Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : globalització neoliberal : laboral : mitjans i manipulació
[Bcn] Torna l’Agència Informativa 29-S
19 gen 2011
La Agencia la construimos entre todas. Vuelve a estar habilitado el número de teléfono 671.448.054 y el correo electrónico (agencia ARROBA 29-s.net) para enviar e informar sobre todo lo que se considere interesante en relación a la huelga convocada para el día 27 de este mes y los actos y acciones previas a esta.
Qui vam ser el 29s? Mitjans units pel 29-S

L’Agència Informativa 29-S va néixer per explicar la vaga general del 29 de setembre a partir dels mateixos treballadors i treballadores que la protagonitzem i que vam sortir al carrer per aturar les retallades socials.

Mitjans de comunicació alternatius dels Països Catalans ens unim per crear aquest pol d’informació dels sectors anticapitalistes i de combat. I creem un agència de notícies que va tenir l’objectiu de visibilitzar totes les accions que van succeir al llarg de la jornada de vaga.

La feina d’aquesta agència va ser recollir la informació que es va generar als piquets a les empreses, a les diferents accions descentralitzades i a les mobilitzacions que es van organitzar contra la reforma laboral i el reial decret 3/2010.

És per això que vam crear el portal www.29-s.net. A més, vam obrir una direcció de correu (agencia ARROBA 29-s.net) i habilitat un número de telèfon (671.448.054) per tal que ens pogués informar amb textos, fotografies i vídeos de tot el que va succeir durant les 24 hores de la vaga.

Els mitjans que participem a l’Agència vam ser: Kaosenlared, L’Accent, Librered, Ràdio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants Ona Lliure, el Setmanari la Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, La Haine, Okupem les Ones, Ràdio Trama de Sabadell, el setmanari Diagonal, Ràdio RSK i Gràcia Viva.

Vam fer el seguiment conjunt de la jornada des de la seu de Contrabanda FM (plaça Reial - Barcelona). A més de difondre a través de la web conjunta tot el que va succeir al llarg del dia 29, les quatre ràdios lliures de la ciutat van emetre en directe per les ones totes les notícies que vam anar recollint.

Valoració de la cobertura del 29 de setembre:

Els mitjans de comunicació que vam composar l’Agència Informativa 29-s volem compartir amb totes i tots vosaltres la nostra valoració de la cobertura conjunta que vam realitzar de la vaga general.

Durant les 24 hores que va durar la cobertura de l’Agència Informativa 29-s:

- Una cinquantena de persones de 20 mitjans alternatius, independents i contrainformatius van participar -hi

- Centenars de persones van trucar o escriure a l’agència per donar informació des del terreny sobre les accions dels piquets sindicals, veïnals o dels comités de vaga.

- La cobertura minut a minut des de les 00.00h del dia 29 va produïr 420 teletips informatius.

- 43.000 ordinadors es van connectar a la web de l’Agència.

- Es van realitzar 260 streamings d’àudio.

- Va haver-hi una mitjana de 180-200 persones escoltant la retransmissió contínua de ràdio per internet.

- Es van rebre 1.500 correus electrònics amb informació per la cobertura.

- 4 ràdios lliures de la ciutat van estar emetent simultàniament la programació de ràdio que l’Agència va desenvolupar des de les instal.lacions de Ràdio Contrabanda.

- 20 vídeos publicats.

- Més de 250 fotografies publicades.

Considerem que ha estat una experiència molt positiva que constitueix un exemple de seguiment en profunditat de la jornada de vaga, donant veu a les treballadores i treballadors que la van protagonitzar i a aquells sectors de la societat que tenien més obstacles per exercir el seu dret a vaga (treballadors i treballadors en precari, del sector domèstic, immigrants, estudiants, persones a l’atur, persones amb diversitat funcional, treballadores sexuals, etc).

Volem agrair la seva participació a totes les persones que arreu dels Països Catalans van col.laborar amb l’Agència i van contribuir a construir una experiència de comunicació horitzontal i popular, des de la pròpia gent. També volem destacar el bon intercanvi d’informació que vam tenir amb els mitjans alternatius, independents i contrainformatius d’arreu de l’Estat espanyol.

En aquest sentit, creiem que l’Agència 29-s va fer una cobertura informativa de la jornada de vaga general més extensa i exhaustiva que la majoria de mitjans convencionals, i destaquem el fet que periodistes d’aquests mateixos mitjans que van enviar informació a l’Agència sense que les direccions dels seus mitjans ho sapiguessin, fet que demostra un cop més les contradiccions internes a les redaccions dels mitjans de comunicació convencionals públics i privats.

Tots els mitjans participants a l’Agència 29-s expressem la nostra profunda satisfacció per aquest treball en col.lectiu, la nostra disposició a seguir treballant de forma interrelacionada i a sumar esforços per treballar conjuntament cada cop que sigui necessari.

Kaosenlared, L’Accent, Librered, Ràdio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants ona Lliure, el Setmanari la Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, Okupemlesones, La Haine i Periòdic Diagonal.

[Castellano]

¿Quiénes fuimos el 29S? Medios unidos por el 29-S

La Agencia Informativa 29-S nació para explicar la huelga general del 29 de septiembre a partir de los mismos trabajadores y trabajadoras que la protagonizamos y que salimos a la calle para parar los recortes sociales.

Medios de comunicación alternativos de los Països Catalans nos unimos para crear este polo de información de los sectores anticapitalistas y de combate. Y creamos un agencia de noticias que tuvo el objetivo de visibilizar todas las acciones que sucedieron a lo largo de la jornada de huelga.

El trabajo de esta agencia fue recoger la información que se generó en los piquetes en las empresas, en las diferentes acciones descentralizadas y las movilizaciones que se organizaron contra la reforma laboral y el Real Decreto 3/2010.

Es por ello que creamos el portal www.29-s.net. Además, abrimos una dirección de correo (agencia ARROBA 29-s.net) y habilitado un número de teléfono para que se nos pudiese informar con textos, fotografías y vídeos de todo lo que sucedió durante las 24 horas de la huelga.

Los medios que participamos en la Agencia fuimos: Kaosenlared, L'Accent, Librered, Radio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants Ona Lliure, el Semanario La Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, La Haine, Okupem les Ones, Radio Trama de Sabadell, el semanario Diagonal, Radio RSK y Gracia Viva.

Hicimos el seguimiento conjunto de la jornada desde la sede de Contrabanda FM (plaza Real - Barcelona). Además de difundir a través de la web conjunta todo lo que sucedió a lo largo del día 29, las cuatro radios libres de la ciudad emitieron en directo por las ondas todas las noticias que fuimos recogiendo.

Valoración de la cobertura del 29 de septiembre:

Los medios de comunicación que compusimos la Agencia Informativa 29-s queremos compartir con todas y todos vosotros nuestra valoración de la cobertura conjunta que realizamos de la huelga general.

Durante las 24 horas que duró la cobertura de la Agencia Informativa 29-s:

- Una cincuentena de personas de 20 medios alternativos, independientes y contrainformativos participaron.

- Cientos de personas llamaron o escribieron a la agencia para dar información desde el terreno sobre las acciones de los piquetes sindicales, vecinales o de los comités de huelga.

- La cobertura minuto a minuto desde las 00.00h del día 29 produjo 420 teletipos informativos.

- 43.000 ordenadores se conectaron a la web de la Agencia.

- Se realizaron 260 streamings de audio.

- Hubo una media de 180-200 personas escuchando la retransmisión continua de radio por internet.

- Se recibieron 1.500 correos electrónicos con información para la cobertura.

- 4 radios libres de la ciudad estuvieron emitiendo simultáneamente la programación de radio que la Agencia desarrolló desde las instalaciones de Radio Contrabanda.

- 20 vídeos publicados.

- Más de 250 fotografías publicadas.

Consideramos que ha sido una experiencia muy positiva que constituye un ejemplo de seguimiento en profundidad de la jornada de huelga, dando voz a las trabajadoras y trabajadores que la protagonizaron y a aquellos sectores de la sociedad que tenían más obstáculos para ejercer su derecho a huelga (trabajadores y trabajadores en precario, del sector doméstico, inmigrantes, estudiantes, personas en paro, personas con diversidad funcional, trabajadoras sexuales, etc).

Queremos agradecer su participación a todas las personas de los Países Catalanes que colaboraron con la Agencia y contribuyeron a construir una experiencia de comunicación horizontal y popular, desde la propia gente. También queremos destacar el buen intercambio de información que tuvimos con los medios alternativos, independientes y contrainformativos de todo el Estado español.

En este sentido, creemos que la Agencia 29-s hizo una cobertura informativa de la jornada de huelga general más extensa y exhaustiva que la mayoría de medios convencionales, y destacamos el hecho de que periodistas de esos mismos medios que enviaron información al Agencia sin que las direcciones de sus medios lo supieran, lo que demuestra una vez más las contradicciones internas en las redacciones de los medios de comunicación convencionales públicos y privados.

Todos los medios participantes en La Agencia 29-s expresamos nuestra profunda satisfacción por este trabajo en colectivo, nuestra disposición a seguir trabajando de forma interrelacionada y sumar esfuerzos para trabajar conjuntamente cada vez que sea necesario.

Kaosenlared, L'Accent, Librered, Radio Bronka, Radio Pica, Contrabanda FM, Revista Catalunya, Sants ona Lliure, el Semanario La Directa, Llibertat.cat, Indymedia Barcelona, Okupem les ones, La Haine y Periódico Diagonal.
Mira també:
http://www.29-s.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Bcn] Torna l’Agència Informativa 29-S
19 gen 2011
Molt bona feina companys!
Sindicato Sindicat