Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
[Kaosenlared] Barcelona: Debate de sindicatos sobre el recorte de los derechos sociales y laborales: ¡Hacia la Huelga General!
13 gen 2011
Us avancem les preguntes del debat. Participen CGT, CNT Catalunya, CNT-AIT, IAC, COS, Intersindical CSC, CCOO, UGT i Co.bas. Esteu totes convidades.

Col·lectiu Kaosenlared | Para Kaos en la Red | Hoy a las 0:37 | 722 lecturas | 9 comentarios
Posem en el coneixement dels lectors i lectores de Kaosenlared les preguntes al voltant de les quals es durà a terme el debat de sindicats que hem organitzat, i les particularitats que el guiaran.
El Format vindrà marcat pel temps, degut a la gran afluència de sindicats, i es fixarà al voltant dels 2 minuts per intervenció. Cada sindicat tindrà la oportunitat de parlar lliurement i expressar la seva posició davant les retallades socials i laborals que el govern, a instància del capital i els seus organismes, està portant a terme, en la primera intervenció. Seguidament es respondran les diferents respostes que el Col·lectiu ha elaborat.
Si el temps ho permet, i ja que serà un acte obert a la ciutadania, es portarà a terme un torn obert de paraules.
L'acte serà enregistrat i les imatges estaràn disponibles abans del cap de setmana, tan aviat com la tècnica ens permeti processar-les.
Us recordem que esteu totes i tots convidats independentment de la vostra afiliació (o no) sindical .
El Debat tindrà lloc el proper dia 13 de Gener a les 6 de la tarda al centre cívic Fort Pienc de Barcelona.
Participaran:
1.      CGT Catalunya: Bruno Valtueña, SG Ctè confederal de Catalunya
2.      CNT Catalunya: Juanma Garrido, S Regional de Catalunya
3.      CNT-AIT: Enrique Usobiaga
4.      UGT Catalunya: Chakir El Homrani, Portaveu d'Avalot (UGT)
5.      IAC: Lluis Blanco, Coordinador General de Catac
6.      COS: Jordi Juan, Responsable de l'area de formació i assesorament
7.      CCOO: Juan Manuel Tapia, Secretari de Negociació Col·lectiva
8.      Co.bas: Josep Bel, Portaveu de la coordinadora
9.      Intersindical: Màrius Lleixà, Area de cordinació jurídica
 
El debat girarà al voltant de vuit preguntes elaborades pel col·lectiu Kaosenlared amb la voluntat de que, els nostres lectors i lectores, puguin valorar les diferents opcions i estratègies de lluita contra les polítiques antiobreres del govern de Zapatero.
Recordem que l'acte serà obert a tots els treballadors i treballadores i afiliació de totes les organitzacions, que vulguin assistir (l'aforament és de 200 persones aproximadament). Si hi ha temps hi haurà un torn obert de preguntes en que qualsevol assisten podrà participar.
El debat serà moderat per Manel Márquez, historiador i fundador de Kaosenlared.

  A continuació les preguntes:
DEBAT PÚBLIC DE KAOSENLARED AMB ELS SINDICATS CATALANS  SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I LABORAL
1 . Què opineu del conjunt de mesures econòmiques i laborals que el govern del PSOE ha engegat, mostrant la seva total dependència dels dictats del mercat i del capital nacional i internacional? I Com valoreu la situació i la resposta de la classe treballadora catalana davant les mateixes?
2 . Davant la postura del govern del PSOE, que ha estat defensar les seves reformes i no tocar una coma de les seves propostes, a pesar de la vaga general del 29S Què podem i que hem de fer els treballadors/as catalans?
3 . Alguns reconeguts economistes com Vicenç Navarrès o Juan Torres López han demostrat científicament que la suposada necessitat de retallar les pensions no és més que una gran estafa promoguda pel capital financer, els economistes neoliberals de la seva òrbita (com la fundació FEDEA), els grans mitjans de comunicació sota la seva influència i els governs al servei dels seus interessos. Què opineu referent a això?
4 . Vista la duríssima ofensiva en curs contra drets i conquestes històriques de la classe treballadora (reforma laboral, retallades salarials, congelació de les pensions, augment d'impostos indirectes, retallada del dret de jubilació i de les pensions, negociació col·lectiva amb la supressió de la ultraactividad dels convenis, copago a la…vista ) i tenint en compte l'experiència del 29-S, no creieu que faria falta un pla de lluita unitari i sostingut en el temps que obri possibilitats reals que aquest govern (i el qual vindrà darrere) faci marxa enrere?
5 . Davant el caràcter de l'ofensiva contra la classe treballadora, que es desenvolupa a escala europea, com valoreu la resposta que es ve produint en altres països europeus (Grècia, França, Portugal, Itàlia, Anglaterra…), no només per part dels treballadors sinó també d'altres sectors socials com els estudiants? No seria hora de plantejar-se una jornada de lluita a escala europea, una vaga continental, que enfrontés els plans de conjunt impulsats per la UE, el BCE i el FMI?
6 . El partit que govern actualment en la Generalitat és part activa dels plans antiobreros del govern central: ha donat suport la reforma laboral i les retallades salarials dels empleats públics, la congelació de pensions… així com les retallades en pensions i en negociació col·lectiva, així com altres mesures neoliberals com les privatitzacions, el copago… Sembla clar que ara, des de la Generalitat, intentarà també portar a terme també aquestes mateixes mesures. No seria necessari també plantar-los cara aquí? Com creieu que hauria de fer-se?
7 . Finalment, Creieu que és necessària ja una vaga general en aquests moments per a defensar els drets dels i les treballadores catalanes?


DEBATE público de Kaosenlared con los sindicatos catalanes sobre la situación económica y laboral
1.      ¿Qué opináis del conjunto de medidas económicas y laborales que el gobierno del PSOE ha puesto en marcha, mostrando su total dependencia de los dictados del mercado y del capital nacional e internacional? Y ¿Cómo valoráis la situación y la respuesta de  la clase trabajadora catalana ante las mismas?
2.      Ante la postura del gobierno del PSOE, que ha sido defender sus reformas y no tocar una coma de sus propuestas, a pesar de la huelga general del 29S ¿Qué podemos y que debemos hacer los trabajadores/as catalanes?
3.      Algunos reputados economistas como Vicenç Navarro o Juan Torres López han demostrado científicamente que la supuesta necesidad de recortar las pensiones no es más que una gran estafa promovida por el capital financiero, los economistas neoliberales de su órbita (como la fundación FEDEA), los grandes medios de comunicación bajo su influencia y los gobiernos al servicio de sus intereses. ¿Qué opináis al respecto?
4.      Vista la durísima ofensiva en curso contra derechos y conquistas históricas de la clase trabajadora (reforma laboral, recortes salariales, congelación de las pensiones, aumento de impuestos indirectos, recorte del derecho de jubilación y de las pensiones, negociación colectiva con la supresión de la ultraactividad de los convenios, copago a la vista…) y teniendo en cuenta la experiencia del 29-S, ¿no creéis que haría falta un plan de lucha unitario y sostenido en el tiempo que abra posibilidades reales de que este gobierno (y el que vendrá detrás) haga marcha atrás?
5.      Ante el carácter de la ofensiva contra la clase trabajadora, que se desarrolla a escala europea, ¿cómo valoráis la respuesta que se viene produciendo en otros países europeos (Grecia, Francia, Portugal, Italia, Inglaterra…), no sólo por parte de los  trabajadores sino también de otros sectores sociales como los estudiantes? ¿No sería hora de plantearse una jornada de lucha a escala europea, una huelga continental, que enfrentara los planes de conjunto impulsados por la UE, el BCE y el FMI?
6.      El partido que gobierno actualmente en la Generalitat es parte activa de los planes antiobreros del gobierno central: ha apoyado la reforma laboral y los recortes salariales de los empleados públicos, la congelación de pensiones… así como los recortes en pensiones y en negociación colectiva, así como otras medidas neoliberales como las privatizaciones, el copago…  Parece claro que ahora, desde la Generalitat, intentará también llevar a cabo también esas mismas medidas. ¿No sería necesario también hacerles frente aquí? ¿Cómo creéis que debería hacerse?
7.      Por último, ¿Creéis que es necesaria ya una huelga general en estos momentos para defender los derechos de los y las trabajadoras catalanas?

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more