Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
Folga Xeral/Greva Orokorra
*Per una Galícia lliure i sense explotació la C.I.G convoca una nova jornada de vaga general en defensa de les pensions i del treball.

la central gallega anima a UGT i Comissions a sumar-se a la convocatòria contra una reforma de les pensions que sols beneficiarà al capital financer.

Video: A CIG CONVOCA FOLGA XERAL O27 DE XANEIRO CONTRA AS POLITICAS ANTISOCIAIS DO GOBERNO
Enllaç a vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=APulMae9X9g&feature=player_embedded#!La Confederació Intersindical Gallega té convocada una vaga general per al vinent 27 de gener en contra de les polítiques "anticrisi" adoptades pels governs incluïda la pretensió de reformar el sistema públic de pensions qualificada pel sindicat convocant com "l'atac més gran als drets els treballadors des de l'època de Franco." La central gallega anima a CCOO i UGT a sumar-se a la convocatòria.

Des de la CIG s´adverteix de la necessitat de respondre a totes aquestes polítiques neoliberals, perquè, si no, "estem davant d'un escenari molt complicat per a la classe obrera."
(País Basc)

* CONTRA EL SAQUEIG DE LES PENSIONS-ERRESPETATU LANGILEON ESKUBIDEAK!-27 DE GENER-GREBA ORROKORRA-NAHIKOA DA!


Video: Urtarrilaren 27an Greba Orokorra - El 27 de GENER Vaga General
Enllaç a video: http://www.youtube.com/watch?v=3Sv42J7ccRs&feature=player_embedded#!CONTRA EL SAQUEIG DE LES PENSIONS!
RESPECTEU ELS DRETS POPULARS!

Quines mesures pretenen prendre amb aquesta reforma?

• Augment de l'edat de jubilació als 67 anys.

• Augment del nombre d'anys que s'ha de tenir cotitzats per tenir dret a una pensió.

• Augment dels anys a tenir en compte per calcular la base reguladora, actualment en 15. Poden passar a 20 o 25 anys o més. Això podria reduir la pensió mitjana fins en un 20%.

• Reduir la quantia de la pensió segons quants anys haguem cotitzat. Es planteja que per arribar al 100% hagi de cotitzar més anys, fins a 38 o 40.

• Eliminar l'obligació que les pensions mantinguin el poder adquisitiu.Què ens suposa això?

Deixar cada vegada a més persones sense dret a pensió, ja que en un mercat laboral precari, amb jornades parcials i en el que l'únic que tenim assegurat és que ens podem quedar a l'atur fàcilment, resultarà pràcticament impossible accedir a una pensió que ens permeti viure.Què s'amaga després de la reforma?

Pretenen acabar amb el sistema públic de pensions, a favor d'un sistema privat. La banca, marca el camí a seguir i totes les institucions, tant de Gasteiz o Iruñea, com de Madrid, les encapçalin PSOE-PSE, PNB o UPN, el comparteixen.

Els sistemes públics no estan en perill, tenen superàvit. Els sistemes privats, però, no estan fent el negoci que pensaven. De nou pretenen salvar la banca amb els nostres diners. Tot un robatori.
Mira també:
http://www.media.cat/2010/09/28/agencia-29-s-laltra-forma-de-seguir-la-vaga-general

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
I a Catalunya?
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
strike!
Bandiera Rossa (Red FlaG)
Cargado por Sinn-Fein. - Explorar otros videos musicales.
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
Que ja ni a prou. Convoqueu generalíssima VAGA i a prendre pel cul.
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
sas, a catalunya no, per una raó molt fàcil: a Galícia i al País Basc el sindicalisme nacional i de classe és majoritari o molt fort en el cas gallec. Aquí NOMÉS hi ha 2 sindicats que siguin nacionals i de classe, és a dir, que parteixin de la realitat pròpia catalana i no de l'espanyola, la estatal, que són la COS i la I-CSC, i sumats a penes arriben a l'1% al Principat (ja no dic a la resta dels Països Catalans). La resta de sindicats poden ser més o menys propers, però són en clau estatal-espanyola i com a tals pensen en aquesta clau. Tots.


Així doncs, el que cal és fer els deures primer. Hi ha un 40% d'independentistes al Principat, així que cal que aquests 1)participin de la dinàmica sindical i 2) ho facin en sindicats propis catalans i no en sindicats estatals-espanyols. Tenim molt de camp per còrrer, però fa falta fer primer això per a poder presentar-se a l'examen, sinó no anirem mai enlloc.

I es que efectivament, Euskal Herria, Galiza, Andalusia, Còrsega, etc. marquen el camí a seguir.
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
Sí SBD, todavía os queda mucho campo por recorrer.... ¿qué tal si para empezar dejáis de heredar la empresa del papi y os ponéis a currar? Claro, ¿pero entonces que haréis con el master en gestión empresarial?

Caxis, qué difícil es eso de ser pijo y hacer huelga.
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
09 gen 2011
No estoy de acuerdo con las huelgas por separado. Estamos muchos trabajando por una huelga general europea, por lo que no veo por qué los trabajadores vascos y gallegos no pueden hacer una huelga general junto a los trabajadores de España. Como decía Argala, los trabajadores vascos no son españoles ni franceses, pero están unidos a ellos por su condición de clase
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
10 gen 2011
ddissentir = se m'han acabat els rguments, vaja de fet mai n'he tingut, a mi sols m'alimenta l'odi i llavors em dedico a difamar sense cap fonament seguint la vella tradició dels meus iguals els nazis!

Bidache... el millor serà no moure un dit fins que la CES decideixi a fer quelcom? És contraproduent mobilitzar-se, és molt més coherent quedar-se a casa o canviar els mobilitzacions per les prevendes de sempre: subvencions i locals? En això CCOO i UGT no es diferencien massa de molts dels sindicats situats a la seva esquerra... amb honroses i marginals excepcions: CNT, CGT, COS, SO...
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
10 gen 2011
Pues eso, "estamos muchos trabajando por una huelga general europea". No entiendo porqué me respondes lo que me respondes. Yo no hablaba de los sindicatos, pero ya que lo citas, me parece que hay que trabajar por un sindicalismo alternativo, revolucionario y de clase, pero también hay que ser realistas con lo que tenemos. Dicho esto, no hablo de no hacer nada, sino de trabajar por abrir espacios de lucha.
Perquè no a catalunya
11 gen 2011
"Hi ha un 40% d'independentistes al Principat". I d'aquests, quants son treballadores explotades? Quants son precaris? Quants estan patint directament i més durament la crisi? I quants contribueixen a aquest patiment? Quants son explotadors? Un indepe farà vaga si el seu patró també es indepe? La EI, es partidària de l'enfrontament de classe encara que aquest trenqui sense remei un front nacional?

Quantes preguntes!

Per altre costat, SÍ es possible un altre tipus de mobilització, fora de l'estructura unidireccional de dalt a baix que propugna SBD. Molts ens estem movent en aquest altre sentit, on sí son possibles les mobilitzacions de masses sense que es posin per davant les banderes i les ideologies. (Això molts ho sabeu... recordem les cassolades contra la guerra o les manis de V de vivienda).
Perquè no a catalunya ?
11 gen 2011
En quant a les vagues que es facin a un lloc o a altre, quantes més siguin millor. Esta molt be treballar per una vaga a escala europea, però això no treu que es facin altres vagues a cada país i/o estat. De fet si es convoquès ara una vaga europea, hi haura que participaran amb nou vagues al darrere, altres amb no més una, altres amb cap. Per tant, l'ámbit territorial al que es desenvolupin les lluites no es important, sempre què aquest sigui ja el camp de lluita on la ofensiva capitalista se està donan
Re: Euskal Herria i Galiza: Vaga General convocada a tots dos països el 27 dia dijous
15 gen 2011
guai! 27-G Vaga Gweneral
Sindicat Terrassa