Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
Corea Popular: Enseñanza para todos

En el mundo no son pocos los países que no han podido alfabetizar a todos sus pueblos. Al margen de la enseñanza es inimaginable el progreso y la prosperidad de la humanidad. De manera que la UNESCO estableció el período del 24 al 30 de abril de cada año como semana de estudio para todos los pueblos incentivándoles el interés por la enseñanza.

En Corea presta primordial atención a la educación considerandola como un problema fundamental que decidiera el destino del país y de la nación. Al raíz de la liberación el 80 por ciento de la población eran analfabetos, debido a la política obscurantista y de exterminio de cultura nacional coreana, del imperialismo japonés, que ocupó militarmente a Corea.

El país dedicó grandes fuerzas a la enseñanza regular de las nuevas generaciones y los adultos. Desplegó un movimiento de alfabetización de todo el pueblo, que se realizó plenamente desde noviembre de 1946, se coronó fundamentalmente en marzo de 1949, habiéndose realizado como tarea por el mismo pueblo.

Una gran y sostenida fuerza se ha dirigido a la enseñanza de las nuevas generaciones dirigida a la formación de cuadros talentosos y nacionales. Lo consideraba tan importante que se incluyó el problema de lapices en la agenda de la primera sesión del Comité Popular Provisional de Corea del Norte, organizado en febrero de 1946. En octubre de 1946 fue fundada el primer centro docente, la Universidad Kim Il Sung, seguida tres años después en 1949, por 15, con un total de 18 mil estudiantes, y en ese año salió la primera promoción de graduados que era de más de 1100.

En julio de 1951 se fundó el primer instituto superior de fábrica, con un sistema de estudio compaginado con el trabajo.

Hoy en día el número de centros docentes a todos los niveles supera 10 mil de los cuales el de los superiores llega a nada menos que dos cientos y tantos.

En abril de 1959 se implantó la enseñanza general gratuita. En ese año el gasto para la enseñanza y la cultura representaba el 23,2 por ciento del presupesto total estatal. En 1967 se implantó la enseñanza técnica obligatoria general de 9 años, y en 1975 la enseñanza obligatoria general de 11 años. Esto ofrece a todos la condición de estudiar.

La red de las escuelas es tupida, en todos los lugares donde hay niños de edad escolar hay escuelas. Incluso en islas donde hay faros, como la So en el Mar Oeste de Corea, alejadas mucho de la tierra firme, hay filial de escuela para algunos niños que están allí.

Para el transporte de los alumnos que viven lejos de las escuelas funcionan el servicio de autobuses y trenes incluso el de auto en una remota zona de la provincia Ryanggang.

Hoy se realiza efectivamente la intelectualización de toda la sociedad.

Un periodista chino, en su reportaje “Corea, país de estudio”, escribió: “En Corea el Estado, poniendo énfasis en la enseñanza, la antepone a otras cosas, tiene un perfecto y ordenado sistema educacional y todo el pueblo está apasionado por el estudio, lo que nos dejó muy impresionados. Corea, al pie de la letra, es un ‘país de estudio’”.

Ryu Yong
http://citasmarxistas.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
Vale ya, payasos!
Corea no tiene nada de envidiable!
Acabemos con el capitalismo creando un mundo socialista, no una prision-cuartel.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
M,has convençut amb aquests arguments tant sòlids
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
Calen arguments per discutir el nazisme???
Doncs per el stalinisme juche de Corea del nord tampoc!
tenim molta feina per organitzar-nos contra el capitalisme real, debatint alternatives, com per haver de començar de nou cada vegada que algun flipat descubreix el maoisme i es creu que ha inventat la sopa d'all.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
No serveix de gaire alfabetitzar la població quan se'ls hi ensenya el bo que és el líder, a ser obedients davant ell, a que tot el món et vol destruïr,etc. En comptes d'una educació per pensar per ells mateixos/es se'ls ensenya a ser fidels a l'autoritat i a no qüestionar-se aquesta.

El vostre model ha sigut nefast, la gent n'és conscient i difícilment tornarà a ser una alternativa al capitalisme de mercat. Això si, sempre hi hauran quatre fanàtics caps quadrats que el defensin, seria diferent si l'haguessin patit...

Res de nou, el mateix passava a l'URSS o els països de l'est. En menor mesura també passa a les democràcies liberals, on en comptes d'ensenyar valors com la solidaritat, s'ensenya a competir i a delegar responsabilitats.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
No sabia que poc abans de morir, l'Elvis, hagues visitat Corea. Tot i que sospito que el paisatge que surt a darrera de "The king" es tiroles.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
03 gen 2011
Corea es la peor sistema político contra un pueblo ...y caualquier persona con sentido común y con la poca información que se tiene sobre corea del norte, llegará a esa afirmación.

No me apetece escribir pero la bibliografía es ampliapara acercarte a esa (Ir)realidad

"el pais del presidente eterno" de Roger Mateos"
diarios de corea" de bruno galindo

documentales como Friens of Kim, el enigma de corea del norte, y "corea del nord" la gran ilusió

Cualquier adepto al "querido lider" os dirá que no son precisamente propaganda yanky, y cuando los lees o ves te das cuenta de la gran locura que es corea del norte
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
La poca informació a la que s'ha pogut accedir a partir de visites a Korea, mostren com els nens passen la majoria del dia aprenent balls, cançons i textos referent al seu lider, el qual es descrit inquestionablement com un Deu,
I tant que tenen educacio, els interesa tenir a tots els nens i nenes amb un rentat de cervell tal que no es questionin perque no tenen acces a llibres que provinguin de l'exterior de Nort Korea.
Per favor, que enganyin als pobres nanos amb que Nort korea es la ostia, encara, doncs estan sotmesos a adoctrinament constant del gran lider, pero que tu t'ho empassis, em sembla molt fort
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Pareu de tirar merda!!
No us empaseu les mentides de la propaganda burguesa.
Tant de bo tinguesim als Països Catalans un sistema politic i social semblant al de Korea del Nord (amb la nostra propia idiosincrasia, es clar...)
Sense ingerencies espanyoles, franceses i europeo-iankis.
I amb el potencial militar per tornar el cop devant agresions imperialistes.
Seriem d'una vegada un poble respectat.

PPCC Socialistes!
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Aquí hi impera l'eurocentrisme extremat. Hem de mesurar Corea amb d'altres barems i llavors serem més rigurosos.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Si voleu uns PPCC a la koreana o a la URSS d'Stalin, ja podeu anar preparant gulags al pirineu perquè no ens sotmetreu!
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Països catalans a la cubana de fidel. Som un país mediterrani, un model com el de kim o Stalin o Lenin no enquadraria be. Als països nòrdics son mes estrictes, una altra manera de viure i entendre la vida. Si al nord ja canvia, a Àsia ni parlar-ne..
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Com diu ficus, els que van tant de lliure pensadors, que no intentin occidentalitzar altres cultures, si no ho entenen que snformin un poquet..
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Aqui es que som mes de la broma, de la migdiada, de anar de canyes...pero a Corea del Nord si que els hi conve el regim que gaudeixen...

I els que estan als talegos? No son asiatics?
Parlar de que son estrictes, quan el que pateixen es una dictadura criminal, delirant i dinastica, es tenir molta cara o ser un catxondo.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
El clima es un factor determinant en el comportament de la gent, els països nòrdics sempre han sigut una tipologia de gent mes estricta, mes quadrats. Al mediterrani la gent sempre tendeix a ser mes anarquica.
Es una coincidència que l' anarquisme sempre hagi trionfat més en països mediterranis que nòrdics? i el comunisme a l' inversa?
I si parlem de països asiatics, es una cultura totalment diferent i una forma de pensar totalment diferent, ni jo ni tu amb la merda que tenim al cap podem analitzar-ho , jutjar-ho ni pepa..
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Ara m'entero de que Cuba és un país nòrdic...ignorant de mi, jo que pensava que era africà. Gràcies per la teva lliçó de geografia. "el clima es un factor determinant en el comportament de la gent". Gràcies també per la teva lliço de sociologia. Ja que vols comparar països propers, compara la RDP de Corea amb la República de Corea (la del sud), o si vols fins i tot amb Xina, Vietnam o Japó, que tot i ser ètnies diferents són tots asiàtics...
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Bon article, l´únic que no entenc es que si Corea del Nord té tan bon sistema educatiu perqué el seu líder Kim Jong Il va portar el seu fill ha estudiar a una universitat europea elitista amb valors profundament capitalistes, és del tot incoherent i més propi d´un règim saudí que d´un país socialista. De fet crec que a Cuba mai hapassat una cosa així.
Des del meu punt de vista l´ideal Juche desvirtua completament el caràcter socialista del país, doncs no espot barrejar marxisme-leninisme amb tradicions budistes, ni tampoc el culte a la personalitat etc etc.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
Com a anticapitalistes dskerres k som tindríem que defensar a korea popular,un dels únics països del mon que resisteix a l imperialisme yanki,un país on ningú es mort de gana, ni li falta casa,.... basat amb uns ideals comunistes, primer amb aquests k amb els gossos imperialistes.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
04 gen 2011
tu ets anticapitalista, pero no d'esquerres. Mes aviat de dreta frenopatica. No penso defensar al regim criptomonarquic del majara aquest. I Perdreu el temps si creieu que la majoria de anticapitalistes ho faran.
L'autoanomenament com a comunistes, del tiranoflipat juche i el seu pare lider etern, ens fa mes mal que be, al que volem construir el comunisme.
Els talibans tambe estan contra el neoliberalisme, pero no per aixo els recolçarem, oi?
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
No peròprimer em preocupare pel neoliberalisme k pels talibans
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
No peròprimer em preocupare pel neoliberalisme k pels talibans
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
Jajaj vergonyós compara el nazisme amb korea del nord, no es pot comparar mai,quan uns el k fan es lluitar kontra el feixisme, imperialisme, i capitalisme..
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
Pero que collons te a veure Corea del Nord o China amb el comunisme.
Marx o Lenin es farien creus.
Si son paisos amb castes diferenciades.
Paisos on encara hi ha esclaus.
Aneu, aneu a viure alla un temps, si tant us agrada, ignorants!!!!
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
L´ignorant ets tú, però no per pròpia voluntat sinó per falta d´informació degut a que Corea del nord no té agències estrangeres alseu país que puguin donar una visió diferent de la que ens vol fer creure el capitalisme. Jo no defenso l´ideal juche ni moltes de les coses que passen a Corea, però sique els defenso pel seu sistema econòmic i en part social tot i que en això es més discutible, i sobretot els recolzo per la seva lluita antiimperialista.
Comparar Corea del Nord amb el nazisme és el mateix que comparar Stalin amb Hitler, una comparació patètica tenint en compte que sinó fos per Stalin el nazisme hagués guanyat la guerra i avui dia ves a saber si existiríem molts de nosaltres.
A vegades hi ha persones que es diuen anticapitalistes que segueixen el jocde la guerra fred imposat pel bàndol imperialista nord-americà i europeu. Ni Stalin era un heroi, ni Stalin era el dimoni encarnat, ni Corea és el paraís socialista a seguir, ni a Corea es mengen els nens i tothom que hi ha pel carrer són esclaus...
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
05 gen 2011
Stalin va aixafar la revolucio rusa, va matar milers de comunistes, socialistes, anarquistes. Va aixafar pobles i cultures, va carregarse la revolucio a la guerra civil d'aqui. Va convertir el internacionalisme socialista en un imperialisme sota els interesos economics de Moscou. En definitiva, el que mes va perseguir va ser idees politiques que posesin en tela de judici el seu model politic desvirtuat de pais socialista.
Va combatre els nazis, com tambe ho van fer els nordamericans, i no per aixo hem de respectar-los. de fet, va jugar segons els seus interesos geoestrategics, primer pactant amb ells, i repartint-se el pastis, i despres atacant-los. Etc, etc...
Si no fem critica dels errors, es tornara a repetir.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
06 gen 2011
"dictadura criminal, delirant i dinastica" ui si, a Corea del Nord es produeixen grans genocidis... quan parlem de llibertat, hauríem d'ampliar una mica el concepte...
Ja ho sabem això!!, Stalin va acabar amb el comunisme duent a terme el socialisme real, que esdevingué més capitalisme d'estat, com a Xina o Corea, però és una evolució natural, que amb el pas dels anys torna al comunisme, són etapes. Stalin va matar molta gent, ho sabem. Però no cal oblidar que si no haugés guanyat la guerra, com diu el de sobre, els feixismes haguéssin trimofat a Europa. Qui va destruïr la revolució russa foren Krushev i Ieltsin. Sobre això del famós pacte aquest, hi ha bibliografia escrita i no va ser un pacte tan entre "malotes" com ho pinteu vosaltres, va ser un pacte molt intel·ligent i raonat.

Per lo de Corea, coincideixo totalment amb el que diu el comunista anterior a lúltim. Evidentment que no ha de ser el nostre model ni paradigma a seguir en la lluita, però tenen un bon estat social i no hi ha misèria. Hi ha soldats de Corea del Sud -territori dominat per EUA- que es passen a Corea del Nord, pq allí viuen millor, responent a la propaganda que fan els dl nord. Jo us dic el mateix, lxs que tan critiqueu el règim, pq no aneu a passar-hi una temporada, ek... k fàcil criticar..
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
06 gen 2011
Sobre la Xina, fa un dia daki a IMC BCN

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/411675/index.php

Jo tinc més confiança en el poder desestabilitzador de les classes obreres d'aquests països de la perifèria, aixì com del paper d'aquestes nacions en el comerç mundial -els volíen relegar a ser la producció del nostre consum vomitiu, però shan rebelat i independitzat de nosaltres econòmicament i quasi social; que en moltes lluites occidentals. La Índia, Xina, Pakistan, Marroc, Cuba, Venezuela, Corea del Nord, Iran, Bolívia, Equador, ... Adelante camaradas, lxs echaremos al mar!!
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
06 gen 2011
Les seves oligarquies politiques i economiques s'han rebelat, si. Pero els treballadors no es poden queixar-se ni un pel.
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
07 gen 2011
nyic nyic nyic, algunxs es veu k tenen poca feina... potser són d lxs k diuen k am franco es vivia millor i k k guanyi Mas o el PP és necessari pk la gent surti al carrer....

trankil k ja ho faran aviat de rebelar-se les classes obreres, s'està preparant una nova etapa revolucionària, cap a la democràcia directa, cap a la unitat popular.
i d'altra banda -segona hipòtesi- si no s'han rebelat, pensa k potser -diràs tu, els reprimeixen, l'opressió, bla bla, potser tens part de raó- però potser si no s'han rebelat és que no en tenen necessitat, donat que ja viuen prou bé, no creus?

mira el k han fet els EUA per desestabilitzar règims tan legítims com el de Nicaragua Sandinista, mort, crim i destrucció. avui està passant, am els mapuches, amb els esquadrones de la muerte a Mèxic i Colòmbia, paramilitars arreu del món sembrant el pànic, exèrcits de gent pagada d'empreses privades -mercenaris- obrint foc contra civils a irak, afganistant, etc. i traficant amb drogues, k encara és pitjor, tortures arreu de l'estat ecspanyol amb un cert revifament del gal, jon anza; guerra civil a costa d'ivori, per les influències d'EUA, ....

Mig món destruït per l'imperialisme d'EUA i Europa i a algunxs sols els importa criticar Cuba, Corea del Nord, la Xina o Venezuela!! us ho diré clarament, això té certa semblança amb una tendència que us enfurisma, un qualificatiu que de bén segur no soporteu, quintacolumnistes!

No és terrorisme, és comunisme! Socialisme o barbàrie!
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
07 gen 2011
yeaaah! resistiendo, abriendo nuevos caminos, viva el comunismo!

heretik system, we had a dream!
http://www.youtube.com/watch?v=_j05ck756M8
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
07 gen 2011
Els acomiadaments cubans, o la persecucio dels treballadors que protesten a la Xina, es tambe comunisme?
Re: Corea Popular: Enseñanza para todos
07 gen 2011
cal reconèixer els errors company. fas bé en no callar, però... no es pot tenir tot company, i algunes vegades hi ha gent que ha de patir conseqüències negatives pel bé comú i faríen bé d'aguantar estoicament amb orgull cooperatiu. Cal seguir denunciant aquestes presumptes injustícies, pq el règim millori i avanci cada cop més cap a una democràcia directa més perfecta. paciència companyxs, ho aconseguirem! unitat popular i lluita social, pressionem els governs per desastabilitzar el règim espanyol i avançar al comunisme. pel que fa a venezuela cal també que avancin cap al comunisme. endavant! patria o muerte! venceremos!
Sindicato Sindicat