Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
diss.15 gener - Trobada de repoblació a Can Masdeu
08 gen 2011
Comença l'any 2011 i el grup de repoblació es posa les piles aquesta vegada per organitzar una jornada de tot un dia a Can Masdeu. La gent de Can Masdeu ens han cedit l'espai del PIC durant tot el dissabte, així que disposarem de molt espai i molta tranquil·litat per a la jornada.
15genercanmasdeu.jpg
La última trobada repobladora va ser l'11 de desembre a Can Vies. Va ser una trobada curta però amb molt bons resultats. Van venir noves persones interessades en donar el salt i anar a viure el camp, persones que rebien els nostres correus però que encara no havien vingut a cap trobada anterior, o persones que a través de la comunicació boca a orella es van enterar de l'existència del grup de repoblació. Esperem que a les properes jornades repeteixin i que apareguin noves persones. (és per aquest motiu que les fem).

El programa per el dissabte 15 de gener serà el següent:

10:00h Arribada i rebuda
10:30h Inici puntual. Presentació de lxs participants.
11:30h Dinàmiques de coneixença i afinitats. (ampliar la dinàmica de Can Vies, comentar el buidatge de l'Àngela i fer altres dinàmiques).
13:30h Distri, intercanvi de bibliografia i d'informació valuosa.
14:00h Dinar (Porta menjar per compartir!).
15:30h Presentació de Can Masdeu
16:00h Dinàmica de simulació de projectes rurals
17:30h Plenari
19:00h Cloenda-berenar (us convidem a berenar!)

TEMES LOGÍSTICS

Com arribar a Can Masdeu? http://www.canmasdeu.net/?page_id=133&lang=ca
Menjar: en-recordeu-vos de portar menjar per a compartir amb els altres (disposarem de plats, gots, forquilles...)

Ens veiem a Can Masdeu !!
A continuació us deixem l'article que vam publicar a la directa:

Repoblant l’autonomia

L’antiga dicotomia camp-ciutat perd el seu sentit, ja que actualment vivim en una gran metròpolique acapara tot el territori. La vida en els entorns rurals és cada cop més urbana, l’agricultura estàcada vegada més industrialitzada i els antics pagesos passen a ser tractoristes assalariats o subsidiats. En aquest procés d’industrialització i abandonament del camp, han quedat en desús moltes terres,pobles i masies des d’on és possible iniciar noves alternatives al capitalisme.
La construcció de projectes col·lectius d’autogestió rural es planteja com una eina de treball per superarprogressivament les crisis causades pel sistema capitalista, tot creant experiències basades en eldesenvolupament de l’autonomia i l’autogestió integral de tots els aspectes que conformen les nostresvides, com pot ser l’alimentació, l’habitatge, la salut, l’energia, el transport, les relacions o la tecnologia.
En aquesta direcció, el novembre de 2009, es van iniciar les Trobades de Repoblació, les quals s’han anatrealitzant periòdicament a diferents centres socials i projectes rurals, amb la idea de ser un espai obertde trobada per potenciar la creació d’aquest tipus de projectes. Una de les principals dificultats a l’horad’anar a viure al camp, més enllà de trobar un lloc o els mitjans materials per fer-ho possible, és trobarpersones amb qui poder avenir-se i que estiguin prou motivades per atrevir-se a abandonar la ciutat iiniciar un projecte d’autogestió rural. Moltes vegades, és difícil trobar aquestes persones en l’entornsocial immediat. Per aquest motiu, un dels objectius clau d’aquestes trobades és reunir les personesinteressades per facilitar que es coneguin i que puguin engegar els seus propis projectes.

Sense referents

La manca de referents ha fet que, des del primer moment, les Trobades de Repoblació siguin un espaiexperimental i en constant evolució que s’ha anat autogestionant per part de les mateixes participants,d’acord amb les necessitats de cada moment. Així, fins ara s’han realitzat diverses activitats i dinàmiquesde coneixença entre les futures repobladores, visites a projectes ja existents, cerques de localitzacionson iniciar els nous projectes i activitats de formació per a una nova vida agrària i rural.
D’aquesta manera, amb el temps, el que era un punt de trobada entre gent desconeguda ha esdevingutun espai on s’han anat teixint afinitats diverses i creant projectes que ja són una realitat, com perexemple Can Forkall (Alt Camp) o d’altres que ho seran en breu. Un dels aspectes més importants, però,és que aquests projectes no queden aïllats, sinó que es va configurant una xarxa de suport i un contactedirecte entre els projectes ja existents i les persones interessades a iniciar-ne de nous.
El passat mes de novembre, es va fer una Trobada de Repoblació al CSOA La Teixidora (al barri dePoblenou de Barcelona). Les properes trobades programades són l’11 de desembre a Can Vies i el 15 degener a Can Masdeu (Barcelona). La idea és confluir un cop al mes per crear un referent periòdic on lagent sàpiga on trobar-se en persona.

TRENCANT TÒPICS

Un dels obstacles inherents a la lluita per la repoblació i construcció de projectes col·lectius d’autogestiórural són els populars i reduccionistes tòpics que la desqualifiquen o menyspreen titllant-la de hippie;
d’aquí ve la següent discussió entre tòpics i repobladores:

“Voleu aillar-vos del món defugint el compromís polític”

Anar a viure al camp no és incompatible amb el compromís polític, ja que les lluites es troben tant a lesciutats com en el camp i, en tot cas, els mitjans de comunicació i transport actuals permeten participardels moviments polítics de les urbs tant des dins com fora d’elles.

“Voleu tornar al passat, a les cavernes”

És impossible tornar al passat, i tampoc no ho pretenem. Ens apropiem d’aquells coneixements ipràctiques que ens permeten el màxim grau d’autonomia i sostenibilitat, independentment de l’èpocaen què van ser ideats. En el món agrari rural i pre-industrial, hi trobem molts referents positius quedestriem d’aquells negatius, sovint lligats al gènere i la sexualitat.

“Les comunitats no funcionen, ja s’ha provat i no ha funcionat”

Tenim clar que en les relacions de convivència és on ens falta més per aprendre i créixer i, per tant,on som més vulnerables al fracàs. Però avui en dia no hi ha cap model de vida amb èxit assegurat;ni el matrimoni tradicional, ni el treball assalariat i les pensions de jubilació són cap garantia defutur. Malgrat el potencial fracàs, preferim creure i apostar per la comunitat que pel capitalisme o elpatriarcat.

“Primer cal destruir el capitalisme i després construirem un nou món sobre les seves cendres”

No podem esperar a la mort del capitalisme per construir alternatives de subsistència, altramentacabaríem amb el capitalisme… però també amb la nostra existència!
Mira també:
http://www.repoblacio.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: diss.15 gener - Trobada de repoblació a Can Masdeu
08 gen 2011
Kió!

En el mundo rural nos hace falta más gente con ganas de poner en marcha proyectos... Plis, no vengais huyendo de la ciuda/ venid buscando colectividades por onstruir.
Sindicat Terrassa