Delicias). Convocan: CGT, CNT y Bloque Obrero.

25 de enero:

- Xixon: CNT, SUATEA, CGT y CSI convocan manifestación unitaria contra los recortes sociales. Salida Plaza L´Humedal a las 19:30 h.

- Santiago de Compostela: Concentración en Praza do Toural. Llamamiento a la huelga del 27.

26 de enero:

- Terrassa: La CNT local convoca concentración frente al Ayuntamiento, 18:30h.

27 enero:

- CNT se suma a la huelga general en Euskal Herria, Galiza y convoca jornada de lucha en Catalunya.

- Barcelona: Manifestación de la CNT catalano-Balear en Plaça Universitat, 19:00 h.

29 enero:

- Palma de Mallorca: Manifestación unitaria “Contra la reforma laboral, la treforma de las pensiones y contra la prolongación de la edad de jubilación a los 67 años”. CNT, CGT, Maulets, Endavant y Frente solitario hacen un llamamiento a asistir al recorrido entre Séscorxador – Plaça d’Espanya a las 18:00 h.
Mira també:
http://cornella.cnt.es/web/19/01/2011/la-cnt-ait-de-catalunya-i-balears-es-suma-a-la-jornada-de-lluita-contra-les-retallades-de
http://www.cnt.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
El 27 de gener...Jornada de lluita o vaga general?
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
¿En Catalunya la CNT-AIT se suma a la huelga?
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
I el dia 27 la CNT-AIT s'afegeix a la vaga i confluirà amb la mani unitària de Barcelona?
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
Si, la CNT es suma/s'afegeix a la Vaga. Sobre la manifestació unitària, la CNT en té una a les 19h (perquè també hi poguin anar els treballadors que no podran fer vaga), no tots els sindicats participarant a la mani unitària, però una bona part si.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
"Per aquesta mateixa raó, la CNT es suma a les aturades generals convocades pel 27 de gener a Euskal Herria, Galícia i la jornada de lluita a Catalunya."

Si s'afegeix a la vaga perquè no ho posa específicament que es tracta d'una jornada de vaga?
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
Una puntualització: la jornada de lluita ha estat convocada per la COS als Països Catalans (sota dominació espanyola, s'enten). A Catalunya a més a més hi ha convocada vaga pels sindicats CGT, CNT-Joaquim Costa, SO i COS.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
19 gen 2011
a indymedia també parlen de "vaga", almenys no enganyen a ningú.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
Doncs CNT en principi es sumava a la vaga, però davant dels problemes interns de CGT, entre "negres" i "altres corrents", fent que el regional de CGT recolzi la vaga però que la major part de les federacions locals d'aquesta organització no, fan que la vaga quedi en un "piscinazo".
És una llàstima, per això es va decidir adherir-se a la jornada de lluita i que cadascú-na decideixi anar o no a la vaga... Per cert, em consta que en algunes empreses i ajuntaments, mentre certes organitzacions pro vaga a la ciutat fan campanya, no s'informa als/els treballadors, sent CNT els únics que faran vaga...

Cal que aprenem d'aquestes coses, però tampoc cal llençar merda quan no es sap de què és parla...

Ah! I una pregunta, que coi pinta en el periòdic aquest del "Ja n'hi ha prou" (o alguna cosa així) el mapa del PP.CC a la contraportada (amb Rosselló, Conflent i Alta Cerdanya inclosos) si la vaga és en contra del govern espanyol... I què pinta com a imatge de fons una mani independentista... No era una vaga unitària per sobre de les sigles i tals...
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
cenetista,deixa de preocuparte per la contra portada del periòdic i dedicat al que toca,que estan passant coses molt fortes per entrar a discutir que si banderes i osties.No comencem amb les parides de pati d'escola.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
Ja em dedico, només era una observació. Ja es parlarà a les assemblees... I, evidentment qui ha tret el tema de banderes no han sigut els anarcos o anarcosindicalistes, però ja se sap, si cola, cola... I tots/es sota la cuatribarrada i les estrelles vermelles, jejej
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
per cenetista

Son vergonzosas tus argumentaciones excusandote en la CGT para hacerlas, dar la cara y no busqueis excusas la CNT-AIT no convoca ni apoya la HG en Catalunya esa es la verdad.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
La CNT-AIT si que recolza la vaga. Aquí ningú s'excusa en la CGT, de la mateixa manera podriem dir que us excuseu en la CNT per no treure la vostra merda.

Així que el 27 tots a la vaga, la jornada de lluita o com coi li volgueu dir, però al carrer!
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
Jo faré vaga...
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
cenetista, és per gent com tú que no estic a CNT sinó a CGT. Segurament CNT em representaria millor, però aquests comentaris, sempre criticant qualsevol cosa que tingui a veure amb l'alliberament com a poble (qui si el mapa, que si a la foto de darrere hi apareixen estealdes...), fa que no vingui al teu sindicat. I no perquè no m'acceptessin (la CNT no està per a rebutjar massa gent quediguem) sinó perquè passo de sentir-me incòmode, observat, sempre sospitós pel simple fet de voler l'alliberament nacional, part indispensable de la'lliberament total que volem els anarquistes.

Que et vagi bé a la CNT, a mi personalment fins que no demostri la gent d'aquesta moltes coses no m'hi acostaré.

PS: Un afegiment: que ningú digui "però si la CNT cada cop fa més coses en català". Aquest argument fa potar directament de lo regionalista i provicià que és. Jo no vull les coses "més en català" com a eina folklòrica, sinó que vull participar de marcs que no m'excloguin. I ara per ara la CNT per gent com tu sembla que exclou.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
si et creus que un pamplines parli aquí en nom de la CNT és efectivament de la CNT i si extrapoles els seus "arguments" a tota una organització... millor queda't allà on estàs. O millor encara: surt al carrer a foragitar els teus dimonis.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
La "recolça" però no la convoca joder ! no ho posa a cap lloc de la vostra propaganda...perquè seguiu mentint?
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
La CNT no és un sindicat independentista, ni accepta que els seves publicacions s'hi facin mapes dels països catalans amb manis independentistes de fons. Ni estrelles roges en manifestacions unitàries.

El que més us fot no és que la CNT sigui espanyolista, que és mentida. Sinó que no podeu dominar cap dels seus sindicats. I per això heu de continuar amb l'excusa de que la CNT és sectària, espanyolista,etc. Quan heu sigut vosaltres els que heu emmerdat la CGT, fent-li convocar una vaga que molts sindicats d'aquesta no volen fer.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
Politicos que quieren venir dentro de unos meses a pedir el voto a las candidaturas "anticapitalstas" en las municipales...esos son lo que han forzado la "huelguita"...
No importa que hagas huelga: importa a quién votes en las municipales...
QUE NO NOS VENDAN MOTOS
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
Pot-ser tens raó, però jo ara vaig a treballar perquè la vaga vagi el millor possible i a la primavera campanya contra els polítics i les eleccions municipals. Una cosa no em treu l'altra. La qüestió és treballar i no buscar excuses. Treballar per la Idea. Salut i A!
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
A, però per que els independentistes haurien d'estar interessats en dominar un sindicat filoespanyolista com la CNT?¿?¿?¿?¿?¿?¿?¿?

A mi ja m'està bé que la CNT sigui lo espanyola que és, així tothom té clar qui és clar. El problema seria si anés arrelant-se a la nostra societat perquè tingués perspectivs de fer algo de bo, però mentre segueixi fent el que fa allà estaran els matats que des de finals dels 70 intenten aixecar un sindicat sense ensortir-se'n. En 40 anys, quan heu avançat?

Perquè la CGT som la 4a força de catalunya.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
20 gen 2011
Ja està, sinó ets independentista, ets un filoespanyolista, sempre amb la mateixa cantarella. El que no podeu fer és dominar un sindicat anarcosindicalista com la CNT, algun afiliat independentista hi ha, la diferència és que no dominen publicacions com el catalunya, ni sindicats.

Felicitats, si alguns només teniu el cap ser la tercera força, sigui com sigui. Doncs mira, la CNT estava molt fotuda els 90, cas scala i escissió, però des de el 2000 que comença a treure el cap en nombrosos conflictes i augmentar l'afilició i la militància. Et pots passar per les seves webs per comprovar-ho, bé, segurament que ja ho saps ; )

http://cnt.cat
http://cnt.es
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
21 gen 2011
jo soc independentista, anarquista, de la CNT, i no soc filoespanyolista

prou debats a internet. la CNT no ha de demostrar res per internet, al dia a dia ja ho demostrem, a cada una de les empreses on tenim seccions sindicals que no son poques, a cada localitat on tenim sindicat.

Salut, anarquia i llibertat pels pobles.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
21 gen 2011
ahora se porque hacia tanto tiempo que no visitaba indymedia. No se si es por los comentarios de los 4 matados de siempre rajando de que si los anarcoespañoles, que si los indepes de tal, que si lo mala que es la CGT, que si los troskos manipuladores,...
Yo lo que miro son las luchas y me da igual si lo hace la seccion de TMB de la CGT, las luchas de CO.BAS, las luchas contra las carceles de los de Joaquin Costa, a favor de los presos politicos por parte de los indepes, la lucha de la seccion del 061 de la CNT-ait o lo que sea. Todos ponen su granito de arena. Afortunadamente cada vez hay mas gente que amplia su campo de vision, y si bien cadauno esta donde cree que tiene que estar, NADIE TIENE LA VERDAD ABSOLUTA. Al menos es eso lo que yo pienso.
Joaquin Costa no representa CNT ni CNT-Catalunya
26 gen 2011
Doncs jo vull exposar una veritat: que la CNT decideix i fa el que dóna la gana als seus afiliats reunits en assemblea i en plens confederals.

I si no ens dona la gana convocar vaga, sinó fer manifestacions, doncs aquest és un dret que s'hauria de respectar.
Re: La CNT-AIT de Catalunya i Balears s'adhereix a la jornada de lluita del 27 de gener. Manifestació 27
17 feb 2011
------------------------
Aquest gener del 2011 han aparegut articles, cartells i comentaris parlant de CNT convocant vaga general i manifestació conjunta amb CGT i COS.
Es tracta del sindicat amb seu al carrer Joaquín Costa, 34 de Barcelona.
------------------------
Sindicat Terrassa