Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Ciu rescata un camp de golf
31 des 2010
El govern de Ciu de l'ajuntament de Matadepera es troba amb un repte important: el camp de golf que es troba al seu municipi està en crisi. Per aquest motiu han decidit rescatar-lo i pagar el seu funcionament deficitari amb els recursos públics que com a municipi "ric" disposa.
Plataforma (Diari de Terrassa).jpg
Hi ha un moviment social per a fer front a aquesta decisió municipal, però la censura dels mitjans de comunicació la farà difícil. La notícia -foto pujada- d'un mitjà de comunicació local és una de les poques informacions que es poden trobar a la xarxa sobre aquest rescat públic del golf.
El camp de golf té encara la cara dura de reclamar una indemnització multimilionaria perquè no pot continuar la seva activitat d'embelliment del paisatge per als veïns.
Està claríssim que la solució per a aquests terrenys és la substitució de la gespa per horts i camps de conreu que abastin d'aliments de bona qualitat a la població; i que donin sortida a la necessitat de terrenys per conrear a la població tant de Matadepera com de Terrassa.
Una colla d'enllaços a continuació:
1) El diari el punt no en parla d'aquesta informació:
http://www.elpunt.cat/matadepera/mes/1-territori.html
2) web del golf que s'ha de tancar:
http://www.golflamola.com/paginas/in.html
3) La plataforma s'ha convocat també per una xarxa social:
http://ca-es.facebook.con/pages/Que-passa-amb-el-camp-de-golf-de-Matadep
http://www.matadepera.cat/activities/view/1773
4) L'ajuntament fa broma del rescat del camp de golf:
http://www.matadepera.cat/news/view/2004
5) L'oposició política al consistori l'encapçala ERC:
http://locals.esquerra.cat/matadepera/opinio/3583/un-ajuntament-ha-de-ge
http://locals.esquerra.cat/matadepera/article/3159/ciu-al-rescat-del-clu
http://locals.esquerra.cat/matadepera/opinions
6) Es pot veure el ple de l'ajuntament on es va aprobar aquesta decisió a aquest vídeo (a partir del minut 10, i a partir del minut 21 parla el regidor d'ERC): (cal buscar el vídeo Ple ordinari 29-11-10)
http://www.matadeperatv.cat/videos
7) L'ajuntament organitza una reunió per a parlar de la gestió del club; hi assisteixen els veïns propietaris del club:
http://www.matadepera.cat/news/view/1976
8) Es pot veure el vídeo de la reunió de l'ajuntament a aquest vídeo: (cal buscar el vídeo "Reunió sobre el futur camp de golf (16-12-2010)" al llistat de vídeos que estan ordenats cronològicament)
http://www.matadeperatv.cat/videos
9) L'oposició política es pregunta què es deixarà de pagar a l'ajuntament per a rescatar el club:
http://www.matadepera.cat/news/view/1959
10) El gerent del club va ser denunciat per trampes ilegals contra senglars:
http://www.vilaweb.cat/ep/ultima-hora/2570611/20070928/gerent-camp-golf-
11) Les notícies de Matadepera intenten però no ho aconsegueixen, de parlar amb la plataforma d'oposició:
http://www.matadepera.cat/news/view/1990
12) Una notícia sobre els maldecaps que ja portava el camp sobre el consistori -és a dir, que les relacions no sempre han estat bones-:
http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=2890

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ciu rescata un camp de golf
01 gen 2011
Només vull deixar clar que la Plataforma no vol "emmerdar-se" en partits polítics. No som cap eina de cap partit i no anem a fer propaganda a cap partit...

Esquerra que faci el que vulgui, al ple, però no encapçala cap oposició al camp fora del consistori ja que això ho fa la Plataforma.


Salut i lluita!
Re: Ciu rescata un camp de golf
01 gen 2011
S'ha estudiat si econòmicament és rendible el tema dels horts?
perquè tinc entès que gran part de l'economia agroalimentària és deficitària.

Però no n'estic segur, per això pregunto.
No obstant: sempre en contra del camp de golf.
Re: Ciu rescata un camp de golf
02 gen 2011
la plataforma també té un usuari al facebook: http://www.facebook.con/#!/profile.php?id=100001100067106

a tall d'informació, els mitjans no parlen de la plataforma perquè encara no havia estat constituïda oficialment fins al passat 27 de desembre. a partir d'ara sorgirà el manifest i començaran les mobilitzacions.

destaco el comentari del revolució.

per més informació o qualsevol cosa, podeu posar-vos en contacte amb la plataforma a través del correu.

salut!!
Re: Ciu rescata un camp de golf
03 gen 2011
matadepera no és un poble: és una mega urbanització elitista, plena de pijos i directors de multinacionals i futbolistes.
La veritat és que fa fàstic que es pengi una noticia així.
El que cal és expropiar tot matadepera i fer-los un judici polular
Re: Ciu rescata un camp de golf
18 gen 2011
Bé,
el tal "matadepera???" ha afegit un tòpic més que conegut per tots els de Matadepera. De fet és el primer que et comenten quan assenyales la teva procedència.
Matadepera es va omplir, anys enrere, com molts pobles de Catalunya, de ciutadans rics de la província de Barcelona a la cerca de tranquil·litat. Molts de nosaltres encara recordem quan a l'estiu venien tots els de Barcelona a estiuejar. Per nosaltres era la nostra residència.
A hores d'ara els adinerats viuen a les urbanitzacions més altes del poble, a prop de la muntanya. Al centre, per això, s'hi troben famílies de tota la vida o gent que viu no pas amb alts ingressos.
A Matadepera hi tenim diverses entitats implicades en protestes i moviments socials. El cert és que totes aquestes entitats estan portades pel mateix grup de, potser, unes 20 persones en total. Tots ells, nosaltres, organitzen esdeveniments, accions reivindicatives, educatives, etc. A cada un dels actes hem d'aguantar insults, destrosses del nostre material, fins i tot agressions. Ens acusen de "hippys", "okupes de merda", etc. Recordo situacions d'aquestes des que erem ben petits.
Se'ns cau la moral a terra quan, a més d'aguantar el què aguantem al nostre poble, ens trobem comentaris com aquest. Part de la reputació guanyada en aquest aspecte és perquè el diari La Vanguardia s'hi ha recreat en diverses ocasions comparant-nos amb Badia.
De fet, les generalitzacions partint de tòpics generalitzats és propi de la cultura de masses, dels mitjans massius. Per no parlar d'englobar a tothom en un mateix sac per la seva procedència natural, el qual jo anomeno feixisme. Així que em puc imaginar la classe de persona que ets, el tal que signes amb "matadepera???".
Us preguntareu perquè molts de nosaltres seguim encara en aquest poble. Molt senzill, estem tots implicats en el àmbit educatiu del poble i no volem deixar desemparats a tots aquests nens i nenes que venen i participen amb nosaltres. Són la nostra esperança.
Així que una mica de suport. Que la lluita no s'ha de fer només en els escenaris més ben decorats. La lluita s'ha de fer a tot arreu abundi o no riquesa al teu entorn social.

Matadepera tornarà a ser un poble.

Salut.
Sindicat