Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Per Colòmbia, els Drets Humans, la dignitat i el dret a la dissidència [Vilafranca del Penedès]
31 des 2010
Vilafranca per Colòmbia, els Drets Humans, la dignitat i el dret a la dissidència
Vilafranca per Colòmbia, els Drets Humans, la dignitat i el dret a la dissidència.



13 de gener a les 20 h. a La Fornal:

Projecció del documental; Recordar i lluitar, persentat per un membre de MOVICE.



Blanca Nubia Díaz de Colòmbia, Nora Cortiñas d'Argentina i Mariana Selves de Mèxic narren les seves experiències amb la violència i la repressió en el documental Recordar i Lluitar. Són tres dones que han estat víctimes de violència política i que denuncien els crims malgrat la impunitat històrica que gaudeixen els victimaris. Explicar la seva història és un acte de resistència quan parlar en públic pot implicar el risc de ser estigmatitzat, amenaçat i fins a silenciat per sempre.



Les dones llatinoamericanes han sofert la repressió de manera particular i juguen un paper important a l'hora de reclamar veritat, justícia i reparació en les seves societats. Viuen amb l'amenaça d'intimidacions i humiliacions sexuals a part d'altres conseqüències.



Blanca, Nora i Mariana són de tres generacions diferents, la qual cosa mostra la continuïtat de les violacions als drets humans, però també la continuïtat de la resistència contra aquestes violacions. Mai van deixar de pronunciar una veritat moltes vegades incòmoda per a la societat i per als responsables dels abusos.



Títol de documental: Recordar i lluitar.

Dirigit per: Levon Marsland, Anne Siri Rena i Kristina Johansen.

Any: 2009

Produït per: LAG (El Comitè Noruec de Solidaritat amb Amèrica Llatina)



17 de gener a les 20 h. a La Fornal:

Vilafranca per Colòmbia, per la dignitat, els drets humans i el dret a la dissidència.



Conferència sobre la tasca que desenvolupa IPO (Internacional Peace Observatory) acompanyant a les comunitats camperoles en resistencia i MOVICE (Moviment Nacional de Víctimes de Crims d’Estat) que treballa per la recuperació de la memoria colectiva, denunciant el terrorisme d’estat a Colòmbia.

L’acte anirà a càrrec d’ Arnau Carné, historiador i membre de IPO i Jamileth Vanegas, advocada i membre del MOVICE, Moviment de Víctimes de

Crims d'Estat a Colòmbia i becària de la Taula Catalana per la Pau i els

Drets humans a Colòmbia.



20 de gener a les 20 h. a La Fornal:

Vilafranca per Colòmbia, per la dignitat, els drets humans i el dret a la dissidència.

Projecció del documental; Drets i llibertats a la Universitat Pública.



A Colòmbia existeix un clima generalitzat de repressió. Amb la política de “seguretat democràtica”, han augmentant ostensiblement totes les violacions dels drets humans i el moviment estudiantil no és llunyà a aquesta realitat.



A causa de la força i a la capacitat de mobilització que ha tingut en aquests últims anys, han augmentat les amenaces als seus líders. Durant el govern d'Álvaro Uribe, han estat assassinats uns 15 estudiants en diferents circumstàncies.



Aquest govern ha titllat a l'oposició com a "terrorista". I això també ha estat aplicat al moviment estudiantil. Al setembre de 2008, María del Pilar Hurtado, la directora del DAS, policia d'intel•ligència que depèn directament del President de la República, acusa directament a una organització. Ens trobem enfront de la criminalització, és a dir, el tractament de l'universitari dissident com a enemic intern, com “un altre” perillós. La universitat pública és tractada per les forces de seguretat de l'Estat, per les forces paramilitars i per nombrosos directius universitaris com a territori enemic. Diversos agents socials suggereixen que la universitat pública sigui militaritzada i que les dinàmiques acadèmiques es desenvolupin sota l'exercici sever de la vigilància i l'obediència.



Documental realitzat per Centre de Mitjans Populars, Produccions El Retorno i Somos MIL.

La presentació de l’acte anirà a càrrec d’una membre del moviment estudiantil d’aquesta universitat colombiana.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat