Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : sanitat : pobles i cultures vs poder i estats
El rei Artur i els cavallers de la taula autonòmica. Mas ja té la poltrona que havia somiat.
06 gen 2011
Artur Mas ja té la poltrona que havia somiat. En aquest viatge al capdavant del país, l’acompanyarà un equip d’aduladors sobradament preparats per contenir la despesa a Palau i reduir la pobresa dels seus súbdits a la meitat. Fora d’aquestes premisses gairebé obligades, el rei Artur s’ha proposat conduir la nau cap a aigües tranquil·les, on Catalunya pugui recollir el peix sense qüestionar-se els perjudicis que suposa fanejar en el mar d’Espanya.

Sota la bandera de la crisi, el vaixell del president vol pescar el suficient per mantenir-se recte i gaudir de la plàcida travessia que li garanteix l’autonomisme. Procurarà, per tant, evitar cops de timó i que des de les galeres, el poble li exigeixi fer rumb cap a la llibertat i la justícia social. Per impedir-ho, compta amb dues capitanes nomenades amb “l’ajuda de Déu”: Joana Ortega, que no deixarà que la tropa qüestioni la travessia, i l’enviada de l’Estat, Pilar Fernández Bozal, encarregada d’imposar la llei per tal que el poble no prengui la paraula.

Si fa falta mà dura, tindrà Felip Puig, Francesc Homs i Germà Gordo, un pinyol servil i obedient, el comte vallessà Lluís Recoder, que parcel·larà el camí perquè la nau no es desviï de trajecte, o el sanitari Boi Ruiz, que sota les receptes de la FAES, pretén anestesiar la tripulació perquè el conflicte no esclati i es consumeixi en l’estricte silenci.

Així les coses, el rei Artur agafa el timó per deixar Catalunya en el bany maria que tants galons va proporcionar-li a Jordi Pujol. D’aquesta manera, el vaixell de la Generalitat anirà pescant per servir-lo a ell i a la resta de patrons que es beneficien de l’aventura autonòmica. En cap moment apostarà per viatjar en solitari i que la nau la governi una tripulació que, en la seva majoria, rema per no morir-se de gana. Sap perfectament que, el dia que això passi, ell i els seus cavallers de companyia perdran els privilegis.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat