Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
Vídeo explicativo que muestra las desventajas de los carriles-bici urbanos y cómo circulando en bici por la calzada se evitan estos problemas
Bicicleta vehículo en la calzada.jpg
VÍDEO: http://www.youtube.com/watch?v=NEainj_l7to

No necesitamos aceras-bici, ni carriles-bici urbanos porque generan molestias a los peatones, anomalías en el tráfico y nuevos peligros para el ciclista. Ya conducimos la bicicleta por la calzada de forma segura y no es más arriesgado que hacerlo con otro tipo de vehículo. La calzada es perfectamente ciclable y segura si se siguen una reglas sencillas.

La creencia de que se puede utilizar la bicicleta al margen del tráfico no responde a la realidad. Huir del resto de vehículos utilizando aceras y carriles bici urbanos no hace desaparecer los riesgos. La experiencia demuestra que estas infraestructuras no solo no evitan los accidentes, sino que generan peligros que no existen en la calzada: posicionan al ciclista en lugares donde se multiplican los riesgos, introducen anomalías en el tráfico, generan conflictos con peatones y con autobuses, legitiman el uso de la bici por aceras sin señalizar, ofrecen un trayecto tortuoso, vetan el derecho de circular en bici por la calzada, etc.

El número de ciclistas urbanos seguirá creciendo de forma imparable. Sin embargo, advertimos que las políticas del fomento de la bici a cualquier precio (carril-bici y bicicletas públicas) sin tener en cuenta la necesidad de formación para conducir este vehículo están teniendo como resultado la invasión ciclista de las aceras y la destrucción de la bicicleta como un medio de transporte competitivo, convirtiendo al ciclista en un pseudo peatón molesto, también llamado cicleatón.
Mira també:
http://biciescuelagranada.blogspot.com/2008/12/que-es-un-carril-bici-urbano.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
te repito, como cada vez que hace alguien cuando periodicamente cuelgas aqui tu discurso anti-carrilbici, que no es lo mismo Granada, que barcelona o Madrid.
Aqui hay calles que necesitan un carril bici, especialmente para que gente que no tiene los reflejos o la experiencia que podamos tener otros para ir por la calzada pueda desplazarese tambien.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
A banda del negoci muntat que tenen amb lo de les clases, promocionen la desaparicio del carril bici.
Es com si algu que tingui una escola d'angles, exigeixi que desapareguin els subtituls a les pel.licules.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
Soc de Barcelona i sobre el carril-bici, tinc la mateixa opinió que els de Granada. Es absurd, un gast inutil que serveix per a que algú es fiqui els cales a la butxaca. La questió es la reducció dels cotxes i mentres parleu de la manca de reflexes, l'experiència o suposats negocis de l'escola, no parleu de l'arrel del problema, el sistema que promou els cotxes privat en comptes de la seva restricció a les ciutats i la promoció del transport públic asequible i/o gratuit.
Al Carmel es veuen poquetes bicis i cap, la porta una persona amb manca de reflexos i tenim més barris semblants. El negoci no son les escoles (que també, peró menys), sino fer carrils-bici. Els fan empreses privades i els polítics promotors es portan la seva part.
Les ciutats, sense cotxes particulars no ofereixen cap risc afegit per a qualsevol persone que porti una bici.
Deixeu-vos de ximpleries i crideu les coses per al seu nom: corrupció i capitalisme son el mateix.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
és un fet constatat que mentre més carrils bici i més bicis per la vorerea, més impunitat per al cotxe.
"la gente que no tiene los reflejos o la experiencia" be que esquiva peatons a la vorera.
Ningú neix aprenenet a muntar en bici.
LA BICI A LA CALZADA PACIFICA EL TRANSIT
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
m'agrada anar en bici pel carrer. sobretot a la ciutat. és excitant.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
Estic d'acord amb el que comenta "carril-bici": el debat real que cal promoure és "volem cotxes a les nostres ciutats?" i "quines insutucions i interessos ens han imposat la proliferació massiva de l'automobil a despit d'altres mitjans de transport més saludables en tots els sentits (bici, ferrocraiil, tramvia, etc.)?".

En aquest sentit, trobo bastant encertat el següent artícle:

"Sobre la crisi de l'automòbil i la seva possible superació"
http://www.democraciainclusiva.org/txt/auto.pdf

salut!
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
Jo novull cotxes a la ciutat. Ni tan sols tinc carnet (ni el vull). Pero si he de anar per pau claris, balmes o la meridiana, mentres no desapareguin els cotxes, em sento mes segur si porto al meu fill a la cadireta, si hi ha carril-bici que ens separi dels cotxes. Que son un veritable perill. La manera de fer desapareixer els cotxes, i pacificar els carrers, no es sacrificar-nos com a carn de cano sota les rodes dels cotxes, ni tampoc obligar a que la gent menys experimentada o algunes persones grans, renunciin a anar en bici.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
17 gen 2011
Barceloni, disculpam peró mai portaria al meu fil o filla en una cadireta, amb o sense carril bici. Esta molt be ser pares progres i hippys, peró em sembla un risc prescindible.
Quand treguin els cotxes parlem de cadiretas, fills i filles.
Més transport públic i menys cotxes.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
18 gen 2011
No tinc carnet(ni el vull) ni pasa cap metro ni bus a prop de casa. No em queda cap altra opcio que fer aixo. No tinc diners per agafar un taxi cada dia. No es questio de etiquetar a la gent fent generalitzacions estupides sense coneixer la realitat que hi ha al darrera. Si tots fesim aixo, jo podria calificar-te com a gilipolles integral, per les teves afirmacions, pero no ho fare. Encara que la tentacio de sospitar que alguns que defenseu la desaparicio del carril bici, sou uns bici-elitistes excloents, que creieu que la bici no es per tothom es molt forta.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
18 gen 2011
Només tu saps on vius, si tens o no tens un carnet pel qual ningú t'ha preguntat, i si no hi ha i no t'adónes que el que reclamo és precisament això, que el transport públic "elitiste", arribi a totes parts, doncs, o bé vius en algun lloc aïllat d'altres espècies humanes, o t'importa molt poc que hagi persones al teu voltant que ni tan sols poden plantejar-se agafar una bici.
Ara, si et sembla que l'excloent sóc jo..., accepto "gilipolles integral" com animal de companyia i és curiós que quan dius que malgrat que podries "calificar-me", però no ho faràs, ho fas. Potser el que et sembla és que els altres som més ximples que tu i per aixó no ens adónem i realment qui no s'adóna qui vol un carril excloent, ets tu.
Si encara t'ho semblo, l'excloent segueixo sent jo i tu ja ni ets " progre i hippy", sinó un "ciclista barceloni" conscienciat que hi viu més enllà dels turons.
No et veig amb bici i amb família nombrosa fent equilibris amb quatre cadiretes.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
18 gen 2011
Jo també crec, malhauradament, que ara per ara no tot deu està preparat per anar amb bici per la city. I que per suposat, portar els nens de paquet es un risc que no veig que sigui aconsellable. Jo també treuria el carril bici.
Re: Vídeo: ¿Qué es un carril-bici urbano?
19 gen 2011
Les persones pro-carrilbici no tenen en compte la inseguritat tècnica que els carrilsbici está creant (es tracta dels carrils-bici ben fets, segons el que diuen els manuals per al seu diseny).

Els accidents en bici es poden patir en qualsevol tipus d´infraestructura (calçada, vorera o carril-bici), la diferència es troba en si aquestes infraestructures estan creant riscos afegits als propis existents en qualsevol interacció del trànsit. El carril-bici urbà, com es mostra al vídeo, posa al ciclista en nous llocs de risc que no existeixen a la calçada urbana (riscos que poden ser evitats circulant de manera vehicular per la calçada). Es a dir, el carril-bici urbà no evita els accidents i riscos inherents al trànsit i, ademés, crea nous riscos i molèsties als propis ciclistes i a altres (vianants). Aleshores, arribem a la conclusió de que fomentar l´ús de la bici pels carrils-bici urbans és una autèntica irresponsabilitat perque encara no s´ha demostrat de quina manera s´eviten aquestos nous riscos creats (i sobretot tenint en compte que son d´ús obligatori als carrers on hi han).

No hi ha que oblidar que conduir una bici es més que mantindre l´equilibri i pedalar.

Em pareix que la iniciativa dels cursos per a conduir la bicicleta amb autonomia per qualsevol carrer de la ciutat es un projecte que deixa de costat la filosofia del ciment i l´formigó. El carril-bici tracta als ciclistes novels com persones sense capacitat i ofereixen una infraestructura que de cap manera ensenya a conduir la bicicleta pels carrers on no existeix, fomentant l´ús de la bici per la vorera. A més, l´usuari deposita la seva confiançá en aquesta infraestructura que realment no elimina els riscos i accidents.

Volem mantindre els nostres drets a la calçada. Els ciclistes conduim un vehicle i som tránsit. Qualsevol conductor novel de qualsevol vehicle té por, però per aquest motiu no vol dir que no tinga que apendre a conduir el seu vehicle de manera autonoma i responsable.
Sindicato Sindicat