Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra
27 des 2010
El futur conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha avançat avui que revisarà la política de prevenció d'abusos amb les càmeres de seguretat a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i que paralitzarà la instal·lació de nous dispositius.
2409261_6895.jpg
En una entrevista a Catalunya Ràdio, Puig ha explicat que de moment la conselleria analitzarà si les càmeres que hi ha "serveixen de veritat o si són una mesura que genera desconfiança, tensió i intromissió en el funcionament normal de les comissaries".

Després d'anunciar que neutralitzarien el codi ètit elaborat durant el govern del tripartit, aquestes declaracions preveuen un poder il.limitat i sense control per a la policia autonòmica.


Puig ha declarat en aquesta emissora que té "la percepció que hi ha hagut algunes mesures que s'han orientat no tant a l'obtenció de resultats i a l'eficàcia, sinó a imposar i impulsar una sensació de desconfiança en la nostra policia", un anunci de mà dura i màniga ampla per als agents que havien vulnerat o podrien vulnerar els drets elementals dels detinguts.

Aquest anunci manté la línia de l'anunci de la retirada del Codi d'Ètica i l'eliminació del Comitè d'Ètica, tot esgrimint que s'ha elaborat "sense consens i amb un biaix ideològic que no ha sigut positiu".

Puig també ha assenyalat en aquestes declaracions que una de les seves primeres decisions al capdavant d'Interior podria ser eliminar el límit de velocitat a 80 quilòmetres per hora als accessos a Barcelona.

Aquest codi ètic és era resum de bones pràctiques per a la policia autonòmica. Un codi que volia aplicar la Conselleria d'Interior, amb un text inicial mutilat després que se'n retallessin 33 dels primers esborrany. Entre altres aspectes el projecte de codi ètic preveia el control abusiu de les manilles i altres excessos policíacs.
Els Mossos no desitgen que cap orgnisme els controli, tal i com van exposar durant durant els darres mesos de preparació d'aquesta normativa de control. Tots els sindicats policials van mostrar incomoditat davant aquest codi ètic: 23 dels 30 membres del Consell de la Policia el van rebutjar. Una meitat d'aquest consell està format per representants sindicals, i l'altra meitat per membres de l'administració, sobretot responsables de la direcció del cos i d'Interior.

La primera versió del codi també recollia que l'ús de les manilles ha de ser molt restrictiu, especialment si es tractava d'una actuació sense violència i en un lloc en un espai públic, per evitar al detingut els sentiments de por i la estigmatització que genera ser immobilitzat en públic.

També el primer esborrany recollia el deure d'integritat dels agents, que ja restava molt diluït, establia l'obligació de rebutjar qualsevol regal, tracte de favor o descompte particular en consideració a la funció de policia que representi un benefici econòmic directe: una mesura que intentaria evitar els casos de suborn i implicacions il.legals dels membres del cos armat.

Des del novembre de 2008 s'havia estat treballant el codi ètic de la Policia, de la mà de l’exfiscal en cap anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo. Aquest Codi Ètic policial preveia les actuacions dels Mossos d’Esquadra i de les Policies Locals de Catalunya. Un codi ètic que es va vendre com un organisme “sense precedents a Europa”, però que no havia de tenir caràcter sancionador, encara que sí preveia “vocació d’obligatorietat”, ja que, tal com van exposar els mateixos membres del Comitè que l'elabora, "ja hi ha altres instàncies per a castigar la mala praxi policial".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra
27 des 2010
Si voleu veure mossos borratxos i enfarlopats, fotent-se carajillos gratis a les 4.30 de la matinada a un bar il·legal passeu-vos de divendres a diumenge per Paral·lel, molt a prop de l'Apolo i pregunteu pel bar "El rincón del Artista".
Re: CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra
27 des 2010
L'unica veritat que ha dit el Mas al discurs de envestidura avui es quan ha dit que; els estats son ficticis...
colla de corruptes i traidors!!
Re: CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra
29 des 2010
Només 1 bar !!! Paseu per qualsevol casaa okupa i veureu "defensors de les llibertats" borratxos i enfarlopats... desprès tots vegans... apa!!
Re: CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra
29 des 2010
okupes i mossos sembla que visquin els uns pels altres i que no sàpiguen viure sense l'altre.

impresionant,

lo fort és que tot això és cosa del Saura, qualsevol persona amb 2 dits de front hagués vist l'esquema_

1.- un d'esquerres es posa al davant dels mossos
2.- encara que els mossos matin a milers de persones com al capdavant hi ha un d'esquerres sempre se'ls titllarà de tous. Els mossos de dretes que n'hi ha molts, capitalitzaran els malestars per polititzar la resta de mossos i tirar-los més cap a la dreta.
3.- Un cop surti del capdavant la persona d'esquerres les polítiques d'ultradreta es veuran com a cosa neutra o de centre després de l'anterior etapa.

que tot un dirigent d'ICV amb la pasta que cobra i els estudis que se li presupossin no sàpiga fer aquest raonament ja és com a mínim per ... () ja que ha hipotecat ell solet amb la seva supèrbia les polítiques de seguretat d'aquest país.
Re: CiU anuncia màniga ampla per als Mossos d'Esquadra
01 gen 2011
Defensors de la llibertat? Que hi hagi individus (okupes o no) que es droguin no té res a veure amb uns putos policies de servei, amb uniforme, placa i pistola abusant de la seva merda d'autoritat i a sobre posant-se fins les celles de substàncies "il·legals" a un bar igualment il·legal... Tot això pagat amb sou dels fons públics. Ells han fet un suposat jurament per defensar les seves fastigoses lleis, els okupes, no (com si ara per ser okupa haguessis de defensar res obligatoriament xD).
Sindicat Terrassa