Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Sempre ha estat molt freqüent que en el món de l'anarquisme (igual que en el del comunisme) s'hi apropi gent que tot creient-se que en formen part no fan més que defensar els interessos de l'estat opressor, ja que sense voler reconèixer-ho són aquells que s'identifiquen o formen part d'aquest. No cal portar cap bandera, els reconeixereu per que SEMPRE utilitzen el castellà, no li dónen cap importància que existeixin altres llengües i cultures. Aquesta gent, però, saben realment el que defensen? han llegit realment alguna cosa de Bakunin? de Proudhon? au, aquí van algunes coses, aviam quants suposats anarquistes les subscriviu.
mbak.jpg
"El nacionalismo no es un principio humano universal. Es un hecho histórico y local que, como todos los hechos reales e inofensivos, tiene derecho a exigir general aceptación. Cada pueblo y hasta la más pequeña unidad étnica o tradicional tiene su propio carácter, su específico modo de existencia, su propia manera de hablar, de sentir, de pensar y de actuar; y esta idiosincrasia constituye la esencia de la nacionalidad, resultado de toda la vida histórica y suma total de las condiciones vitales de ese pueblo.

Cada pueblo, como cada persona, es involuntariamente lo que es, y por eso tiene un derecho a ser él mismo. En eso consisten los llamados derechos nacionales."

Mijail Bakunin - Patria y nacionalidad
----

"El sentimiento de patria es -decía-, tal como el de familia, de posesión territorial o de corporación industrial, un elemento indestructible de la consciencia de los pueblos. Y aun podemos decir, si así lo deseamos, que la noción de patria implica las de independencia y soberanía, de manera que, ambos términos, Estado y nación, se adecuan el uno al otro y pueden considerarse sinónimos."

Proudhon
----

El Estado no es la patria; es la abstracción, la ficción metafísica, mística, política y jurídica de la patria. La gente sencilla de todos los países ama profundamente a su patria; pero éste es un amor natural y real. El patriotismo del pueblo no es sólo una idea, es un hecho; pero el patriotismo político, el amor al Estado, no es la expresión fiel de este hecho: es una expresión distorsionada por medio de una falsa abstracción, siempre en beneficio de una minoría explotadora.

La patria y la nacionalidad son, como la individualidad, hechos naturales y sociales, fisiológicos e históricos al mismo tiempo; ninguno de ellos es un principio. Sólo puede considerarse como un principio humano aquello que es universal y común a todos los hombres; la nacionalidad separa a los hombres y, por tanto, no es un principio. Un principio es el respeto que cada uno debe tener por los hechos naturales, reales o sociales. La nacionalidad, como la individualidad, es uno de esos hechos ; y por ello debemos respetarla. Violarla seria cometer un crimen; y, hablando el lenguaje de Mazzini, se convierte en un principio sagrado cada vez que es amenazada y violada.

Por eso me siento siempre y sinceramente el patriota de todas las patrias oprimidas

Mijail Bakunin - Patria y nacionalidad
----

...

ANTICOLONIALISTES SEMPRE!
Independència total, anarquia sense límits!
1_pompeuviu2.jpg
Mira també:
http://negrestempestes.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Jo les subscric totes, però també s'ha de reconèixer que existeix un anarquisme cosmopolita que no vol dir nacionalista i defensor dels estats, com el de Kropotkin o Rudolph Rocker.

Han conviscut sempre els dos anarquismes:

L'internacionalista: Proudhon, Bakunin, Seguí...

Cosmopolita: Kropotkin, Rocker, Federica Montseny...

Sobre Negres Tempestes coincideixo amb forces coses amb ells, però no puc coincidir en la defensa de consultes on es pregunta per la creació d'estats i hi participa gentussa com el CCN, Reagrupament, JNC,etc. Són aquestes coses els que em fan veure'ls com una cadena de transmissió més de l'EI.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
ho subscric el que vull són els toros, la policia, els parlamentaris, els funcionaris, els periodstes etc..... això si catalans, i de Sarrià
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Ok, així que si la meva llengua materna es el castellà i, posem per cas, resulta que m'expreso millor en aquest idioma que no en Català (per molta inmersió i pressió lingüística que m'hagin enxufat des de petit).... Rebutjareu un text-cartell-octaveta política pel simple fet de que no l'escric en el "vostre" idioma?

No ser un catalanet purasang de 18 generacions com vosaltres, o no ser tant tancat com per desitjar parlar només en 1 puto idioma (coneixent-ne d'altres), em converteix en un fatxa? en un multiculti? Si us envio a la merda en català, deixo de ser-ho o la vostra imposició s'extèn també al camp ideològic?

Quina gran feina que esteu fent, que ja ni m'atreveixo a posar aquest text en Castellà per evitar que Indymedia el censori o que els super-indepes m'insultin.... Anarquia i llibertat?
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
"La nacionalidad, como la individualidad, es uno de esos hechos ; y por ello debemos respetarla. Violarla seria cometer un crimen"

"Cada pueblo y hasta la más pequeña unidad étnica o tradicional tiene su propio carácter, su específico modo de existencia, su propia manera de hablar, de sentir, de pensar y de actuar; y esta idiosincrasia constituye la esencia de la nacionalidad"
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
És curiós, aquí ningú opina de les cites de Bakunin i Proudhon, i necessiten dir que si NT són això, que sí el rollo del "pura sang", "catalans de Sarrià"...

Però cap apreciació al que diuen. Si fos malpensat creuria que es tracta de falta d'arguments...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Jo vull botifarra, correbous, pubilles, que es reconegui que el Tòfol Colom era Català (tot i que la part dolenta del "descobriment" sigui exclussivament espanyola), que es mitifiquin els assassinats de Jaume I "El conqueridor", els saquejos dels almogàvers, s'encobreixi el tràfic d'esclaus de la burgesia local, s'enalteixi gentussa com el Mossèn Cinto (molt estimat per Primo de Rivera) o Josep Pla (gran espia franquista) i que s'accepti el pà amb tomàquet com a bé universal de la humanitat!

Visca Catalunya, la nació més pura i sacrosanta de la terra, Jesús era de Manresa!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
I perquè poseu els textos de Bakunin en la llengua prohibida de Mordor, el Castellà? Teniu complexe d'inferioritat? Voleu fer arribar el missatge als espanyols? Aquesta gent no entra a Indymedia-Barcelona, no veieu que aquí cada vegada més és condició exclussiva tenir el Català com a única llengua?
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
els espanyolistes acostumen (es diguin falangistes, membres de la UCE o anarquistes) a no tenir cap tipus de sensibilitat pel català. Els hi posarem fàcil, per a que ho puguin entendre.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
xavals... no us esteu sobrant una mica, suposats anarcoindependentistes? En fi, salveu-nos intentant no escupir-nos a la cara... sinyors.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
I continua ningú sense obrir boca sobre les cites...

Algunxs han quedat ben descolocadxs XD
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
"els espanyolistes acostumen (es diguin falangistes, membres de la UCE o anarquistes)".

O sigui pel fet de ser anarquista, ja sóc espanyolista. El vostre cervellet només entén: -Si no ets independentista, ets un nacionalista espanyol. -Si no votes a les consultes, un col·laborador amb l'estat opressor.

Que trista que és la vida del nacionalista que sempre ha de buscar enemics a l'exterior per no acceptar els seus propis errors. De debò que tinc ganes que aconseguiu la punyetera independència d'una vegada, a veure si algun de vosaltres se'n adona que tot segueix igual amb un altre nacionalista.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Sobre les cites ja t'he dit que hi estava d'acord. Tot i que s'hauria de canviar el llenguatge del s.XIX, parlar d'ètnies actualment...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
jajajajajajajajajaja negres tempestes! Sense comentaris.... Foteu pena!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Les cites? Molt bé, Bakunin i Proudhon fa més de 100 anys. Tampoc és que ens descobreixin la sopa d'all, aquests textos són molt coneguts i crec que ben poc tenen a veure amb els platenjaments dels independentistes catalans.

Ara transportem les seves paraules a l'actualitat i a Catalunya: a part dels senyors de Negres Tempestes, absolutament TOTA l'EI articula el seu nacionalisme en torn a "la abstracción, la ficción metafísica, mística, política y jurídica de la patria", és a dir que volen un puto Estat Català.

Per altra banda, quan parla de violar la nacionalitat i de l'amor a la pàtria, hem d'entendre que això només es pot aplicar als catalans. No obstant, un espanyol que volgués interpretar aquestes cites en base al seu sentiment patriòtic propi, seria considerat un fatxa...

Llavors què hem de fer? Imposar exclussivament la cultura catalana pel sol fet que "estem a Catalunya"? Què collons és Catalunya?

Personalment estic fins els ous de tanta parida, per mí l'únic enemic és l'explotador i els meus companys els explotats. me la pela compartir accidentalment llengua o folclore amb un puto pagessot garrulo de Lleida, però ja sabem de quin peu calceu els nacionalistes.

Què, per quan fareu una neteja étnica? Per quan obrireu uns gulags per espanyols? Feu campanyes pel Català feu, serà perquè a casa no us deu faltar pa ni treball.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Jo també soc anarquista però estic a favor de la independència de Catalunya.

Perquè? Simplement per que, d'una banda, estic convençuda que no necessitaríeu més d'1 any per demostrar-nos a totes que un Estat Català seria exactament la mateixa merda que l'Estat Espanyol... Això en el millor dels casos i descartant que tant fanatisme nacionalista que teníu no desboqués en coses pitjors.

D'altra banda, és possible que un Estat Català, amb el suport minoritari i la feblesa que tindria, fos més fàcil d'atacar i destruir amb l'objectiu d'aconseguir l'alliberament veritable: l'anarquia.

Per això nens, deixeu als indepes que facin... Nosaltres a lo nostre i ells a les seves parides.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Ara ser anarquista significa haver de subscriure tot el que digueren Bakunin i Proudhon?

Llavors, si soc individualista he de ser anti-semita com Stirner o què?

Si és així, sou encara més dogmàtics i limitats del que ja em pensava.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Increible, assumeixes l'autor com a exponent de l'anarquisme però no cal ni sortir del teu missatge per veure que estàs a les antípodes del seu pensament.

"en fi", la nació catalana és això:

"Cada pueblo y hasta la más pequeña unidad étnica o tradicional tiene su propio carácter, su específico modo de existencia, su propia manera de hablar, de sentir, de pensar y de actuar; y esta idiosincrasia constituye la esencia de la nacionalidad, resultado de toda la vida histórica y suma total de las condiciones vitales de ese pueblo"


I per suposat que estimar a Espanya és ser un fatxa, ja que no es tracta de cap "hecho natural", cultural, històric, lingüístic. Això ho són Castella, Andalusia, País Basc, etc. però no Espanya, que és només una construcció en base a interessos d'acumulació de capital, no "naturals", tal i com diria Bakunin.

Per cert, que sàpigues que no es pot reprobar res a ningú ja que "se convierte en un principio sagrado cada vez que es amenazada y violada [la patria]"
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Al "?". Home, ser anarquista i oposar-te al que diuen referents om Bakunin o Proudhon és com dir "sóc marxista però estic en contra del que diu Marx".

Molt coherent no sembla, no...

... a no ser que l'anarquisme d'alguns provinguin no de la reflexió política sinó de sentir X grupsi sortir per X ambients.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Joder que aburrid@s estais en NT como para leeros a esos barbudos del 1800 largos, y sacar paralelismos con la situación actual.
La meva pregunta seria, saveu que defenseu realment?
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Claro claro, si el problema de fondo es la lectura. A ver, para que leer a esos barbudos que encima son del XIX pudiendo hartarse de don simón y escuchar algo de skorbuto? lo digo en castellano no vaya a ser que me convierta en sospechoso de nazionalista.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Pues los escritos Bakunin o Proudhon no son recien cagados... y que cada uno les saque lo que pueda ...además que el anarquismo no es fe ciega en ningún intelectual etiquetado, sino razonamiento propio libertario, aunque yo no lo soy, aunque algo me llevo
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Ai! com heu picat l'esquer, tan uns com altres, el mateix que ja he feu juny passat, fent exactament el que volen els que ho maneguen tot! No si està clarissim, aquí com a grècia, com a frança? Mai de la vida!!!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
A anarquista auténtico:
Porque crees que me gusta el Don Simón y los Eskorbuto? No tengo esos gustos sinceramente, pero tampoco creo que una de las bases del anarquismo actual tengán que pasar por esos teóricos burgueses del 1870, pués la realidad que ellos vivieron no se asemeja a la realidad que vivo yo!
Y a mi me lo puedes decir en el idioma que te salga de las narices! Pues a diferencia de algun@s AnarcoIndepes, a mi lo que me saca el sueño son los talegos, los curros de mierda, la hipoteca de mis viejos, la dominación estatal, etc...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
a cop calent i mal dit:

"per molta inmersió i pressió lingüística que m'hagin enxufat des de petit)" hauries d'estar agraït de que thagin ensenyat alguna cosa. sincerament, jo penso que a qui no li agradi que marxi a Andalsia o donde sea.

Efectivament autèntic, si no hay formación de algun tipo (teórica, política, filosófica, literária,....) no se llega a ningún lugar. Odio la gente que piensa que su grupo musical es d lo más "chic", que le basta con drogarse bién y hablar de forma grosera para ser muy transformadores, kuando lo que hay que buscar es la utilidad de la lucha, y no tanto el personalismo o el propio placer...

No t'enteres de res company. Ningú critica que al carrer es parlin 10, 100 o 1000 llengües diferents, quantes més millor, més enriquidor. La qüestió preocupant els últims dies és que el català deixi de ser l'idioma de cohesió social, emprat als diversos àmbits, malgrat la nocivitat del plantejament bilingüe... sempre sóm nosaltres tmb qui som bilingües, i bilingüisme és espanyolisme
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
tópico 1. "burgueses del 1870, pués la realidad que ellos vivieron no se asemeja a la realidad que vivo yo!" hay algunas diferencias, pero por eso tienes capacidad de discernir i analizar. una cosa es la teoria económica i la filosofía y otra cosa es la aplicación práctica y los requerimientos que esa implique. me parece un argumento muy débil. entonces no tienes referentes? eres un posmoderno totaaaal no? yeeah jeje
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
por un lado me parece bién, pues pienso mira hay gente que vive como quiere, pese a que curra montón, paga alquiler, etc. mira de hacer lo que les dá la gana, mirar d ser libre, de hacer poco a poco, realidad las utopías. igual lo he mirado mal y desde fuera, pero a veces me parece un poco hiperbólico y todo, en el sentido que incluso a veces les basta con unos pocos libros de poesía para fundamentar toda su teoría y praxis revolucionaria -esto también es hiperbólico quizás, pero no tanto...- O sea, por un lado quiero vivir como quiero ahora y me conmueve la belleza de algunos actos que veo en las calles, por otro lado me parece que bastante gente es un poco ilusa y que su lucha va directo a un arroyo bastardo, a una madriguera sin salida, un atzucac, en català; una ratonera, un pozo sin fondo, ... o no, pero en los próximos años va a morir mucha gente jóven... (aunque viejos también...), frenos compulsivos, drogas, eutenasia, suicidios, ...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
O és que potser s'han de dir les coses més clares: o és que potser els que aquí escriuen no tenen perquè preocupar-se de les retallades socials, de l'atur, de la baixada del nivell adquisitiu dels que cobren menys, dels que no poden pagar les hipoteques, dels desnonats, dels embargats sense un duro, dels denunciats pels bancs, dels precaritzats cada dia més, dels que ni tan sols poden cobrar una jubilació perquè gairebé sempre han treballat en negre i en condicions més que precàries, de les dones ancianes que solament sobreviuen amb la minsa pensió del marit, quan tenen la "sort d'haver enviduat", de les persones estafades dia si dia també que no s'atreveixen a denunciar perquè saben que perdran l'ocupació de merda que tenen, dels amenaçats, dels exclosos, dels desplaçats, no al tercer món, sinó aquí ben a prop, sí, fins i tot a catalunya, fins i tot a barcelona.
Però tot això sembla que no va amb vosaltres, l'important és en què idioma es parli, l'importatnt és sentir-se diferent (quan en realitat s'és igual), l'important és escombrar per a casa, i pactar amb els de casa, i que quedi tot ben assegurat, amb la sensació general que no ens arrossegarà l'ensulsiada quan aquesta arribi, pot ser perquè haurem fet de la nostra nació, "del territori", un paradís fiscal o alguna cosa per l'estil.
Perquè cal ser ximple per no adonar-se que ara, precisament, ara, quan és el moment de ja estar preparant una altra vaga general, surten, amb una sentència que provoca als nacionalistes catalans, el mateix exactament que ja van fer al juny, quan semblava imminent una vaga general. Qui no vegi que el nacionalisme, sigui de la nació que sigui, és un instrument del capital, utilitzat a més àmpliament durant tots els segles XIX i XX,, és que realment o és ximple o va de llest...

classe contra classe
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
genial però aquests textos també existeixen en català.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
no veig quin desequilbri provoca això de que la sentència altera els nacionalistes catalans... jo prioritzaré sempre el socialisme i les vages generals a les marxes o consultes per la independència, sense deixar de sentir-ho com a part de la meva lluita; però sincerament, et refereixes al mateix argument adduit per exemple per ETA VI Asamblea o per la pràctica totalitat de partits comunistes reformistes, trotskistes, espanyolistes encoberts?
O sigui... no és algo nou...

per altra banda, completament d'actord amb tot lo demés. primer el pa i el treball garantits, per això em vaig fer comunista des que anava a l'institut
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
mucha verdad "materialismo"
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
mucha verdad "materialismo"
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
mucha verdad "materialismo"
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
¡Eiiiiiiiiiii!
La lucha de clases desde arriba sigue:
En enero nos van a subir la electricitat en un 10%.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
25 des 2010
Com us agrada alguns indepes treure frases de context de, per exemple, el text de Bakunin sobre pàtria i nacionalitat, mireu jo també ho se fer:

"No hay nada más absurdo y al mismo tiempo más dañino y mortífero para el pueblo que erigir el principio ficticio de la nacionalidad como ideal de todas las aspiraciones populares."

"Pero si un pueblo o una persona existe de hecho de una forma determinada, no se sigue de ello que uno u otra tengan derecho a elevar la nacionalidad, en un caso, y la individualidad en otro como principios específicos, ni que deban pasarse la vida discutiendo sobre la cuestión. Por el contrario, cuanto menos piensen en si mismos y más imbuidos estén de valores humanos universales, más se vitalizan y cargan de sentido tanto la nacionalidad como la individualidad."

"La nacionalidad no es un principio; es un hecho legitimado, como la individualidad."

Es a dir, Bakunin l'únic que està afirmant es que el sentiment nacional es en si quelcom que existeix i té arrelament a les masses però que no pot ser erigit en principi universal, es a dir, en principi polític del moviment anarquista en el nostre cas.

Es molt difrent ser anarquista i defensar l'autodeterminació dels pobles que ser anarcoindependentista doncs estas erigint en principi universal, és a dir en quelcom definitori del teu moviment, un fet cultural específic.

El més trist es que algun anarquistes els hi feu el joc a aquest provocador d'anar per casa acceptant tácitament la visió distorsionada que està donant de Bakunin.

Per llegir-ne el text complet...

http://periodicosolidaridad.blogspot.com/search?updated-max=2010-10-29T1
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
"Al "?". Home, ser anarquista i oposar-te al que diuen referents om Bakunin o Proudhon és com dir "sóc marxista però estic en contra del que diu Marx"."

Precissament si una cosa té l'anarquisme és fomentar l'esperit crític i plantejar-s'ho tot. És una bajanada pensar que ser anarquista vol dir haver d'estar 100% d'acord amb tot el que diguè tal o qual....... Això és ser dogmàtic i és més propi de les religions o de capsigranys fanàtics com tú.

Però en fí, si hem d'aclarir aquest tipus de coses, "apaga y vámonos" com diuen en castell... vull dir com diuen els fatxa-espanyol-satànics-de-la-mort-enemics-de-tot-lo-bó-clar-i-català!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Però es que en aquest cas ni tan sols es tracta d'això, es tracta de que està manipulant el sentit del que deia Bakunin per tal de justificar ves a saber què...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
"En el sentit que ho deia Bakunin"...

Quan ell diu que en cas de "violanció" d'aquesta nacionalitat la patria (la nació, el poble, com vulguis dir-li) passa a convertir-se en un principi sagrat (que és el que defensen els independentistes, que sense ser nacionalistes entenen que cal defensar la nació en cas d'ocupació o d'imposició estrangera), exactament, i segons tu, a que es'està referint? parlo d'això:

"La patria y la nacionalidad son, como la individualidad, hechos naturales y sociales, fisiológicos e históricos al mismo tiempo; ninguno de ellos es un principio. Sólo puede considerarse como un principio humano aquello que es universal y común a todos los hombres; la nacionalidad separa a los hombres y, por tanto, no es un principio. Un principio es el respeto que cada uno debe tener por los hechos naturales, reales o sociales. La nacionalidad, como la individualidad, es uno de esos hechos ; y por ello debemos respetarla. Violarla seria cometer un crimen; y, hablando el lenguaje de Mazzini, se convierte en un principio sagrado cada vez que es amenazada y violada."


Ho dic perquè una cosa és dir: no estic d'acord amb Bakunin per tal o per qual. Ara dir "no l'heu interpretat bé" com fan els cristians quan discuteixen sobre textos religiosos i a la vegada no apuntar quina és llavors la interpretació correcta (a que s'estava referint, segons tu) no sembla que sigui un enfocament massa diferent a la fe religiosa.Ah, i quina merda d'argument el de "aquests van viure fa molt de temps". Com bé ha observat algú, es que no teniu capacitat per entendre estructuralment el que està dient, quins principis abstractes està defensant? vaja, Marx va dir fa 162 anys que la lluita de classes era el motor de la història i em semblaria una absurditat llegir un marxista (per més inri) dient que això és una xorrada, ja que Marx va viure fa molt.


Al "ja ho crec que en tens de límits...al teu cervell!":

La teva explicació no s'aguanta per enlloc. Repeteixo, justament el que diu Bakunin és que en els casos on hi ha "violación" de la nacionalitat (entenguis ocupació, imperialisme, agressió, etc.) això passa a convertir-se en principi. PEr dir-ho d'una altra forma, un nacionalista d'una construcció nacional sense negació (Alemanya, Espanya,Gran Bretanya...) ni opressió cultural és completament reprobable. Però EN EL CAS CONCRET d'aquells pobles a qui se'ls hi nega drets, com el dret a decidir, la defensa d'aquestes realitats nacionals està més que justificada, es converteix en un principi pels anarquistes de l'indret.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
O sigui, seguint la lògica de N.T. (què és a la lògica el mateix que la música militar és a la música)aquests plantejaments foren homòlegs a considear que, a grans trets, l'"ideari llibertari" subscriu l'ateisme o, com a mínim l'agnosticisme. Ara bé, com a la zona on accidentalment hagim nascut hi preponderi una confessionalitat religiosa X i s'impossi o s'intenti impossar una religió Y, "LA DEFENSA DE LA RELIGIÓ X ES CONY-VERTEIX EN UN PRINCIPI PELS ANARQUISTES DE L'INDRET".

Òbviament, per cada escrit o escrot des-cony-textualitzat d'aquestes característiques, hi ha tones i tones d'escrits de Malatesta, de Rocker, d'Anselmo Lorenzo, Peirats, Garcia Oliver... i gent cony - temporània dient tot el cony - trari. Deu ser que la FIJA, la FIJL,Estel Negre i un munt d'individualitats i col·lectius són, segons NT, uns espanyolistes. Inclòs, admetre la geografia física peninsular, admetre una realitat orgànica ibèrica, res a veure amb lo identitari, és ser un feixista. Lo identitari, la nazió, com deia el vostre oncle Pirat de la Riba, és preexistent i subjacent, com "una capa de granit" (ni puta idea de geologia!), "indiferent als atacs d'altres nazions" (!!!???), com diuen els nebodets de NT, quelcom "físic o fisiològic" (l'extermini per part de les tropes de Carlomany dels habitants d'aquestes cony-trades, sí q va ser físic!)...

Molt fi, sobretot lo de "[anarquistes] de l'indret", equivalent a "geòmetres del baix Camp" o "neoexistencialistes del Campo de Calatrava"...

Xapó pel rigor teòric, nens (de papà).

Nota divertida antinazionanista: li pregunten al gran professor Perich:
-"Professor Perich, què és un nacionalista?"
-"Un nacionalista és una persona imbècil i inculta que se sent orgullossísima perquè un premi Nobel de Física havia nascut al seu mateix carrer"
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Des de la Psicologia Social se'ns demostra com la majoria influeix i desprestigia a la minoria, com? La majoria assenyala al subjecte i les seues contradiccions abans que l'objecte que reclama. En aquest cas, Negres Tempestes és una minoria dintre de l'anarquisme i per tant la majoria es fixa abans en que Negres Tempestes són "tal o qual" adés que fixar-se en l'objecte de debat-els conflictes lingüístics. És el mateix joc que utilitzen els mitjans de comunicació quan parlen de minories radicals, antisistemes, violentes enlloc de posar damunt la taula perquè protesten o que estan tractant de visibilitzar.

Per la part que correspon al debat, no es podem escudar en la llibertat individual per sometre a llengues minoritzades. Que la meua llengua materna siga el castellà no vol dir que no puga solidaritzar-me amb el problema lingüístic i nacional que es viu a la meua terra. Amagar-me en la llibertat individual lingüístisca és igual a aquell que el dia de vaga diu que té dret a treballar o a drogar-se, és una mentida. Nosaltres vivim en una societat classista, masclista, individualista, alienada i etnicista i no fer l'esforç de conèixer la llengua i cultura minoritzada de la teua zona (català, galeg, caló...) és posicionar-te amb el poder. (com ser masclista o racista)

Aquests conflictes es tenen que afrontar des d'una perspectiva de classe (anticapitalista, d'enfrontament amb el poder i global, ja que una cosa no lleva de preocupar-se per l'atur o la crisi) i no des del simplisme individualista que també pot acceptar el PP o CIU o el BLOC (nacionalista valencià).
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Des de la Psicologia Social se'ns demostra com la majoria influeix i desprestigia a la minoria, com? La majoria assenyala al subjecte i les seues contradiccions abans que l'objecte que reclama. En aquest cas, Negres Tempestes és una minoria dintre de l'anarquisme i per tant la majoria es fixa abans en que Negres Tempestes són "tal o qual" adés que fixar-se en l'objecte de debat-els conflictes lingüístics. És el mateix joc que utilitzen els mitjans de comunicació quan parlen de minories radicals, antisistemes, violentes enlloc de posar damunt la taula perquè protesten o que estan tractant de visibilitzar.

Per la part que correspon al debat, no es podem escudar en la llibertat individual per sometre a llengues minoritzades. Que la meua llengua materna siga el castellà no vol dir que no puga solidaritzar-me amb el problema lingüístic i nacional que es viu a la meua terra. Amagar-me en la llibertat individual lingüístisca és igual a aquell que el dia de vaga diu que té dret a treballar o a drogar-se, és una mentida. Nosaltres vivim en una societat classista, masclista, individualista, alienada i etnicista i no fer l'esforç de conèixer la llengua i cultura minoritzada de la teua zona (català, galeg, caló...) és posicionar-te amb el poder. (com ser masclista o racista)

Aquests conflictes es tenen que afrontar des d'una perspectiva de classe (anticapitalista, d'enfrontament amb el poder i global, ja que una cosa no lleva de preocupar-se per l'atur o la crisi) i no des del simplisme individualista que també pot acceptar el PP o CIU o el BLOC (nacionalista valencià).
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
El proletariado no es una abstraccion, existe cuando se reconoce como clase, cuando transforma su mal vivir en rebeldia, mientras tanto no podemos negar que existen quienes asumen su conflicto ( los proletarios en revuelta) y los otros viven de las nocivas comodidades que la sociedad del espectaculo les entrega. Y ahora, que es el pueblo catalan?? Existe? Vive en sus costumbres o es una mezcla de inmigracion que recorrio catañuña hace 100 años¿¿¿ En fin seria estupido recoger al 100 por ciento palabras de personas solo porque han sido un aporte al largo recorrido de la lucha de clases, tanto marx como bakunin tuvieron absurdas palabras para apoyar guerras imperialistas ( la guerra franco-prusiana). Por otro lado los pueblos se reconocen cuando luchan, cuando se constituyen como clase, y hoy este pueblo lucha, si lucha es pedir el estatuto muy lejos de un conflicto de clase estamos jajajaja... De todas formas respeto la lengua y las costumbres pero seamos realista en una cataluña que convive en una diversidad cultural mundial que podemos esperar si aqui mismo en barcelona ( hay mas migrantes que catalanes). deu
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Exactament, no es pot teoritzar dins l'anarquisme, donat que cada individualitat o grup té una visió molt diferent, amb principis diferents segurament. Negres Tempestes m'agrada perquè construeixen un pont entre la militància, que és molt important mantenir i enfortir.

Si enlloc del problema linguïstic català es tractés aquí d'una llengua exòtica, tinc per segur que la majoria ho veuria amb un punt de vista diferent -però tampoc podem extreure "principis universals" d'aquí, donat que aquí només som 4 gats, no l'anarquisme- però penso que realment això de l'exotisme té alguna relació amb la realitat i amb disciplines com l'antropologia.
És similar amb lo que ocorre amb temes com la independència del Sahara, amb les llengues indígenes com el Qichua i Quechua, amb Palestina, Còrsega, Irlanda, o fins i tot amb la basquitis a Euskal Herria...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Una mica simplista el cartellet no? en fi, sense entrar en tota aquest debat només hos volia recomanar la lectura de Nacions y nacionalismo de l'antropòleg E. Gellner, crec que confoneu de forma intencionada o indirecta la qüestió de les identitats culturas i el nacionalisme, si llegiu aquest autor i d'altres podreu veure com el nacionalisme soregeix en um moment històric on es comença a desenvolupar la revolució industrial, la necessitat de crear un organisme que pogui coordinar totes les forces de treball, és a dir, L'Estat - nació, farà possible aquesta mepresa però també per crear un ESTAT - NACIÓ ÉS NECESari tota una serie de qüestions, entre moltes altres trobem la necessitat de crear una conciencia col·lectiva o millotr dit un imaginari col·lectiu sobre el qual es pogui sentir la gent identificada, sota aquest context neix el nacionalisme, fet pel qual s'aprofitarà de les identitats culturals ja existents i que trobaria ingenu que algú em negués la seva existència, així que per mi una cosa son les identitats culturals propis de cada poble - col·lectiu - comunitat o digali com volguis i un altre cosa ben diferent és el nacionalisme, sis plau deixem ja de tergiversar la realitat i comencem a parlar amb els conceptes minimament clars i no pq ho digués Bakunin significa automaticament que ens ho em de pemndre com una veritat universal, per sort el pensament i les idees no es queden estancades fa dos segles sinò que avancen en el temps i l'espai.

