Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Denuncia contra la policia municipal de Terrassa un desallotjament il·legal
13 gen 2011
Aquest dimecres 12 de gener del 2011, a les 12h. del migdia, es va presentar una denúncia contra la policia municipal de Terrassa degut a la seva actuació negligent i il·legal alhora de desallotjar una casa okupada al carrer salmeron sense cap odre judicial.

Una vintena de persones es van concentrar a les portes dels jutjats per donar suport a la denúncia i fer una roda de premsa on s'explicaven els fets. A continuació reproduïm el comunicat que es va repartir.
logo7.jpg
logo sat.jpg
VIVENDA PER TOTHOM!!!
PROU ABUSOS POLICIALS!!!
Ens dirigim a vosaltres per comunicar-vos que un grup de joves de Terrassa, vam okupar el dia 27 de desembre una casa al nº171 del carrer Salmerón. Vam decidir prendre aquesta acció tot i sabent les conseqüències legals que això ens podia comportar degut a la nostra situació. Nomes tenim dret a feines temporals i mal pagades, això ens deixa en una situació de precarietat extrema que ens impossibilita a mantenir un lloguer continuat i, menys encara, accedir a una vivenda de propietat, pel preu desorbitat d’aquestes degut a la especulació i a les comissions abusives que ens imposen els bancs amb el consentiment dels estats. Sembla que tots no se’n recordin que la vivenda digne és un dret constitucional.

Per això creiem que okupar aquesta vivenda va ser una de les maneres de lluitar pels nostres drets i contra una administració que permet que hi hagi vivendes buides, especulació i gent als carrers.
El dia 31 de desembre al migdia es va presentar la policia municipal a la nostra vivenda exigint-nos amb amenaces que sortíssim i ens identifiquéssim. Si no ho fèiem tirarien la porta avall, tot i així, ens hi vam negar al no mostrar l’ordre judicial en cap moment, van dir que no els feia falta i van començar a confondre’ns amb canvis de legislació que eren mentida. Al cap d’unes 2 hores van començar a forçar la porta per entrar, i al no poder ho van fer pel pati d’un veí. Un cop dins van trencar la vidriera i la persiana que donava a l’interior, donant cops a les portes i parets amb violència, crits i amenaces. Van demanar que ens identifiquéssim sense mostrar-nos cap ordre en cap moment, sense llegir-nos els drets i sense especificar per quin delicte ens volien detenir. Ens van detenir i ens van emmanillar i ens van portar a comissaria.

Volem remarcar que en cap moment durant els 5 dies que vam estar vivint no va venir cap propietari, ni patrulla policial, ni cap representant o notificació dels jutjats a dir-nos que no podíem estar allà ni que estàvem denunciats.

Un cop a comissaria ens van llegir els drets i informar del delicte del qual estàvem acusats per primera vegada. Llavors ens van tancar al calabós a l’espera que vingués la advocada, van passar unes 2 hores fins que va arribar i ens van dir que podríem marxar, però no va ser així i encara vam haver d’esperar 4 hores més sense rebre cap tipus d’informació ni justificació fins que finalment vam sortir acusats del delicte d’usurpació i a l’espera de ser citats pels jutjats.

També volem afegir que l’actuació de la policia va ser desmesurada amb la gent que estava a fora al carrer mentre s’estava produint el desallotjament il·legal. No van informar sobre si tenien ordre o no, van estar insultant i amenaçant a les persones que s’havien apropat per solidaritzar-se i fins i tot van haver algunes empentes contra els concentrats, que en tot moment van tenir un comportament correcte.

Davant de tots els fets exposats volem manifestar que :
No és la primera vegada que la policia menteix i actua de forma il·legal.
Segons el propi atestat policial, fins a dia d’avui, no ha existit mai cap ordre de desallotjament.
Fer fora la gent de casa seva és immoral, però si a sobre no hi ha cap ordre és un acte il·legal i per aquest motiu us informem que avui mateix s’ha presentat una denuncia al jutjat de guàrdia contra els diversos agents de la policia municipal que van hi intervenir i els acusem de violació de domicili.
Que davant del problema de la manca de vivenda, i la infinitat d’espais abandonats víctimes de l’especulació i la situació de precarietat econòmica i laboral no ens cansarem mai d’okupar.
Volem agrair el suport i la solidaritat rebuda tots aquest dies i tenim ben clar que per molt que en reprimeixin l’únic que aconseguiran és que augmentin encara més les nostres ganes de seguir lluitant.Dimecres 12 de gener del 2011
Membres de la casa okupada del carrer Salmerón 171
Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Denuncia contra la policia municipal de Terrassa un desallotjament il·legal
15 gen 2011
Ningún desalojo es ilegal, lo que es ilegal es la okupación.
Sindicato Sindicat