Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : xarxa i llibertat
Banquer suís entrega a Wikileaks dades bancaries
18 gen 2011
Un banquer suís entrega a Wikileaks detalls bancaris de 2.000 rics i famosos.
Julian Assange diu que els noms dels titulars es publicaran en dues setmanes.
El banquero suizo Rudolf Elmer ha entregado al fundador de Wikileaks, Julian Assange, datos de 2.000 clientes sospechosos de evasión fiscal que podrían ser publicados en las próximas semanas una vez sean analizados.


Gara, 17/01/2011
http://www.gara.net/azkenak/01/243638/es/Un-banquero-suizo-entrega-Assan

Un banquero suizo entrega a Assange datos de cuentas secretas

LONDRES-. Los dos discos duros entregados por Rudolf Elmer a Julian Assange ante la prensa en Londres contienen datos de multinacionales, firmas financieras y personas con grandes fortunas de varios países.

En una rueda de prensa en Londres, Elmer ha entregado los discos a Assange antes de volver a Suiza, donde será sometido a juicio acusado de revelación de secretos bancarios.

Si bien no ha dado nombres, Elmer, despedido en el año 2002 del banco Julius Baer, uno de los principales bancos de Suiza y con sede en las islas Caimán, ha afirmado que los discos compactos tiene información de unos cuarenta políticos y que los titulares de las cuentas proceden de "todas partes" del mundo.

"Yo creo como banquero que tengo el derecho de plantarme si hay algo que está mal", ha indicado.

"Estoy en contra del sistema. Sé como funciona el sistema y conozco el día a día del negocio. Desde ese punto de vista, quería hacer saber a la sociedad lo que yo sé", ha puntualizado.

Assange ha declarado que los nombres de los titulares de las cuentas bancarias serán publicados en la web de WikiLeaks en dos semanas, una vez verificados todos los datos.Ara, 17/01/11
http://www.ara.cat/economia/Wikileaks-comptes_0_410359248.html

Un banquer suís entrega a Wikileaks detalls bancaris de 2.000 rics i famosos
Julian Assange diu que els noms dels titulars es publicaran en dues setmanes

El fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, en llibertat condicional arrel del seu procés d'extradició a Suècia, ha rebut avui de mans d'un banquer suís dos discs compactes amb els detalls dels comptes bancaris de 2.000 persones riques i famoses sospitoses d'evasió fiscal.

El banquer Rudolf Elmer ha entregat els discs a Assange en una roda de premsa a Londres abans de tornar a Suïssa, on serà sotmès a judici acusat de robatori d'informació bancària.

Tot i no donar noms, Elmer ha afirmat que els documents contenen informació d'uns quaranta polítics i que els titulars dels comptes procedeixen "d'arreu" del món.

Elmer, ex executiu del Julius Baer Bank, un dels principals bancs de Suïssa, ha dit que volia donar a conèixer la informació per educar a la societat.

"Crec que com a banquer tinc dret a plantar-me, si hi ha alguna cosa que està malament", va remarcar el banquer.

"Estic en contra del sistema. Sé com funciona el sistema i conec el dia a dia del negoci. Des d'aquest punt de vista, volia fer saber a la societat el que jo sé", ha afegit.

Assange ha comentat que els noms dels titulars dels comptes seran publicats a Wikileaks en dues setmanes, un cop verificades les dades, i que pot facilitar part de les dades a l'oficina antifrau del Regne Unit.

"Elmer ha lluitat en aquest cas durant cinc anys per, d'una forma o d'una altra, cridar l'atenció sobre aquestes dades. Està clar que té alguna cosa molt important a dir sobre això", ha dit Assange, que ha afegit que el seu portal només ha difós un 2,3% dels 250.000 cables diplomàtics dels EUA però que treballa per divulgar més material.

Elmer va ser acomiadat del Julius Baer Bank al 2002 després d'haver treballat durant vuit anys com a cap d'operacions de la institució a les Illes Caimà.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Banquer suís entrega a Wikileaks dades bancaries
18 gen 2011
Assange está preparando el terreno para el nuevo regimen totalitario que sucederá al capitalismo, y que es ni más ni menos que el populismo de extremaderecha.
Re: Banquer suís entrega a Wikileaks dades bancaries
19 gen 2011
'simon', podeis iros tu y tu bienamado suquero oportunista 'Romeu' a... Corea del Norte, donte tienen un regimen totalitario de ultraizquierda que os hara muy felices...
Sindicato Sindicat