Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : immigració
Forum Social Dakar 2011 - World Assembly of Migrants - الجلسه العالميه للمهاجرين - Asamblea Mundial de los Migrantes
10 gen 2011
Dakar 2011: Una retrobada amb la humanitat
Del 2 al 4 de febrer la Illa de Gorée, a prop de Dakar, rebrà persones de diferents parts del món interessades en contribuir amb la Carta Mundial dels Migrants, durant l'Assemblea Mundial dels Migrants. Aquest és un procés que té com a objectiu "tornar la paraula dels migrants" i aquesta vegada també com un espai per escoltar la seva visió del món de les seves situacions, experiències i trajectòries. La intenció és construir col lectivament la Carta que proclama la llibertat de circulació i establiment dels éssers humans al planeta. L'Illa de Gorée va ser elegida intencionadament, ja que va estar marcada per una de les majors atrocitats de la humanitat: l'esclavitud de milers d'africans.

Per als organitzadors, els migrants es veuen privats de l'accés a drets com la llibertat i la pau, a més dels econòmics, socials, polítics i culturals. Per a ells "només una gran aliança pot promoure l'aparició de nous drets per a cada persona pel seu naixement, sense distinció d'origen, color, sexe o creença. L'aliança dels migrants ha de ser articulada entorn dels principis ètics que els permeti contribuir a la creació de noves polítiques econòmiques i socials, l'establiment d'una nova concepció del sistema de la territorialitat i la governança en l'actualitat mundial dominant, així com els seus fonaments econòmics i ideològics. "

Des de 2006 un grup ve discutint i rebent Propostes. Els primers esboços de la Carta, escrita a Marselha, ha pogut ser publicat durant el II Fòrum Social Mundial sobre les Migracions, a Juny de 2006 a Madrid i durant la primera Cimera Mundial dels Migrants Llatinoamericans a Morelia, maig 2007.



Acompanyeu a www.cmmigrants.org/goree
Mira també:
http://fsm2011.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat