Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Esquerra Independentista de Mallorca fa suport a la crema de la bandera espanyola
05 gen 2011
L'entitat afirma que es tracta d'un acte de “llibertat d'expressió”, arran dels disturbis de la manifestació de la Diada de Mallorca, organitzada per la Plataforma 31-D
rodapremsaeim.jpg
Esquerra Independentista de Mallorca (EIM) ha mostrat avui el seu suport a la crema d'una bandera espanyola en la manifestació per la independència dels Països Catalans, el passat dia 30 de desembre a Palma, perquè "expressa un clar rebuig a tot allò que representa aquest símbol i s'emmarca en la nostra llibertat d'expressió". Així ho ha assenyalat avui en roda de premsa el portaveu d'aquesta organització, (integrada per Endavant, Maulets i el SEPC), Marc Garcia, que ha comparegut per valorar els actes de la passada manifestació de la Diada Nacional de Mallorca, organitzada per la Plataforma 31-D, en la qual l'intent de la crema d'una bandera d'Espanya va provocar disturbis entre els manifestants i la Policia Nacional. Durant l'altercat, dos agents van resultar ferits de caràcter lleu i, també, un home gran amb una bretxa al front després de ser colpejat amb una cadira.

D'aquesta manera, el portaveu independentista ha indicat avui que aquesta acció és un "fet normal en el marc del conflicte polític existent entre el poble català i l'estat espanyol i francès". Així mateix, des de la coordinadora "responsabilitzen a la policia espanyola dels fets que es van produir després de l'acció", ja que entenen com una "evident provocació de les forces d'ocupació intentar entre al nostre bloc", mentre han felicitat "el nostre servei d'ordre i seguretat, en evitar que la situació no anàs a més, actuant sempre amb contundència, coherència i responsabilitat,"

D'altra banda, el portaveu d'EIM ha criticat el secretari general del PSM, Biel Barceló, en considerar "inaudit" que el representant d'un partit que diu que és progressista i catalanista condemni la crema de la bandera espanyola monàrquica, equipari els joves independentistes amb neonazis i calli davant de l'agressió policial cap a aquests joves". Per la seva part, una altra de les portaveus de l'organització, Rosa Ferré, ha relatat la seva versió dels fets de la manifestació de la Diada de Mallorca, segons la qual "mentre es llegia un manifest al carrer dels Oms, un home, assegut a la terrassa d'un bar, va començar a proferir una sèrie d'insults" contra els manifestants".

"Posteriorment, es produïa la crema d'una bandera espanyola, moment en el qual dos antidisturbis sortien del carrer de la Missió i van trencar a cops de porra i ferint un home que era al mig", és per això, segons Ferré, que "davant de l'agressió de la Policia Nacional" els organitzadors i manifestants "van intentar defensar-se formant un cordó humà perquè no es produís cap altra càrrega".
Mira també:
http://dbalears.cat/actualitat/Balears/esquerra-independentista-fa-suport-la-crema-de-la-bandera-espanyola.html
http://maulets.org/mallorca/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Esquerra Independentista de Mallorca fa suport a la crema de la bandera espanyola
05 gen 2011
Com diu Biel Majoral, un dels cantautors mallorquins més grans de tots els temps, dient el que molts sentim: "jo som de Mallorca, català insular"

http://www.youtube.com/watch?v=EGhzQZ_hwzo
Re: Esquerra Independentista de Mallorca fa suport a la crema de la bandera espanyola
05 gen 2011
A la premsa:

[Diari de Balears] Esquerra Independentista fa suport a la crema de la bandera espanyola

http://dbalears.cat/actualitat/Balears/esquerra-independentista-fa-supor

[El Mundo] Los independentistas culpan a la Policía de los disturbios y heridos en la manifestación

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/01/05/baleares/1294229411.html

[Diario de Mallorca] Los independentistas dicen que la quema de la bandera es un acto de ´libertad de expresión

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/01/05/independentistas-dice

[Última Hora] Jóvenes independentistas defienden la quema de la bandera española de la semana pasada

http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/jovenes-independent
Re: Esquerra Independentista de Mallorca fa suport a la crema de la bandera espanyola
07 gen 2011
Tot el meu suport a la gent de Mallorca per l'acció realitzada i per la feina que estant fent des de les illes.

Salut i endavant
Re: Esquerra Independentista de Mallorca fa suport a la crema de la bandera espanyola
08 gen 2011
Es lo que tiene vivir en casa de los papis y currar en la empresa familiar..... que andáis perdiendo el tiempo quemando trapos!!!

En fin, ya iremos a visitaros a la zona alta de la ciudad.... todo llegará!!!
Sindicato Sindicat