Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[29-Gener] Can Vies us necessita!
13 gen 2011
Comunicat de la Plataforma de Suport al CSA Can Vies i crida a la manifestació de suport del proper 29 de gener, a les 17.30h a Plaça de Sants
mural_plsants_p.jpg
Aturem l’amenaça contra el CSA Can Vies. Cap desallotjament sense resposta.

El proper 18 de Febrer del 2011, Can Vies afronta un nou judici que ha de decidir el seu destí. Després de la darrera demanda, interposada per TMB el 2006 i finalment desestimada el 2008, l’empresa torna a recórrer a la justícia per acabar amb la vida d’aquest Centre Social Autogestionat de Sants. En aquell procés, TMB justificà públicament el desallotjament i posterior enderrocament d’aquest històric edifici -que data del 1879- dient que era imprescindible per fer les obres a l’estació de Mercat Nou. Es desvetllà que, en realitat, s’hi havia de construir un edifici de 5 plantes en el marc del projecte integral de remodelació de l’entorn d’aquesta estació. Segons aquell projecte, s’havia de fer edificis de set, nou i fins a onze plantes on ara trobem cases antigues.

L’especulació té un lloc privilegiat en les causes de la fallida financera d’aquest país. L’enriquiment exagerat d’uns pocs s’ha fet a costa de la transformació de la fisonomia dels nostres barris i de la precarització de grans sectors de la població. Avui, quan veiem que moltes obres estan aturades o abandonades, que hi ha un parc de pisos que trigaríem anys a absorbir i que, a sobre, estem pagant la factura de la seva gran festa, llinda l’absurd argumentar la construcció de més edificis. Més encara quan és en detriment d’espais històrics que, a més a més, són nodes de les eines que sempre han servit per superar els moments de crisi: la col•laboració, la solidaritat i el suport mutu.

Avui, l’estació de Mercat Nou està pràcticament acabada i inaugurada, mentre que informes presentats per veïns i el mateix Districte desestimen el fet de recuperar l’antic accés a l’estació de metro que es situaven on ara es troba el CSA. L’altra part de l’obra, la del cobriment de les vies del tren, depèn de l’Adif, i està pràcticament congelada. Tres anys d’obres després, amb un calaix que ni existeix, una part del barri totalment desolada i milers de veïnes afectades, ens diuen que les obres acabaran el 2014. La mentida constant de l’arribada del TAV.

Som conscients que darrere de tot plegat hi ha una decisió política: per l’Ajuntament, propietari majoritari de TMB, fem nosa. Som una realitat que no encaixa en el Model Barcelona que s’ha desplegat per sobre dels barris i del seu veïnat. Som gent i projectes que treballem per construir espais de comunicació, de crítica i de transformació social radical, i això no els agrada. Les dites esquerres ataquen a tot allò que els supera i del que no poden apropiar-se.Som les que recordem que els poders són corruptes i estan plegats als imperatius del mercat, del turisme i del maquillatge urbà, i som les que dinamitzem aquests espais de transformació, nodrint-los de pràctiques i experiències antagonistes a aquests imperatius. Fa temps que vem decidir que aquest no és el món en el que volem viure, i treballem activament per canviar-lo. Per això es va ocupar aquest CSA, i per això lluitarem fins al final per la seva defensa.

Davant aquesta nova amenaça, hem de ser totes, colze a colze, que una vegada més des de la unió de forces , de la imaginació i de la indignació, treballarem per aturar la nova demanda. No podem permetre que esmicolin a cop d’excavadora aquest projecte del barri, essencial per la seva vida social i política. És essencial la implicació de totes les persones solidàries per construir la resistència, doncs és només entre totes que ho podrem tot. Ho hem demostrat ja, avui ens toca tornar-ho a fer.
10j_mani3.jpg
Can_Vies_3okupa_sants.jpg
Mira també:
http://canvies.barrisants.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [29-Gener] Can Vies us necessita!
13 gen 2011
Lo principal és l'organització del poble precari, per poder arribar a la unitat popular, amb un potencial transformador i garanties de canvi social. Llavors podem parlar de osties i merdes k diu el tal caos. Tot al suport a Can Vies!
Defensem els nostres barris i centres socials!
Endavant i ànims!
Re: [29-Gener] Can Vies us necessita!
13 gen 2011
Compte amb la intoxicació, no caiguem en la temptació d'atribuir a sectors i linies politiques comentaris dubtosos llençats desde l'anonimat.
Re: [29-Gener] Can Vies us necessita!
14 gen 2011
http://vimeo.com/18443890
Sindicato Sindicat