Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La reforma de les pensions: necessitat o interès ?
12 gen 2011
Pels drets socials defensem el sistema públic de pensions !
pensions.jpg
banner_pensions.gif
Per mantenir, millorar i universalitzar les pensions, cal treballar per mesures econòmiques profundes (com ara augmentar rels impostos a les grans fortunes o la nacionalització dels sectors estratègics de l'economia) que poden generar els recursos necessaris per a establir uns serveis públics i de qualitat per a tota la població.

Considerem que les pensions públiques són un dret dels treballadors, un dret aconseguit amb molts anys de lluita obrera i finançat gràcies al seu treball. Un dret que, com a molts d’altres, és atacat el capitalisme que persegueix augmentar els seus beneficis. És un dret pel que cal lluitar.

Aquest petit dossier pretén donar una visió relativament exhaustiva sobre el funcionament del sistema públic de pensions, sobre l'origen històric de la intenció de reformar-les, els arguments al seu voltant, les mesures proposades i els seus efectes sobre la població. La part final del document ofereix un balanç sobre les successives reformes realitzades i esbossa propostes sobre quin hauria de ser el model a seguir.

Veure el dossier "La reforma de les pensions: necessitat o interès ?"

http://www.endavant.org/images/la%20reforma%20de%20les%20pensions.pdf

Veure la presentació elaborada per Endavant

http://www.endavant.org/images/presentacions%20reforma%20pensions.pdf
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain
Sindicat