Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
06 gen 2011
Eurodiputados quieren prohibir los símbolos del comunismo

04-02-2005 | Jaroslav Smrz

Un grupo de eurodiputados de los países poscomunistas se propone prohibir la utilización de los símbolos del comunismo. Su iniciativa está respaldada también por una parte de los eurodiputados checos.

La idea de prohibir la hoz y el martillo, símbolos tradicionales del comunismo, está relacionada con la idea de prohibir la exhibición de la svástica nazi. Se trata de la propuesta presentada por el comisario europeo, Franco Frattini, quien reaccionó de esta manera al incidente en el que se vio envuelto el príncipe Harry de Inglaterra luego de aparecer en una fiesta vestido con uniforme nazi. Los eurodiputados le dirigieron una carta al comisario Frattini.

"Yo he respaldado la carta enviada por el diputado lituano Landsbergis quien advirtió al Sr. Frattini que al prepararse la propuesta de prohibición de los símbolos de una ideología totalitaria no democrática, como es el nazismo, sería bueno sopesar el mismo procedimiento en caso del comunismo. Sin embargo, no quiero plantearlo como un requisito estricto". Así comentó al respecto el eurodiputado checo Jan Zahradil.


Jan Zahradil, eurodiputado checo

La discusión sobre ilegalizar los símbolos de ambas ideologías totalitarias está poniéndose tan sólo en marcha. El comisario Frattini vacila todavía, ya que considera difícil debatir la prohibición de los símbolos comunistas en el marco de la ley europea sobre la lucha contra el racismo, la xenofobia y el antisemitismo. La iniciativa de los diputados fue reprobada por el vicepresidente de la facción comunista en el parlamento europeo, Miloslav Ransdorf:

"Lo considero como una manifestación de la falta de juicio político y también como un intento de descartar la competición libre de ideas políticas. Creo que esas medidas pueden ser adoptadas sólo por personas quienes no sepan como destacarse de otra manera".

Según sostiene Jan Zahradil el mundo no acabaría, si se prohibiesen sólo los símbolos del nazismo y no los del comunismo. No obstante, se confirmaría que Europa no sabe ajustar las deudas con su pasado comunista.


http://www.radio.cz/es/articulo/63110

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
06 gen 2011
fills de bbb(p)ud(t)a... [per no ser sexistes i/o homòfobxs] pata, peta, pita, pota... pilota!
Re: Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
07 gen 2011
Tant me fan els simbols. A mi m'interesen les politiques comunistes. A Xina ho tenen tot empaperat amb la falç i el martell, i cada vegada son mes capitalistes, aixo si, tot sota control policial i militar a les ordres del partit.
A Cambodja van governar uns psicopates que propugnaven que llegir era contrarevolucionari, i be que feien servir simbils comunistes. Carrillo and company feien servir els simbols comunistes per carregarse el pce. Aixi que que vols que et digui...
No em fa gracia que il.legalitzin els simbols comunistes pero el que em preocupa de debo, es que molta gent que els fa servir avui en dia els estigui buidant de contingut.
Re: Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
07 gen 2011
Com també passa amb els anarquistes, però d aki a prohibir.. I si no es poden lluir símbols et penses k et deixaran fer polítiques? També ofèn k comparin i igualin el comunisme amb el nazisme, uns son racistes, homofobs,......i els altres tot el kontrari..també obliden ki va salvar Europa del nazisme..
Re: Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
07 gen 2011
Els sovietics de la epoca stalinista, a banda de fer un pacte de no-agresio amb els nazis,i felicitar-los publicament, el any 1939, per les seves politiques anti-jueves tambe van practicar i tolerar l'antisemite, malgrat que molts dels primers bolchevics eren d'etnia jueva. Molts dels quals van ser liquidats, per diferents raons quan Stalin va començar les seves purgues.Igual que qualsevol disident revolucionari, marxista critic, comunista, consejista, trosquista, anarquista, socialdemocrata, etc...
Respecte a la homofobia, no cal aclarir que han fet i fan els paisos stalinistes amb els homosexuals.
Els Ianquis tambe van contribuir a l'alliberament d'Europa dels Nazis i no tenim manies en criticar-los.De fet, ambdos ho van fer pels seus interesos, per repartir-se el pastis, i per dominar el territori. Nomes els interesava als governants Ianquis o Stalo-sovietics fer-se amb el control d'Europa, (no solament Europa)sacrificant les vides dels milers de soldats per tal d'aconseguir-ho.
Recordem que el Comunisme no es el mateix que l'Stalinisme.
Re: Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
07 gen 2011
JAjajaj no tens ni puta idea, a la urss es permitia l homosexualitat, hi han escrits, es pot comprovar, hi han llibres k en parlen.. En kualsevol guerra es te k pactar amb l enemic, sigui nazi o el k sigui, s en diu estratègia..i ja et deixo pk es perdre el temps... Informat un poket pk res del k dius te sentit...
Re: Els eurodiputats volen prohibir els símbols comunistes
07 gen 2011
http://es.wikipedia.org/wiki/Persecucion_de_la_homosexualidad_en_la_URSS


http://grietaenelmuro.wordpress.com/2010/10/20/el-sionismo-el-antisemiti/

http://es.wikipedia.org/wiki/Complot_de_los_m%C3%A9dicos

Et poso uns links trobats aixi a vuela pluma, perque jo tampoc tinc ganes de perdre el temps amb un ignorant, capquadrat, fanatic, que no vol analitzar els errors del pasat, per poder evitar-los en el futur. Paletos com tu que creuen que son comunistes, perque tenen una fe cega en cuatre clixes superficials que han apres, son el que menys necesitem per tornar a propagar les idees marxistes revolucionaries pel mon.
Apa! agafa llibres i informat una miqueta!
Sindicat Terrassa