Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
Benvolgudes companyes i companys
Després de la darrera vaga general del 29-S, el govern espanyol continua amb la seva política de retallades socials i no ha derogat ni la Reforma Laboral ni els Plans d'Ajust del sector públic. Al contrari, en les darreres setmanes ha aprovat noves retallades socials i privatitzacions i ha anunciat la seva ferma intenció de reformar el sistema públic de pensions, incrementant l'edat de jubilació i el període necessari de cotització.

Les organitzacions signatàries d'aquesta carta considerem imprescindible donar una resposta socialment àmplia e inequívoca a aquests atacs continuats envers els interessos de la majoria de la població. Considerem també que cal replantejar des de l'arrel el model de creixement socioeconòmic, generador de desigualtats i explotació i profundament agressiu envers el medi ambient (canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, etc.).

Recollint una sensibilitat compartida amb amplis sectors socials, considerem també imprescindible convocar una Vaga General contra la Reforma Laboral, en contra les retallades socials i laborals i per aturar la Reforma del sistema públic de pensions enunciada pel govern espanyol i les principals organitzacions del capital (OCDE, etc.). Aquesta vaga ha de ser convocada abans de que s'aprovi la Reforma de les Pensions a finals de gener per tal de que pugui ser realment efectiva com a eina per a impedir-la.

Per definir explorar la possibilitat de realitzar conjuntament aquesta convocatòria de Vaga General, us emplacem a una reunió àmplia d'organitzacions sindicals i moviments socials a la Sala Costa i Font, en els locals de la CGT de Barcelona (C/ Via Laietana 18, 9è) el proper dilluns 3 de gener de 2011 a les 18 h.

SalutConfederació General del Treball (CGT) de Catalunya

Confederació Nacional del Treball (CNT) de Catalunya

Coordinadora Obrera Sindical (COS)

Ecologistes en Acció de Catalunya

Solidaritat Obrera

--
Salut i lluita!
COS-barcelonès

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
Així es fa! Si els grocs no convoquen cal que plantem cara, encara que siguem pocs, és qüestió de dignitat.
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
una mica tard, no? no ens hem enterat de la reunió del dia 3 fins avui
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
Organitzacions que deuen representar a tot estirar 5000 persones van i convoquen una vaga general.

La cosa té guasa.
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
Doncs millor pocs que anar el darrere dels sindicats majoritaris que s'estan baixant els pantalons davant el govern, rient-se de tots els treballadors (bé, això ja porten fent-ho desde els Pactes de la Moncloa...).

Algu ha de començar a plantar cara, segurament tindrà poc seguiment una vaga general, però almenys servirà per recuperar la dignitat. Alguns només us importa el numero i sobretot els diners. Per cert, se es fa vaga, dóna per segur que més de 5000 persones la seguirant ; )
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
Espero que la segueixin més de 5000 persones (que ho dubto, i molt) però les vagues són l'últim instrument de lluita sindical. Si es fan és, o per guanyar-les, o perque tens armes per fer una revolució, i sinó és perdre el temps.

Una vaga general d'autoconsum serveix per poc més que anar-se'n al llit tranquil sense pensar en la incapacitat evident de defensar efectivament la classe obrera.
Suplantació
05 gen 2011
Aquest comunicat no l'ha subscrit la Confederació Nacional del Treball, ni l'ha publicat.
Mira també:
http://www.cnt.cat/
http://www.cnt.es/
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
05 gen 2011
i en què es va quedar a la reunió?
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
06 gen 2011
pot ser aquesta comunicació es apòcrifa?
CGT que utilitza "CNT"
07 gen 2011
La signatura "Confederació Nacional del Treball (CNT) de Catalunya" és inventada, doncs cap òrgan d'aquesta organització sindical va signar el comunicat.
Re: Vaga General, Crida a les organitzacions socials
08 gen 2011
Aquesta informació no és "apòcrifa", i la continuació del debat la teniu en aquest altre post: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/412093/index.php
Sindicat Terrassa