Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
La Sanitat pública serà dirigida per Boi Ruiz, patró de patrons del sector privat hospitalari
28 des 2010
Boi Ruiz, líder de la patronal hospitalària i defensor declarat del "copagament" de la sanitat col.lectiva
L'actual president de la patronal sanitària privada anomenada Unió Catalana d'Hospitals (La Unió) i següent Conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, s'ha convertit en un altre dels fitxatges d´Artur Mas, investit president del Consell executiu i Conseller en Cap de la Generalitat.

Nascut a Barcelona el 1954, doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i diplomat per l'Escola d'Alta Direcció i Administració de Barcelona (EADA) s'ha mostrat favorable al "copagament" de la sanitat pública. Arran de les vagues de metges de primavera de 2006 s´ha guanyat el malestar del col.lectiu professional.

La tesi del que ha de ser següent Conseller en materia de sanitat i salut és que la gestió privada és més eficient ja que la Sanitat a més de Dret, també, pot ser un negoci lucratiu de la minoria empresarial. Ruiz és vocal de la junta directiva de Foment del Treball patronal adherida a la CEOE; també patró de la Fundació privada Hospitalària Sant Camil o president de la Fundació privada Althaia de Manresa.

Ruiz també és favorable a que s'apliqui una rebaixa d'impostos als ciutadans, normalment de renda alta o molt alta, que tenen contractada una mútua privada de salut.

També el flamant Conseller de Sanitat ha sovintejat la crítica contra els que volen
"carregar d'ideologia el debat del copagament" perquè el sistema públic de sanitat ha de canviar-se.


Al 2008, Ruiz es va posar al capdavant de patronal i del sector privat - Foment del Treball, Fepime Catalunya, Fenin Catalunya i la Federació de Mutualitats -, per demanar taxes d'utilització dels serveis que s'ofereixen a la Sanitat catalana. La patronal de Ruiz és un club empresarial que agrupa gairebé cent entitats privades i lucratives i un volum de mà d'obra entorn les 40.000 persones assalariades.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat