Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
A crida de la iniciativa «Egin dezagun Urrats», una demostració de força i compromís va prendre ahir els carrers de Bilbo per exigir la repatriació dels presos polítics bascos, amos dels seus drets. La ciutat es va col.lapsar.
1.jpg
Els assistents a la marxa el intuïen. Molts penes van poder avançar uns quants metres en la marxa i els comentaris sobre el multitudinària que estava resultant la manifestació van ser una constant durant tot el recorregut, tant dins com a les voreres. De fet, milers i milers van haver de tornar a casa sense presenciar l'emotiu acte final, que va començar amb els bertsos de Jon Maia, Xabier Amuriza, Alai Martin i Arkaitz Estiballes. Van saber posar rima, amb mestria, a totes les sensacions i peticions de la marxa reivindicativa. En aquells dies molts dels 64.000 assistents encara ni tan sols havien arribat a la Plaça Zabalburu.

Marifeli Etxeandia, germana del pres José Miguel Etxeandia i integrant de Kukubiltxo, i el periodista de Ràdio Vitòria Iñaki Olasolo van ser els encarregats de donar lectura al comunicat final de la iniciativa «Egin dezagun Urrats», en un acte que el públic va interrompre en diverses ocasions per llançar crits a favor dels presos.

Etxeandia i Olasolo criticar durament l'actual política penitenciària de «caràcter purament repressiu» i que s'aplica «expressament al Col.lectiu de Presos i Preses Polítiques Basques», perquè, tal com van afirmar, «permet l'existència de situacions extremes que neguen els drets més elementals ». Acompanyats pels familiars dels presos i preses, que es van amuntegar a l'escalinata de l'Ajuntament, també es van referir a la política de dispersió que té «greus conseqüències» tant dins dels murs com fora, creant, segons van afirmar, espais d'impunitat en les presons i un greu perill per als familiars.

Referent a això, han recordat que el món ha girat la seva vista a les llargues i cruentes vagues de fam protagonitzades pels presos irlandesos oa les brutals tortures i vexacions protagonitzades per l'Exèrcit americà a Abu Ghraib. «Les i els presos polítics bascos també han patit i pateixen severes conculcacions de drets», de manera que el món també ha de conèixer aquesta realitat.

Per això, han posat èmfasi en la necessitat de socialitzar aquesta situació en qualsevol racó del planeta, per impulsar així que «passi a ser més aviat una fotografia en blanc i negre, una fotografia del passat, un dels passatges més negres de la història de nostre poble ». Tal com van reivindicar els portaveus d'aquesta iniciativa plural, la política penitenciària ha de situar-se en uns «paràmetres polítics que possibilitin la resolució democràtica del conflicte, ha d'estar ajustada a criteris de dret i encaminada a que les i els presos polítics bascos puguin ser un agent actiu en la consecució d'un procés de solució al llarg i dolorós conflicte que persisteix a Euskal Herria ».

Més enllà d'això, van afirmar que la democràcia ha de obrir-se pas i, amb ella, «han de ser superades les raons que han portat al fet que centenars de basques i bascos estiguin a la presó o en l'exili». Oferir una solució democràtica al conflicte i superar les conseqüències que ha comportat, entre elles, l'existència de preses i presos i exiliats i exiliades, ha de ser, al seu entendre, una premissa i un objectiu pel qual treballar, perquè, «igual que la solució democràtica no és una cosa que arribarà de la nit al dia, el retorn de les i els presos tampoc vindrà a través d'un vareta màgica ». «Ho farà-van afirmar els portaveus mirant a les milers i milers de persones apelotanadas davant-després de recórrer un camí que la societat basca ha emprès avui».

seguir llegint a:
http://www.gara.net/paperezkoa/20110109/242081/es/Paso-gigante-defensa-d


FOTOS:
2.jpg
6.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
7.jpg
Mira també:
http://www.gara.net/paperezkoa/20110109/242081/es/Paso-gigante-defensa-derechos-presos

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
Curiós, desenes de milers de persones al carrer en defensa dels drets dels lluitadors de la pàtria basca empresonats, aquí centenars de milers aquest juliol sortien al carrer en defensa de l'autodeterminació, i paralelament a Galícia més de 30.000 gallecs es manifestaven per la defensa de la seva llengua davant les agressions espanyolistes.

Ara bé, segons alguns, però, això són "cosas que no importan a la gente" (així, ho dic en castellà amb tota la intenció), mentre que les seves històries "que de verdad importan a la gente, a los currelas" mouen 4 gats. No es pregunten perquè aquesta diferència tan abismal i paradoxal alhora de que las cosas que no importan estan sempre a primer ordre del dia i el seu projecte social no arranca de la marginalitat.

Au, ja podeu seguir donant lliçons des de les vostres càtedres d'il·luminats, seguir exercint de portaveus del poble, mentre els altres no ens entretindrem en aquestes coses, ens trobareu (quan decidiu que la lluita contra l'opressió nacional és també una lluita indispensable per l'alliberament com a persones) als carrers.

Sort a tots els patriotes bascos i que puguin tornar a casa aviat!
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
Es como el futbol q mueve masas....a todo el mundo le encanta sacar a pasear la banderita (lo digo en castellano con toda la intención)...pero x el recorte de libertades nadie se mueve hasta q es insostenible....me parece mu bien lo d los luxadorxs de la tierra aunke muxos(no todos) sean unos asesinos d inocentes (igual q el estado).....Lo q quiero decir es q aunke la masa se mueva no kiere decir q sea + importante q otras cosas, sino q s a exo mejor propaganda...
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
No, que va, no es que la gent ho vegi més important, és només una qüestió de propaganda... clar clar. I com que no havies dit prou disbarats, a sobre compares la mobilització política amb els partits de futbol,... en fi. Una ment brillant, la teva.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
Sobre els " centenars de milers que aquest juliol sortien al carrer en defensa de l'autodeterminació":

"Dirigentes de patronales y sindicatos catalanes han secundado la marcha junto a centenares de entidades sociales. "Que se nos escuche unitariamente; somos mucha gente mucha gente diciendo prácticamente las mismas cosas, por lo que se debe tener en cuenta", ha dicho el presidente de Fomento del Trabajo, Joan Rosell."

Marxaveu a una amb el president de la patronal espanyola, estupid.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
Es lo que té la pàtria (i ho dic en català amb tota la intenció)... tiende a agrupar a los borregos entorno al pastor del rebaño!!!

Un, ¿¿sabes que la adhesión popular a la gran masacre de la Primera Guerra Mundial fue absoluta... que te hace pensar que la especie humana ha avanzado mucho desde entonces???

Con borregos como tú es normal que la historia se repita. Búscate al pastor que más te guste y enfílate hacia el matadero...
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
la vaga general del 29S és al meu parer de les mobilitzacions més contundents que hi ha hagut a Barcelona en els últims anys. Això no té res a veure amb la mani d'Euskal Herria, on, t'agradi o no, també es defensa un model contra les injustícies i retallades socials, una via al socialisme
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
A Esukal Herria hi ha una retallada de drets civils i polítics brutal, q comença amb les lleis de partits i acaba amb tortures i detencions arbitràries.
La societat vasca es manifesta massivament -com mostren les fotos del Gara-, a pesar de l'assetjament judicial i mediiàtic.
I aquí, a indymedia, hi ha gent q només se li acut acusar-los de "borregos" o de "manipulats mediàticament".
No sé quina ideologia teniu, però la vostra absoluta ignorància i falta de respecte davant una societat q lluita per recuperar la seva dignitat us converteix en aliats dels repressors.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
S.o B: no he qüestionat la contundència, sinó la participació popular. I la manifestació del 10-J va ser la que va aplegar a més gent (juntament amb la del no a la guerra), mentre que a la vaga general no va ser precisament massiva, tot i que no va estar malament en quant a gent.

A part, això de una via al socialisme ho defensa l'esquerra abertzale (i jo ho firmo), però a la manifestació pels presos no era només de gent de l'esquerra abertzale.

Al ....: i que et creus, que en aquesta mobilització pels presos només hi havia fills de lailustre classe obrera basca? que no hi havien gent del PNB? que no hi havia empresaris? quina gent creus que financien partits com EA, "centreesquerra" basca?

El que importa és el motiu de la mobilització. Si és per l'autodeterminació i vol venir aquest, doncs allà ell amb la seva coherència, de la mateixa manera que alguns empresaris que han donat suport històricament a HB (formació socialista) i això no desmereix a HB.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
Ui! Perdoneu, que llegint aquest fil m'han entrat unes ganes de cagar incontenibles!
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
09 gen 2011
Fue también el Laporta a la manifestación por la independencia (empresarial)???

"Las multitudes sois un estorbo....."

Un, tu estupidez te convierte en un tonto útil, para algunos. Para aquellos que han encontrado una salida a la crisis cambiando el color de la bandera y dejando intacto el color del dinero. Y eres un imbécil, o peor, un problema añadido, para muchos que creen que sólo se saldrá de esto transformando el modelo económico que nos ha llevado a esta situación.

Vamos a ver, ¿me podrías explicar que impacto ha tenido esta macromanifestación nacional en la lucha contra las agresiones del capital que estamos sufriendo actualmente?

Los borregos confundis una huelga con una manifestación realizada un sábado durante las rebajas de enero.

Así nos va.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
Tu anarko de merda si que ets una molestia, apren a lluitar, apren del moviment anarquista del Euskal Herria, pallaso
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
A Esukal Herria continua la retallada de drets civils i polítics brutal, q comença amb les lleis de partits i acaba amb tortures i detencions arbitràries.
Però la societat vasca es manifesta massivament -com mostren les fotos del Gara-, a pesar de l'assetjament judicial i mediiàtic.

I aquí, a indymedia, els il·luminats de sempre (entre els quals destaca el post-lerrouxista ddedissentir)només se li acut acusar-los de "borregos", "tontos útils" o de "manipulats mediàticament". Aquesta mani, troll de merda, no és una "manifestación realizada un sábado durante las rebajas de enero".
No sé quina ideologia teniu, però la vostra absoluta ignorància i falta de respecte davant una societat q lluita per recuperar la seva dignitat us converteix en aliats dels repressors.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
Jo abans amb el Laporta que amb misèria humana com el d de disentir, que mereix que l'apunyalin lentament. A part el molt covard molta boqueta per internet però mira que té casals indepes per anar a saludar, passa't per gràcia please que te volem dir hola amor ;)
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
Ara resultarà que vomitar fricandó per aspersió damunt les tesis del Cercle Català de Negocis, es ser "lerrouxista"...! (o "troll" o "boquetes")

Vomito i em defeco damunt del vostre codi d'honor que no és res més que un codi de barres (quatre verticals, a diferència dels altres ments-de-termostat, pels quals en són dues horitzontals).

I em sua la pota del mig si sou 2 milions, si sou tots els que esteu, si esteu tots els que sou o si cobreu un sou del CCN.

P.D.: VdG, passa't tu per la CNT de TGN.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
Ei, nens, no us enfadeu, a més soc un habitual de La Torna.... ja, ja, i es de veritat, us ho juro!! Per això em conec la vostra retaila (o mantra) indepe, però després del fenómen del Laporta, la veritat, es que sou carne de xiste. Ningú us pot pendre seriosament... hi encara falta el referendum de barna amb el expresident del barça fent campanya... ja, ja, ja..... nens això que teniu al cap us ho heu de fer mirar.

Ah, y a los que sueltan el típico discurso (que no por ser típico es falso) sobre la represión en euskadi....¿no existe la ley de partidos para el resto del estado? ¿no se tortura más allá del Nervión? ¿no sufrimos por igual la reforma laboral, el paro o la jubilación a los 67?

Cuidaos esa vasquitis, se os puede complicar....
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
gent del PNB no nhi havia a la mani, donat que van dir que no la secundaven. allí, estan organitzades al marge del PNB actualment
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
gent del PNB no nhi havia a la mani, donat que van dir que no la secundaven. allí, estan organitzades al marge del PNB actualment
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
la repressió al País Basc és incomparablement més elevada que la q hi ha a qualsevol lloc de l'Estat espanyol.
"¿no existe la ley de partidos para el resto del estado?": quants partits q arribessin al 15% de vots s'ha prohibit a qualsevol altre CCAA?
"¿no se tortura más allá del Nervión?" i tant q sí (malauradament), però allà molt més q aquí... I no em refereixo als últims casos demostrats de guàrdies civils, sinó a l'ús sistemàticament més elevat q se'n fa...
"¿no sufrimos por igual la reforma laboral, el paro o la jubilación a los 67?": sí, sí, però el fil d'aquest comunicat fa referència a una manifestació per l'acostament dels presos. Per això les lluites laborals s'han de plantejar en un àmbit més ampli, probablement supra-estatal (de la mateixa manera q ho és el capital i les normatives laborals).

"Cercle Català de Negocis"? De què parles, picot negre, pallasso i lerrouxista? No has vist de què va la notícia o resulta q només tens un puto discurs (q no per ser típic DEIXA de ser fals) q coles a totes les notícies d'indymedia? q no veus qui hi havia i qui NO hi havia a la mani? No hi era el PNV, de què collons parles del CCdeNegocis?
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
10 gen 2011
Jo potser soc pallaso (els meus fills riuen molt AMB mi, q no DE mi), però tu ets unaltra mena d'artista de circ: un saltimbanqui, que se salta l'ordre de les intervencions.

QUÈ NO HAS VIST QUE RESPONIA A UN/A TAL "VdG" I NO PAS AL CONY - TINGUT DE LA NOTÍCIA? Ja ho sé, un nen de tres anys ho sap que al país basc no hi era el CCN... però si q pot veure que està darrera de la mani de juliol i dels putxinelis per a tots els públics dels referèndums pro europa del caputal... un nen de tres nays que no li rentin el cervell al Cau, és clar!

Com deia Fernando Fernán Gómez: a la mieeeeeeeeeerda!
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
11 gen 2011
Doncs jo estic fart de q es facin relacions estúpides entre l'independentisme combatiu anticapitalista (el d'aquí, el de Donosti, a Pekin i a Pokon) amb el Cercle Català de Negocis, amb els caus i esplais, el Laporta, la barretina i el Pujol... Perquè potser jo em salto l'ordre de les intervencions, però també et diré q aquí s'han dit coses bastant absurdes, especialment a ddedissentir, amb els seus habituals atacs lerrouxistes (q, com suposo q ja sabrás, no dedica només al CCdeNegocis, sinó també al conjunt de l'EI i tot allò q per ell no formi part del seu model d'avantguarda revolucionària) i la negació de l'estat d'excepció q viu a Euskadi.
és per això q m'indigno, i és per això q em reafirmo amb el q he dit en anteriors posts:
A Esukal Herria continua la retallada de drets civils i polítics brutal, q comença amb les lleis de partits i acaba amb tortures i detencions arbitràries.
Però la societat vasca es manifesta massivament -com mostren les fotos del Gara-, a pesar de l'assetjament judicial i mediiàtic.

I aquí, a indymedia, els il·luminats de sempre (entre els quals destaca el post-lerrouxista ddedissentir)només se li acut acusar-los de "borregos", "tontos útils" o de "manipulats mediàticament". Aquesta mani, troll de merda, no és una "manifestación realizada un sábado durante las rebajas de enero".
No sé quina ideologia teniu, però la vostra absoluta ignorància i falta de respecte davant una societat q lluita per recuperar la seva dignitat us converteix en aliats dels repressors.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
11 gen 2011
El problema del independentismo "combativo" de por aquí es que no tiene un espacio social más efectivo que el de las elecciones a conseller. Véase la CUP.

El problema es que tenéis más afinidades nacionales con una de las derechas más reaccionarias de toda europa que con la clase trabajadora de "vuestro" pais. Véase CiU, que por cierto, todavía os tiene que dar las gracias por haber echado a los que injustamente se habían sentado en sus poltronas estos últimos años. Ahora las cosas ya vuelven a la normalidad, mandan los que han mandado toda la vida. Sólo han tenido que agitar la banderita un poco para que retrasados como vosotros les echárais una manita.

El problema es que trabajais gratis para esa élite de malnacidos que se creen que hemos venido a este mundo para trabajar para ellos. Véase Laporta i companyia y vuestro patético voluntariado en las consultas que lo han aupado políticamente.

El problema sois vosotros en particular y "vuestra" mierda de pais en general.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
12 gen 2011
i lo fotut del cas és que després donaran el seu suport a Còrsega, el Sahàra, Palestina o on sigui, ...
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
12 gen 2011
El problema és q per indyumedia corre un lerrouxisme de baixa volada: el mateix q acusa l'EI de nazi per fer marxes de torxes, q dóna suport a la sentència del TC en contra la immersió lingüística (resulta q ddedissentir té més afinitats amb el TC, PP i intereconomia q amb ningú). Nacionalisme "comabtiu" (bé les cometes, eh, eh, la conyeta; una altra q no està vista és dir naZionalisme...) = dreta reaccionària.

No importa q es facin fronts antifeixistes unitaris el 12 d'octubre, i q l'EI monti una manifestació amb col·lectius d'immigrants; ni q lluiti contra el Papa; ni q sigui, junt amb d'altres, un dels col·lectius q organitzà tant l'okupació del banc de pça.catalunya i la vaga general. Res d'això importa. La lluita al carrer i als espais okupats? res, home res, ell vinga a parlar de Laporta i Centre Català de Negocis...

El problema no és q sigui un lerrouxisme de segon de batxillerat, amanit amb tòpics a la solé tura (paradoxalment, dededissentir, inspirats la tesi de les nacionalitats de stalin)...no, és un altre...

El problema és q hi ha uns guardians de la revolució a indymedia. Una penya q es dedica a perseguir, amb arguments tronats, tot el q soni a nacionalisme, faci el q faci, sigui on sigui. A vegades és l'excusa de ser un partit (Cup), però si no, no passa res, se l'acusa de barretinaire i de fer la feina a CiU (q no tens dades? no passa res!, q l'EI hi fos quan Maragall guanyà? no passa res!).

Tampoc li importa q la notícia parli del País Vasc. No importa l'estat d'excepció q es viu allà: lleis de partits; tortures i detencions sistemàtiques; organitzacions juvenils legalitzades; anys de presó per cremar contenidors; guàrdies civils condemnats per tortures; ...

res, home, res...

I només la vostra patètica insistència us fa graciosos, com ho és el Losantos. La vostra fòbia, la vostra mània persecutòria, i, sobretot, l'absència total i absoluta d'arguments. Què aporteu? Dir q l'EI és convergent, barretinarie, pujolista, de caus i esplais, i s'alia amb la dreta, el Laporta, i el CCdeNegocis. Bravo!, això és una cosa nova i profunda. Sou caricaturescos. Sou lamentablement maniqueus, dogmàtics, sectaris, puristes... I cap, cap, cap, de les infinties accions combatives, antifeixistes, antipatriarcals, de lluita pels presos, de solidaritat internacional, d'okupacions i de denúncia de desallotjaments, us ha fet variar la vostra opinió...
en fi, c'est la vie
lo que natura non da, salamanca non presta
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
12 gen 2011
Hablando de tópicos y de clichés: los que no piensan como vosotros son los OTROS (recurrente mayúscula), la idea de que vuestra percepción social no sea entendida ni valorada por alguien de la izquierda extraparlamentaria (término amplio por definición) y activo socialmente os asusta y tenéis que censurarlo o desprestigiarlo.

El nacionalismo es necesario perseguirlo, haga lo que haga y diga lo que diga. Es puro fascismo, no hay nacionalismo bueno ni malo, ni periférico ni central, ni oprimido ni opresor... hay nacionalismo o no lo hay!!! ¿Tan difícil es entender esto?. Las MARXAS apestan!! con antorchas y en fila de a dos, mucho más. Esto no es el Sahara, el ejemplo belga os queda más cerca.

Dais pie al chiste fácil y a la caricatura cuando os manifestáis en contra del 12 de octubre y a favor el 11 S....¿todavía no lo entendéis? ¿tan limitados sois? Vuestras contradicciones son tan evidentes que son mofa y burla por parte de cualquiera con dos dedos de frente. Es esa la razón que con un discurso de bachillerato se os pueda desmontar vuestra pantomima: no es necesario esforzarse más.

Otro cliché: vuestra continuo victimismo!! El TC no se ha cargado la inmersión lingüística!! De hecho no puede hacerlo, no tiene las competencias necesarias. Que ha hecho: ha contestado a la denuncia de dos o tres padres sobre la utilización del castellano en la escuela. Nada más. Pero claro, cuando oís la palabra castellano y si encima viene de madrid, os sale la vena patriota y os dáis golpes de pecho en defensa de no se sabe muy bien qué. Da igual que ya existieran dos lenguas vehiculares y la tercera esté a punto de caer, da igual, mejor sólo utilizar una, no vaya a ser que se vuelvan más listos y no nos voten.

Otro cliché: vuestra vasquitis, vuestro eterno quiero y no puedo...¿cuando comprenderéis que no tenéis nada que ver con el independentismo vasco? Ni es la misma historia ni la misma realidad. Vosotros estáis más cercanos al Laporta que a Otegui. Por cierto (otro cliché), el cuerpo de seguridad con más denuncias por torturas es la policia municipal y el sector social más afectado son los inmigrantes... ni benemérita ni "gudaris".

En cuanto a vuestra actividad en otros campos, sí he dicho en otros campos, porque la pretendida transversalidad del discurso identitario no es más que una falacia y un burdo intento que llega al surrealismo más extremo: ¿hay okupas indepes? ¿indepes de QUIÉN?!! Ay, se me ha ido la pinza... a sí, la transversalidad esa tan graciosa que tenéis siempre en la boca no es más que el intento de extender vuestras políticas de identidad a sectores más amplios de población. Supongo que por falta de adeptos en vuestras filas....o por estar dotados del mensaje divino y ser responsables de su trasmisión al resto de mortales (aquí no he utilizado comillas, eh?).
¿Qué por el camino dáis alguna xarla interesante o pegáis carteles más o menos divertidos? Pues sí, pa que lo vamos a negar... ¿compensa? NO! ¿Compensa a veros con la patronal en manifestaciones? NO!, ¿compensa a que trabajéis codo con codo con xusma como el Laporta? NO!, ¿compensa a que colaboréis en el enfrentamiento entre trabajadores con intereses comunes? NO, NO y NO. ¿Se os hecharía de menos si no estuvierais?...

Ah y no hace falta ser guardian de nada, ni dogmático, sólo hace falta pensar por uno mismo. Un ejercicio saludable que os recomiendo.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
13 gen 2011
a veure, ddedissentir: dir q el nacionalisme i el discurs identitari és feixisme doncs, bé, per a mi és bastant políticament limitat. Preguntes "¿Tan difícil es entender esto?", doncs sí, perquè no és una qüestió de comprensió ni d'enteniment, sinó de conviccions polítiques. (aquesta és una de les teves infinites mostres de superioritat moral i política, q et fa donar lliçons q vorejen el ridícul, com ara recomanar pensar per a un mateix)

Clixés? Els que vulguis. Tòpics? També. A l'EI, als moviments socials i a on vulguis. Vasquitis? Mira, personalment, jo en tinc molt poca, però és cert q el moviment en té. Tortures als immigrants? Moltíssimes, per això jo -i altra gent de l'EI, no tanta com m'hagués agradat- ha estat manifestant-se contra els CIES.

Però per a fer indymedia oprtetiu crec q cal superar el lerrouxisme amb mania persecutòria. Per vàries raons:

(1) Pq indymedia ha de ser la porta a totes les sensibilitats possibles (de moviments de base i socials). En aquest sentit, admeto q es pot excloure és la CUP -en tant q partit, no en tant q EI-.

(2) Perquè ho sento, però el discurs política identitària = feixisme cansa. Cansa perquè només convenç als convençuts (i a la inversa, tb). I cansa pq ho penjes a cada notícia d'indyemdia. I cansa pq no incorpores a la teva anàlisi res de l'EI q no sigui política identitària; és a dir, quan fa política en front antifeixista, social-econòmic, antipatriarcal, de defensa del territori, etc., continues amb el mateix discurs, nacionalisme=feixisme. I això és molt pobre.
Hi ha un altre aspecte doctrinal, i és la confusió entre independentisme i rebuig a l'internacionalisme ("¿compensa a que colaboréis en el enfrentamiento entre trabajadores con intereses comunes?"). Mira, per mi el nacionalisme serà necessari mentre hi hagi imperialisme; l'internacionalisme requereix de la justícia nacional. Et podria posar exemples doctrinaris en aquesta línia, però no cal.

(3) Rebutjes la transversalitat. Jo no, jo entenc q hi ha aliançes estratègiques i conretes. Per a reivindicacions específiques és possible buscar col·laboracions puntuals. En tots els fronts: en el social (p.ex., sindicats grocs), antipatriarcal (p.ex., ca la dona), nacional (p.ex., Consultes per la idnependència), ecologista (p.ex., plataformes locals "reofrs"), etc. Però això és una opció estratègica q, tranquil, tu et mantindràs pur i autènticament revolucionari, però a altres ens servirà per intentar fer arribar a tothom el nostre discurs i radicalitzar posicions, a tots nivells. Perdona la broma, però el q tu practiques Lenin li deia fraccionalisme, i a la Guerra Civil infantilisme esquerranista. Ara, aquesta és una qüestió estratègica. Però no pots excloure un moviment d'indymedia per aquest tema.

(4) és curiós q comentis q no hi ha nacionalisme ni bo ni dolent, i q després diguis q el nacionalisme català no s'assembli per res al vasc, en fi, suposo q les contradiccions discursives no son patrimoni exclusiu de l'EI, no?
I això fa recuperar el fil de la notícia. I és alegarar-se d'una manifestació massiva defensant la dignitat d'un poble (tranquil, no hi havia el PNV), en contra de la persecució mediàtica, policial, judicial i estatal.
Re: [GARA] >>> Una gran ona solidària col·lapsa Bilbo en defensa dels drets dels presos
13 gen 2011
Aquestes poscions dogmàtiques van en contra del Materialisme Dialèctic, que preten arribar al consens a través del debat
Sindicat Terrassa