Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Nova publicació llibertària de la Garrotxa: “El Tafaner”.
16 gen 2011
Aquesta publicació a part d'estar destinada a fomentar l'ideal llibertari, té un disseny que pretén sortir-se de l'apocalíptic o fins i tot negatiu disseny que en massa ocasions acompanya al món llibertari.
Dit això, no vull dir que "el tafaner" sigui un luxe ni el camí a seguir, però la intenció és l'anteriorment dit i bàsicament d'aquesta forma intentem buscar una via més fàcil per arribar al públic en general i no iniciat en les idees àcrates.
eltafaner.jpg
L'òptica llibertària a la garrotxina: "el tafaner".

Amb aquesta publicació, pretenem omplir un buit a la premsa escrita de la Garrotxa.
Donat que a la comarca hi ha vàries publicacions escrites, amb “el tafaner”, no pretenem ser una publicació més que posi l’ènfasi en l’esdeveniment localista i poc compromès ideològicament i volem donar sortida a assumptes no necessàriament sempre vinculats a l’àmbit garrotxí però, això sí, des d’una òptica llibertària.

Dit això, l’objectiu primordial d’aquesta publicació, és acostar al públic en general a un ideal que històricament ha estat molt arrelat a Catalunya i també a la Garrotxa (tot i que la historiografia oficial de Catalunya i la comarca acostuma a passar per alt aquest fet). Un ideal que les últimes dècades ha estat injustament tractat per la societat que ha oblidat moltes vegades les grans aportacions que va realitzar en el passat i, perquè no, les que pot realitzar en el present i futur.
En definitiva, un ideal que ara mateix està present en molts àmbits i projectes de la comarca i que ja no passa tant desapercebut com fa uns anys i que lluny d’estar resistint per no desaparèixer, els últims anys ha començat a caminar amb pas ferm.

Als llibertaris, com a tals, no se’ns pot encasellar en una sèrie de clitxers absurds. Ni som tots okupes, ni cremem esglésies, ni posem bombes, ni aspirem a una societat on tot serà desordre i caos. No som imbècils.
Principalment, perquè som gent “normal” i que si bé alguns poden estar en cases ocupes, no és menys cert que la majoria estem treballant al teu costat a l’oficina o al taller. Alguns estem a l’atur i d’altres estem comprant a la mateixa botiga que tu i passegem pels mateixos paratges de la Garrotxa que qualsevol altre. Tenim un cotxe, una hipoteca o un lloguer. Ens costa arribar a final de mes i som tan emprenedors o ganduls com el que més. I fins hi tot a alguns ens agrada el futbol!

Per això. Perquè som com tu o com l’altre, aquí tens el nostre modest punt de vista. I ves a saber! potser llegint aquesta publicació, molts dels que mai ho hauríeu pensat, us podeu adonar que sou també en el fons llibertaris.

Esperem que com a mínim “el tafaner” no us deixi indiferents.

Amb la cultura i la revolució social cap a un món millor.

La redacció.
Mira també:
http://eltafaner.wordpress.com/
http://olot.cnt.es/eltafaner.zip

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat