Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
... per un neolumpenisme d'acció pel fàstic!
no hay muro en berlín
no hay valses en viena
no bancos en suiza
no hay punkies en londres
europa ha muerto
Ilegales

Podrem aguantar massa temps d'empeus, com a espectadors d'aquesta decadència? O posarem de la nostra part per que la hòstia sigui més gran? La puta europa transformada en un musseo vivent per a xinesos; els nostres nets com a cambrers somrients; el proletariat immigrat sempre nómada.

El punk ja va morir. Ara la canalla persegueix un fantasma a la xarxa. No ramones no pistols or clash in 2011. Un nou soroll, una nova imatge, noves morals de les cendres dels imperdibles.

Revolta neolumpen: mostra el fàstic i ataka.

http://senyormojo.blogspot.com/?zx=44d5b447fa8fd06b
Mira també:
http://senyormojo.blogspot.com/?zx=44d5b447fa8fd06b

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
1- caldrà alçar un nou mur de Berlín de nou
2- que tornin polítiquxs "de debò" com Lenin o Durruti
3- que es desintegri la Unió Europea, per la subsitència de les ruïnes de l'Estat ecspanyol, Irlanda, Islàndia, Grècia o Itàlia,...
4- el punk no ha mort
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
el punk mort i re-mort:

http://www.youtube.com/watch?v=xGjk1Y_j8QE
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
que li preguntin als Crass avui dia...

el punk avui dia només ens queda com una manera de recaptar alguns -miserables- fons econòmics mitjançant concerts benèfics per causes que valguin la pena. per això i per poder-nos emborratxar sense gastar gaire.
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
Crass van fer aquesta bona cançó fa molts anys, però jo mai he arribat a entendre aquesta postura nihilista. Vol dir que poc creien en lo que feien, si afirmaven que el punk havia mort, ja llavors. Només ho entendria com un símil de lo de Déu ha mort o quelcom similar, com si volgués dir que apareix un nou revulsiu, una onada renovadora de grups punk. D'altra banda, si lo de punk is dead, vé de l'assimilació comercial del punk per part del sistema, moda, etc. em sembla bé, però ho trobo una mica auto-destructiu, vamos. el punk potser ha mort com a mitjà o "subjecte" revolucionari; o sigui el seu potencial provocatiu, com Freud, que ja no sorpren a ningú, però ja em diràs, actualment, què o com es pot sorprendre a la gent, en la societat merdosa que ens infiltra tanta merda per tots cantons, en tot moment... flashos, imatges, basura, ... un entorn molt bo per al punk... o el ciber-punk jejeje

segons el meu parer, el punk encara pot ser útil per fer arribar causes a molta gent, sobretot jove, igual que el hip-hop; pq no oblidem que es tracta d'una subcultura juvenil, en teoria.
Per mi el punk és una expressió de llibertat, de la ràbia, impotència, missatge,... com diu el Pablo Hasél, si no cantés segurament seria un assassí..
Que l'altra, parli del punk com una mena d'objecte de consum, sense cap utilitat política -que malauradament molts cops deu ser així, donat que molta penya no valora realment el punk, i l'únic que fa és mercantilitzar-lo- crec que és força relatiu també. és cert que cada cop hi ha menys gent que decideix portar a la seva forma de vida una subcultura, uns ideals, però jo crec que, malgrat la influència de les raves i l'electrònica, el punk és encara molt present en la gent dels moviments socials, okupació, etc. quan una persona ha estat punk, se li nota de seguida, en les expressions, etc. No ho limitem a un passatemps, una estona de descontrol, desconnectar, un "unnplugged", per això ja tenim els grups comercials, el post-punk, les raves i les drogues, el punk per mi és quelcom -o hauria de ser- més genuí.
d'altra banda, trobo molt bé organitzar kafetes o concerts de punk, com una forma de reconduïr el propi oci i ser més "sostenibles" o directament, no donar diners a les discoteques -en el cas que poguem pagar els elevats preus de les entrades i consumicions-, donant també una utilitat afegida -a part de la diversió- com poden ser causes polítiques, solidàries, antirepre, ...
Per mi, contradir això, seria l'enterrament definitiu del punk..

Els Crass eren boníssims, però pel meu gust -tant més si es van vendre- els The Clash, eren molt més polítics, o els Exploited mateix.

The Exploited - Punk is not dead
http://www.youtube.com/watch?v=jEDojtvd32c

Volem més punk! Moviment Punk d'Alliberament
http://www.facebook.con/home.php#!/group.php?gid=105884947820
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
Crass eren també molt polítics, però ho enfocaven diferent; igual que una onada de grups anarco-punks, en connexió també amb el crust punk, trobem interessants grups, per mi paradigmes de compromís i resposta antisistema, com Conflict, Cress, Doom, Icons of Filth...

Crass vivien en una comuna, en una casa de pagès, des d'on impulsaven nombroses iniciatives, artístiques i reivindicatives.
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
exploited eren nazis!
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
Del punk venim i en punk ens convertirem
Cap a finals dels 90, quant una nova, la tercera o quarta, onada de punk, aquesta vegada sí, comercial i purament estètica (Green Day, NOFX, etc) aconseguia arribar a les llistes d'èxit (degut en part pel revifament que va suposar l'escena "grunge"), doncs aquí el menda arrossegava el seu postadolescent cul per festivals squaters, cso's, antres de mala mort de barna i perifèria, tot cercant allò que una vegada havia sentit, veient de púber sobre algun escenari ruïnós aquelles bandes de la Gran Barna Hardcore (l'odi social, monstruación, subterranean...). Però semblava que repetint els mateixos esquemes, els concerts, les bandes, les cançons, tot s'havia convertit en conyàs aburrit. El punk no pot ser plasta mai, oi?
El punk havia mort per a mi una altra vegada. Assassinat, aquesta vegada, per la onada glamourpunk californiana dels 90, per les noves cagades de Mr. Morfi Grei, per l'aburriment del panfletarisme de les bandes anarcopunks ibèriques i l'encabronament en repetir de nou la mateixa cançó parida pel rock radical basc. I a on es podria trobar l'esperit malmés del punk?
Una nit, de taja pel xino amb els companys habituals de llavors, vam recollir un paperot de terra. Un nom de ressonàncies béliques ens cridà l'atenció: DESERT STORM. La meva primera free party. Va ser com ficar-me dins de Mad Max. Tot ple de camions, gent extranya amb robes militars mega-amples, penya fabricant-se ells mateixos la seva pròpia droga, desfase total, bum bum bum. I de fons les tres xemeneies de la central tèrmica, com si de cop el mon hagués acabat i aquells tarats ballant davant un mur sònic fossin els últims habitants.
Allò era el punk, una altra vegada. però no el punk que havia convertit el seu propi esperit en una "tradició" (puagh!) si no el punk aquell que fins i tot abans mateix de ser anomenat punk (velvet underground, stooges, mc5, dictators) ja havia configurat el nou rock and roll, matant, molt edipicament, als pares stones o beatles.

Les raves, ja no son el que eren tampoc. Ara toca crear alguna cosa nova, de les cendres una altra vegada.

Text imprecindible per entendre la cultura rave, traveller, technonòmades:

http://www.lahaine.org/pensamiento/bey_taz.pdf
Re: Nous temps, noves revoltes...
01 gen 2011
exploited=nazis
http://www.google.con/imgres?imgurl=http://sp2.fotolog.com/photo/34/51/87/bronka_oi/1245746085824_f.jpg&imgrefurl=http://www.fotolog.com/bronka_oi/46179735&usg=__jWmD14AQuzh7tgGv4QKinBCGdJI=&h=240&w=320&sz=14&hl=ca&start=0&zoom=1&tbnid=uTrNvlVPiY2pRM:&tbnh=143&tbnw=191&prev=/images%3Fq%3Dexploited%2Bnazis%26um%3D1%26hl%3Dca%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:en-US%26biw%3D1259%26bih%3D629%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=139&vpy=81&dur=10034&hovh=192&hovw=256&tx=153&ty=104&ei=PXcfTdbdA4PssgbRodGYBw&oei=PXcfTdbdA4PssgbRodGYBw&esq=1&page=1&ndsp=17&ved=1t:429,r:0,s:0
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
Això ja està més bén raonat X, entenc la teva posició. Penso, però, que ets molt maximalista, com solen fer molts analistes, que diuen -per exemple- els que s'allunyen del ML clàssic, que la vaga ja no ens serveix, que ja no hi ha classe obrera, gent que sempre té pressa a matar-ho tot, vaja, no sé si m'explico; vull dir que evidentment penso que cal cercar nous camins i que si no fos per gent com tu, probablement viuriem anclats en el passat, però alhora, tinc un sentiment "conservador", que m'implusa a aferrar-me al que és segur, evidentment essent flexibles i oberts.
Sobre el punk. Potser ha mort com a moviment de masses, o en el potencial provocador, però evidentment que quedent reductes, que en determinats moments pugen de nou i creixen, quan es dóna el moment, com tot. No són només xiringuitos alternatius vull dir. A mi m'agrada el post-punk, el jazz, el rap combatiu, el hardtekno i drum'n'bass/jungle de les raves, però el punk per mi, sempre tindrà un lloc especial, sempre serà el precursor -sense oblidar evidentment l'horror punk, el psyco i el rockabilly, però jo ho englobo en un mateix pack. per mi el punk, no morirà mai, com a molt mutarà, igual que l'skinhead reggae, l'ska o el hardcore. Sens més, crec que no estem en postures tant distants, em sembla molt bo l'anàlisi que fas sobre el punk i les raves, però no m'agrada generalitzar jeje fins aviat i salut!
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
i, per cert, pots posar algun enllaç on es demostri que The Exploited eren nazis?

igual que Decibelios, Non Servium, Último Asalto -reconec que aquests si que són més ambigus-, 4 Skins, Rebelión Oi!, Los Nikis, o altres que han rebut acusacions similars

Seguiré el bloc amb atenció i interès!
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
no se perque no em posa l' enllaç , si poses Exploited nazis a google imagenes ho veuras a primera plana, una foto del cantant crec k es amb uns nazis, tb porta un tatuatge amb una creu gamada.
Ultimo asalto son uns ambigus..
Si busques informacio en trobaras, ink pok temps ara salut!
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
Ultimo asalto amb unsamics, un els quals porta una camiseta de josue libertad http://www.manerasdevivir.com/foro/viewtopic.php?t=149594&sid=f8c34432ac
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
Non servium no crec que tinguin res d' ambigus...
Han estat a moltes mogudes amb el moviment antifeixista de madrid..
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
Ultimo asalto nazis son!
Oi! Oi! Oi! que malo soy, escuchando a ultim asalto voy!
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
Decibelios van plegar precisament per aquest motiu, crec, ...
Los Nikis sortien amb una samarreta amb una falç i un martell, les cançons de Enrique el Ultrasur i de El Imperio Contrataca, són prou explícites, de la ironia, gens nazi. Non Servium, no cal dir res i d'Último Asalto, fan prou bona música, amb lletres que no són massa polítiques -pot ser que tinguin amics nazis, no sé...
Sex Pistols també es posaren algun cop una esvàstica, només per provocar i ningú els acusa de nazis... és el món de l'espectacle, com deia Guy Deboard...
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
precisament el punk deixà de ser un perill quan es va convertir en un moviment de masses. Al principi a NYC, al local CBGB, on actuaven television patti smith, ramones, j. thunders, etc, eren quatre gats els arreplegats que s'hi ajuntaven per veure allò que després es va anomenar "new wave". Quan Mclaren va traslladar aquell so cru, ràpid i ruidós i el va ajuntar amb una estètica copiada de la vestimenta de Richard Hell (el primer en portar imperdibles i pels de punta) en aquell London polititzat (lluita dels immigrants, anarquistes troskos... i també un incipient NF) allò va explotar en la cara dels benpensants. La resta ho va fer la prensa groga... L'any 1978, la primera onada punk ja havia mort: cuir i imperdibles a les pasareles de moda, el jaco, el "viu-ràpid".
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
amb les raves va passar el mateix: de ser quatre gats que ens reconeixíem pel carrer i que ens manipulavem la roba (do it youself) a tecnivals patrocinats per bacardí i botiguetes raveres de luxe
Re: Nous temps, noves revoltes...
02 gen 2011
bueno, si menyspreem que ultimo asalto es fan amb nazis, i es fan amb geent amb camisetes on posa defender tu vida no es un delito, josue libertad..
Si no li voleu donar importancia em diu molt de la vostra persona... a n' aquesta gent ni aigua..
El moviment skin de bcn es una merda per culpa d' ambigus i caps buits com aquesta gent..NI NAZIS NI AMICS DE NAZIS
Re: Nous temps, noves revoltes...
03 gen 2011
Perkele, diversos grups de Folk Metal Vikings, ...
curiosament, tot grups de bona música, pero clar...
Re: Nous temps, noves revoltes...
03 gen 2011
jo ta ke...
Precisament company, kuan el punk va perdre "fuelle" passant a ser un moviment "de masses" -afirmació relativa, donat que sempre quedaren reductes- sorgí un nou moviment, més pur i genuí el HARDCORE PUNK!! Seguidament l'esperit més contestatari es trasvassà també al Street Punk Oi! , i en altres subgèneres com el Crust, Grind o NuMetal, Ska Punk, ... gèneres que avui encara gaudeixen d'una àmplia difusió i combativitat.
cal parlar també de grups de nu-metal/hip hop, que li foten força canya i que ara sonen amb bastanta força. el rap combatiu té un llarg camí per recórrer també..


Pel que fa a les raves, crec que clar, ja no hi ha raves com les de Spiral Tribe o coses similars, però jo l'any passat vaig estar en una rave al mig del bosc, d'un poble de l'interior, en que de moviment de masses res d res, colegues dels dj's i pocs més, i esperit prou combatiu, amb algun tema de Keny Arkana, Morodo, ...
Com diu el company, potser es tracta de renovar-se o morir, seguir evolucionant per seguir avançant... no sé..

realment comprenc el que dieu pq fot molt fàstic veure com gent que mai hagués vingut, ara et vé a demanar speed, pijos, ex-punkis, hipiosos, ...

però jo no ho dono per perdut, crec que encara hi ha molta canya per donar. cal tornar a muntar bones festes, punkis o raves, o ambdúes coses, però això si, antifeixistes i antiracistes, free party, or die! Això no morirà, mentre naltres hi creguem!
Re: Nous temps, noves revoltes...
03 gen 2011
jo parlava de la primera onada del punk. Després, gràcies sobretot als pioners de l'anarcopunk, CRASS; i els pioners del so Hardcore, BAD BRAINS o BLAG FLAG; i d'altres A-punk que van influenciar a les bandes trashmetal, com els grans DISCHARGE; i, com tu dius, l'OI! d 4-skins, Cokney Rebels, etc; va sorgir la segona onada punk, més polititzada i allunyada de l'esteticisme de la new wave.
Però tots, des de Joy Division fins a l'alaska (ecccss), de La polla records fins the jam, de new order fins a atari tenage riot... tots venim del mateix ou punxagut i del seu primer fracàs
Re: Nous temps, noves revoltes...
04 gen 2011
ok, així estem d'acord jeje salut i llarga vida al punk! mercès per l'aclariment
Re: Nous temps, noves revoltes...
04 gen 2011
al punk, punk; i al madero pum
Sindicato Sindicat