Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : especulació i okupació
«El cas de l'hotel del Palau ha destapat una forma de fer»
05 gen 2011
El Periodico_05-01-2011_Jordi Bonet: «El cas de l'hotel del Palau ha destapat una forma de fer»
* Premsa

ENTREVISTA

Jordi Bonet: «El cas de l'hotel del Palau ha destapat una forma de fer»

Després de ser l'artífex de l'empresonament de Fèlix Millet per la seva insistent denúncia d'irregularitats en la tramitació de les llicències de l'hotel del Palau, la seva gran victòria, l'Associació de Veïns del Casc Antic estrena president.


-¿A què es deu el relleu generacional just en aquest moment?

-En el moviment veïnal en general fa falta una aposta per nous sectors socials, gent jove, població arribada d'altres països..., persones que no responen al perfil que fins ara havia estat al capdavant de les associacions dels 70. En aquest sentit, l'Associació de Veïns del Casc Antic ha tingut aquesta confiança, no només en mi com a president, sinó també en altres persones que s'han incorporat a la junta, i que responen a aquest nou perfil.


-¿Quin és el seu full de ruta?

-Per un costat tenim qüestions d'urgència, com de quina manera afrontar l'impacte de la crisi en barris populars com el nostre. Per l'altre, donats els últims casos de corrupció que han sacsejat el districte, defensem la transparència i una participació ciutadana real que serveixi per a alguna cosa més que per legitimar les polítiques existents.


-¿Què opinen de la creixent instal·lació de reixes i de càmeres?

-Com a associació, som contraris a la videovigilància. Vulnera la privacitat i no hi ha evidència empírica que sigui eficaç en la reducció de delictes. Respecte als tancaments d'espais públics, en principi també en som contraris.


-¿Se'ls ha reconegut haver destapat el cas de l'hotel del Palau?

-L'Administració ho ha valorat, per exemple, no permetent que cap associació de veïns participi en la futura Agència de Ciutat Vella. El cas de l'hotel ha destapat una forma de fer que, desafortunadament, era habitual en la tramitació de llicències hoteleres i d'activitat a Ciutat Vella. Se'ns va dir que era una excepció, i després hem vist, amb el cas d'Heliodoro i de Quílez, a un altre nivell, que no només hi havia irregularitats amb les llicències urbanístiques, sinó també amb les d'activitat, terreny en què la irregularitat s'havia convertit gairebé en norma. En aquest sentit, la dimissió d'Itziar González està vinculada a la voluntat municipal de continuar amb la tramitació de l'hotel del Palau, fins i tot quan aquesta ja començava a fer pudor de fraudulenta.


-¿El districte ha sabut reaccionar?

-Una cosa són les responsabilitats penals, i una altra les responsabilitats ètiques, que no són competència d'un jutge. És la ciutadania qui ha de demanar comptes. Es parla molt de desafecció política, però nosaltres creiem que no hi ha desafecció política. Molta gent continua manifestant-se contra les injustícies. El que hi ha és desafecció envers una classe política que no sap estar a l'altura.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: «El cas de l'hotel del Palau ha destapat una forma de fer»
05 gen 2011
moltes gràcies pel relleu generacional de l'AAVV, i ho dic sincerament, per realment afrontar les decisions dures i possar-se mans a la obra.

Però, sempre hi ha un però, ...

i molaria una mica de sinceritat, clar que al periódico no cal aquest tipus de tonteries, al cap i a la fi son la premsa del PSC i per tant un article ben guanyat.

però, sempre hi ha un però

i molaria que fòssiu vosaltres els que trenquessiu el silenci i acceptesiu que esteu on esteu perque heu ficat pals a les rodes a altres, i vale, que potser ho valeu molt, però la sinceritat vers els vostres companys de viatje en la major part de vegades a brillat per la seva absència.

I això si no ho sabeu veure o no ho sabeu esmenar, serà el vostre determinant en cada acció que emprengueu.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more