Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
17 gen 2011
Ja n'hi ha prou, les nostres vides no són un negoci !
Publicació "Ja n'hi ha prou!"

http://pensionspubliques.files.wordpress.com/2011/01/ja-nhi-ha-prou.pdf

(És una col·laboració de tres publicacions vinculades als moviments populars: el Catalunya, portaveu de la CGT de Catalunya i les Illes Balears, L’ACCENT periòdic popular dels Països Catalans, i el setmanari Directa.)

Manifestació a València: dijous 27 de gener a les 19h


Aturem les retallades
http://www.youtube.com/watch?v=S93PXhGdkVc

# Barcelona: Manifestació 22 de gener a les 17h a la pça. de Sants.
# València: Manifestació dijous 27 de gener a les 19h.
# Palma: Bicicletada 8 gener i Manifestació 29 gener
# Terrassa: Concentració 21 de gener, 20h, Raval de Montserrat.
# Lleida: Manifestació 20 de gener, 19h, davant la Paeria.
# Girona: Concentració 20 de gener, a les 20h al Pont de Pedra.
# Clot: Taules Informatives el 15 de gener (Plaça del mercat del Clot) i 18 de gener (metro de Camp de l'Arpa); Cercavila pel barri 21 de gener.
# Gràcia: Xerrada sobre el futur de les pensions 20 de gener, a les 19.30h a l'Espai Jove la Fontana.
# Alacant: Repartiment de pamflets el 8 i 15 de gener, piquets informatius 22 de gener.
# Cullera: Xerrada sobre la reforma de les pensions, dia 15 gener, a les 18.00h al Casal Jaume I.
# Reus: manifestació 21 de gener, 19.30h Plaça Catalunya.
# Sabadell: Taules informatives del 17 al 21 de gener a totes les estacions de tren. Roda de premsa local el 20 de gener a les 13h davant la seu del PSC.
# Castelló de la Plana: Repartiment de diaris i pamflets del 17 al 21 de gener.
# Vilafranca del Penedès: Jornada pels drets socials el 15 de gener a l’Escorxador.
# Amposta i Tortosa: Repartiment de diaris i pamflets del 17 al 21 de gener.
# Xàtiva: Concentració 21 de gener, a les 20h davant l'ajuntament.
# Camp de Túria, Eliana: Concentració 21 gener, a les 20h, plaça País Valencià.
# Poblenou: Dia 21 de gener, Xerrada sobre la retallada de les pensions a càrrec d'un membre de la COS i actuació musical.

# Dia 25 de gener: Jornada d’accions descentralitzades.

# Dia 27 de gener: Jornada de mobilització general en punts neuràlgics arreu del territori.


Manifest de la campanya unitària

Després de la vaga general del 29 de setembre del 2010, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i, lluny de derrogar la Reforma Laboral o els Plans d’Ajust del sector públic, ha engegat noves retallades socials (com l’acabament de les ajudes als aturats i la privatitzacions d’aeroports). La darrera, i possiblement la més greu d’aquestes retallades socials serà la Reforma del sistema públic de Pensions, incrementant l’edat de jubilació i el període necessari de cotització. Això implicarà que aquells que ara som treballadors, i molt especialment els joves i les dones, tindrem pensions de jubilació cada vegada més baixes.

Per dur a terme aquesta nova retallada, la classe política, molts dels “experts” economistes que ens van vendre les receptes que ens han portat a aquesta crisi i la major part dels mitjans de comunicació ens intenten convèncer de que l’actual sistema públic de pensions és inviable, a causa de l’envelliment de la població, pronosticant la seva suposada insostenibilitat. Però darrera d’aquests arguments s’amaga una voluntat especulativa i neoliberal: eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer (Bancs, Caixes i asseguradores), els mateixos que ens han portat a la crisi i que pretenen, dia a dia, fer de les nostres vides un negoci per enriquir-se encara més. Ens menteixen quan diuen que el sistema de pensions farà fallida, perquè no és el nombre de treballadors el que determina la sostenibilitat de les pensions, sinó la seva capacitat de produir riquesa, la qual cada vegada es major. I si el que falta són treballadors cotitzants, sembla que amb un 20% d’atur el que cal no és allargar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, sinó polítiques d’ocupació de qualitat, relaxar les lleis d’immigració, reduir la precarietat i fer el sistema més progressiu per tal que els més rics paguin més, ja que així es podria incrementar el nivell de cotització i es milloraria el nivell de pensions existent.

Si amb un sistema públic el 73,5% de les pensions està al llindar de la pobresa i més del 10% d’avis i avies no reben cap ingrés, què podria arribar a passar amb un sistema privat? Les pensions públiques representen un pilar fonamental del nostre sistema de drets socials i s’ha aconseguit gràcies a la lluita obrera sostinguda durant molts anys d'esforç i en condicions polítiques molt difícils per la millora de les nostres condicions de vida. En temps on s’imposa l’individualisme i el benefici privat, el sistema de pensions públic representa un model de solidaritat i redistribució que, lluny de ser el millor possible, aconsegueix disminuir la desigualtat que imposa el capitalisme.

L'aprovació de la reforma està prevista pel 28 de Gener i davant aquest nou atac creiem que son la lluita i la mobilització unitàries les que ens permetran encarar amb força un moment històric, on amb la nostra acció i determinació, haurem de demostrar en quina societat volem viure. La de l'explotació i la soledat més salvatges o aquella on mitjançant el repartiment de la riquesa, el treball i la solidaritat ens permeti desenvolupar en llibertat la nostra vida.

Fem una crida a fer sentir la nostra veu d'una forma clara i contundent a les mobilitzacions que es faran arreu del territori durant la setmana del 17 al 23 de gener i en la jornada de mobilitzacions generals convocada pel 27 de gener.


Aturem la retallada de les pensions.

Ja n’hi ha prou, les nostres vides no són un negoci!

http://pensionspubliques.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
17 gen 2011
l'estat del benestar s'acaba. Es pot sumicar una mica esperant que ens el retornin amablement o bé es pot començar la guerra social i l'autogestió de les nostres vides. Encara no he vist cap mani ni cap dia de vaga que hagi modificat res significativament.
Re: Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
17 gen 2011
Ets de la O.N.C.E. o tens mala memòria?
Re: Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
18 gen 2011
Vaga general 14D 1988, 3 mesos després el Govern deroga el Plan empleo juvenil
Caga general 27G 2002, 4 mesos després el govern modifica el decretazo
Com a mínim!, una pel PSOE i una pel PP. Evidentment no és la revolució social, però les vagues (institucionalitzades, domesticades i fetes per sindicats de concertació i pactistes) modifiquen o eliminen algunes lleis especialment xungues.
Alguns que es diuen anarquistes haurien de llegir una mica més, fins i tot el millor de la tradició anarquista (compromís individual amb al cultura i el coneixement) es perd en les consignes repetides mil vegades. Què et diferencia d'un friqui stalinista que repeteix consignes?
Re: Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
18 gen 2011
Lo millor és la teva aportació personal sobre la "Caga General del 27G", i ja que parlem, diguem-lo tot. Les vagues no han modificat res, només han retardat un procés (...que no és poc). El problema és que no tenim cap projecte (o són contats) aliens al capitalisme i els pocs que hi ha, no els hi donem suport.
El que ha signat com (A), no té perquè ser anarquiste. Potser, alguns teniu bastants prejudicis cap als anarquistes i no sou gens crítics amb amb les vagues o manifestacions "institucionalitzades, domesticades i fetes per sindicats de concertació i pactistes". Aturar un procés, no és evitar-lo i d'això, les organitzacions "institucionalitzades, domesticades i fetes per sindicats de concertació i pactistes", saben molt. Ens fan moure per a després trobar-nos on estem ara.
En tot cas, les vagues han servit per a evidenciar com és l'estat de consciència de la classe treballadora i les seves expectatives reals de lluita, quelcom que els sindicats majoritaris "institucionalitzats, domesticats i de concertació i pactistes" han intentat sempre capitalitzar indegudament, per a re-conduir-la cap a la pau social que permetia abordar el procés detingut, des d'altres paràmetres.
O sigui, les vagues serveixen, només que no tenim capacitat, ni per a gestionar-les, ni per a mantenir-les i entrar en un conflicte de lluita real. I tot això, gràcies a les organitzacions "institucionalitzades, domesticades i de concertació i pactistes".
Re: Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
18 gen 2011
Perdó, no m'he expressat prou acuradament. Per canvis significatius em referia a canvis revolucionaris que ensorrin el capitalisme i el respectiu estat del benestar o que plantejin alternatives reals al sistema i no a canvis plenament assumibles i assimilables pel sistema.
Re: Del 17 al 27 de gener, mobilitzacions a tot el país contra la retallada de les pensions
18 gen 2011
NO! el pobre un dia es va tirar un pet i es va quedar enganxat a la cadira de l'ordinador...
Sindicato Sindicat