Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol
19 gen 2011
Els grups de solidaritat amb Palestina i de defensa dels Drets Humans declarem l’equip de bàsquet israelià Maccabi Tel Aviv “non grat” a les seves visites a l’Estat espanyol.
Després de la ofensiva militar israeliana contra la Franja de Gaza el desembre/gener del 2008/2009, amb bombardejos diaris a pobles i ciutats prèviament bloquejades i assetjades, l’atac a la Flota de la Llibertat, i el continu Setge a Gaza i la continua colonització de Cisjordània i Jerusalem Est, grups de solidaritat amb Palestina, així com grups sensibilitzats amb la causa dels drets humans s’han afegit a la Campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS en sigles en anglès) a l’estat d’Israel seguint la crida feta al 2005 per més de 170 organitzacions representatives de la societat civil palestina.

Aquesta crida neix després de veure com l’estat d’Israel, creat al 1948 en base a la colonització i la neteja ètnica ha anat ocupant cada cop més terres palestines i ha sotmès la seva població a un règim de segregació racial molt pitjor que el règim sud-africà, i després de veure la impunitat total que li ha conferit la comunitat internacional mentre vulnera sistemàticament els drets humans.

Israel envia els seus músics, artistes i estrelles de l’esport arreu del món com ambaixadors de facto per a obtenir una bona imatge i legitimar l’ocupació i la seva política racista. Entenem que el Maccabi de Tel Aviv és “ambaixador” d’Israel i mereix el mateix tracte que va rebre la selecció nacional de rugby Springboks de Sud-àfrica durant els anys que va ser objecte de boicot. Es va aconseguir que aquest equip no pogués jugar fora de casa i molt poques seleccions van voler visitar el país africà. Al 1960 Sudàfrica va ser expulsada de la Commonwealth i al 1972 va quedar exclosa dels Jocs Olímpics de Munich. El boicot esportiu avalat per l’Assemblea de les Nacions Unides, els boicots econòmic, acadèmic, turístic i d’armament, les sancions imposades per la ONU i les pressions internacionals contra el govern de Pretòria van afavorir un canvi de govern no violent.

Tal i com es va fer en la lluita contra l’apartheid sudafricà, el Boicot a Israel s’utilitza en tots els fronts per a forçar la dissolució d’un règim de segregació racial, per a posar fi al continus atacs militars sobre els territoris ocupats, i per a reclamar d’una vegada per totes la fi de l’ocupació.

Per això, els grups de solidaritat amb Palestina i de defensa dels Drets Humans que donem suport a la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions contra l’estat d’Israel, declarem l’equip de bàsquet israelià Maccabi Tel Aviv “non grat” a les seves visites a l’Estat espanyol.

És un deure moral de tota organització i de tota persona sensible a la causa dels Drets Humans no restar impassible davant d’aquesta barbaritat, així que utilitzem el Boicot com a eina per a combatre-la. En el cas de l’equip del Maccabi, el Boicot esportiu, perquè dins d’aquesta injustícia consentida els esdeveniments culturals també son utilitzats. Segons Illan Pappe, historiador israelià exiliat a Gran Bretanya, “l’enfocament de la cultura i la vida acadèmica com a entitats diferents de l’exèrcit, l’ocupació i la destrucció és moralment corrupta i lògicament caduca”.

En aquest sentit demanem el Boicot a l’equip de bàsquet israelià Maccabi Tel Aviv, considerant-lo com “ambaixador cultural” de l’Estat d’Israel, i seguint la crida feta des de la societat palestina: “aquestes mesures punitives no violentes s’haurien de mantenir fins que Israel compleixi la seva obligació de reconèixer el dret inalienable del poble palestí a l’autodeterminació i acati completament els preceptes de la legislació internacional a través de:

1. La fi de l’ocupació i colonització de totes les terres palestines i el desmantellament del Mur;
2. El reconeixement dels drets fonamentals dels ciutadans àrabs d’Israel per a una igualtat completa;
3. Respectant i promovent els drets dels refugiats palestins a tornar a les seves cases i propietats tal i com estipula la resolució 194 de les Nacions Unides”.

Signen:

Comunitat Palestina de Catalunya
Red Solidaria contra la ocupación de Palestina
Plataforma Aturem la Guerra
Xarxa d’enllaç amb Palestina
Mira també:
http://www.aturemlaguerra.org/?q=node/229
http://www.aturemlaguerra.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol
19 gen 2011
Penso que politica i esport no s'haurien de barrejar. I no sere jo qui defensi els jueus, tampoc els moros es clar, ambdos com mes lluny millor. Ja els varem expulsar una vegada, be que els podrem fotre fora una segona vegada. Aixo si, els valents sempre poden anar al Palau Blaugrana i dir-lis el que penseu. Compte que els del mossad acompanyen els equips jueus a tot arreu, pero que divertit seria si algun projecte de "hooligan" pintes un llencol amb una data (l'any d'expulsio dels jueus que ara no me'n recordo). O millor encara llencar-lis algun producte de casa nostra el-laborat amb porc, veurieu quines rialles. Tambe unes quantes esvastiques seria entretingut, i no no vos preocupeu en sid vicious tambe portave una i no era nacional-socialista, nomes per tocar els collons.
De totes maneres això és Catalunya, no pas l'estat espanyol
19 gen 2011
A veure que té a veure l'esport amb la situació política, per la mateixa regla de res farem responsables als jugadors de bàsquet palestins cada vegada que Hamas posi una bomba a un supermercat.
Re: Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol
19 gen 2011
"Ja els varem expulsar una vegada"

Ah sí? Tu i qui més, campió?

A l'altre, en una visita anterior d'un equip israelià al Palau Blaugrana em sembla recordar que els Mossos van detenir una dona per desplegar una bandera palestina per indicació dels membres del Mossad allà presents. Si la visita d'un equip israelià significa la pèrdua de la llibertat d'expressió ciutadana per una banda, i el sotmetiment de les forces de seguretat locals a les ordres d'uns serveis secrets estrangers que aquí no pinten res ni tenen (o no haurien de tenir) autoritat, doncs se'ls boicoteja. Conflicte Israel-Palestina a banda.
Re: Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol
20 gen 2011
Just avans d,anar a la seccio comentaris he pensat,segur que escriu el fatxenda -sionista pep i no descalifico com ell .Els sionistes els nomena jueus i als palestins els hi posa el llenguatge homofob.FORA NAZIS COM EL PEP D,INDYMEDIA
Re: Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol
21 gen 2011
Pep deixeu-lo estar, que ja el coneix tothom, algún dia ja se'n cansarà de fer l' imbecil per internet...
I al que diu no mesclar política i esport... doncs és imposible, miris l' equip que miris l' afició i la gent que segueix l' equip es caracteritzarà per la seva ideologia, clar que hi ha de tot, però per exemple el Barça mai se'l titllarà d' equip espanyolista igual k a l' athletic de Bilbao... I a l' inrevés amb la tira d' equips.
St Pauli es un gran exemple d' equip antifeixista, antiracista, antihomòfob... i ningú li podrà treure aquesta etiqueta ni ho podrà negar, per sort o per desgracia tot va lligat, i es que cada acció de la vida és política,desde que et despertes fins quan fas l' acte sexual.
Re: Maccabi de Tel Aviv equip “non grat” a l’Estat espanyol
22 gen 2011
x els q no els hi agrada barrejar politica i esport...

http://www.maccabi.co.il/News.asp?id=1768&language=english

pagina oficial del club, soldats isaraelins a gaza i coca-cola (aixo darrer no se si important, xo si curios)
Sindicato Sindicat