salut i espero que el pròxim cartell no sigui tan simplista i fins a un cert punt, tant manipulador com aquest.

pd: i per si algú te ganes d'insultar-me com és de costum per aquest foro ja aviso que no em considero ni espanyol ni nacionalista català, sinò català a seques com a identitat cultural que m'ha sigut transmessa

apa

salut
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Una mica simplista el cartellet no? en fi, sense entrar en tota aquest debat només hos volia recomanar la lectura de Nacions y nacionalismo de l'antropòleg E. Gellner, crec que confoneu de forma intencionada o indirecta la qüestió de les identitats culturas i el nacionalisme, si llegiu aquest autor i d'altres podreu veure com el nacionalisme soregeix en um moment històric on es comença a desenvolupar la revolució industrial, la necessitat de crear un organisme que pogui coordinar totes les forces de treball, és a dir, L'Estat - nació, farà possible aquesta mepresa però també per crear un ESTAT - NACIÓ ÉS NECESari tota una serie de qüestions, entre moltes altres trobem la necessitat de crear una conciencia col·lectiva o millotr dit un imaginari col·lectiu sobre el qual es pogui sentir la gent identificada, sota aquest context neix el nacionalisme, fet pel qual s'aprofitarà de les identitats culturals ja existents i que trobaria ingenu que algú em negués la seva existència, així que per mi una cosa son les identitats culturals propis de cada poble - col·lectiu - comunitat o digali com volguis i un altre cosa ben diferent és el nacionalisme, sis plau deixem ja de tergiversar la realitat i comencem a parlar amb els conceptes minimament clars i no pq ho digués Bakunin significa automaticament que ens ho em de pemndre com una veritat universal, per sort el pensament i les idees no es queden estancades fa dos segles sinò que avancen en el temps i l'espai.

salut i espero que el pròxim cartell no sigui tan simplista i fins a un cert punt, tant manipulador com aquest.

pd: i per si algú te ganes d'insultar-me com és de costum per aquest foro ja aviso que no em considero ni espanyol ni nacionalista català, sinò català a seques com a identitat cultural que m'ha sigut transmessa

apa

salut
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Una mica simplista el cartellet no? en fi, sense entrar en tota aquest debat només hos volia recomanar la lectura de Nacions y nacionalismo de l'antropòleg E. Gellner, crec que confoneu de forma intencionada o indirecta la qüestió de les identitats culturas i el nacionalisme, si llegiu aquest autor i d'altres podreu veure com el nacionalisme soregeix en um moment històric on es comença a desenvolupar la revolució industrial, la necessitat de crear un organisme que pogui coordinar totes les forces de treball, és a dir, L'Estat - nació, farà possible aquesta mepresa però també per crear un ESTAT - NACIÓ ÉS NECESari tota una serie de qüestions, entre moltes altres trobem la necessitat de crear una conciencia col·lectiva o millotr dit un imaginari col·lectiu sobre el qual es pogui sentir la gent identificada, sota aquest context neix el nacionalisme, fet pel qual s'aprofitarà de les identitats culturals ja existents i que trobaria ingenu que algú em negués la seva existència, així que per mi una cosa son les identitats culturals propis de cada poble - col·lectiu - comunitat o digali com volguis i un altre cosa ben diferent és el nacionalisme, sis plau deixem ja de tergiversar la realitat i comencem a parlar amb els conceptes minimament clars i no pq ho digués Bakunin significa automaticament que ens ho em de pemndre com una veritat universal, per sort el pensament i les idees no es queden estancades fa dos segles sinò que avancen en el temps i l'espai.

salut i espero que el pròxim cartell no sigui tan simplista i fins a un cert punt, tant manipulador com aquest.

pd: i per si algú te ganes d'insultar-me com és de costum per aquest foro ja aviso que no em considero ni espanyol ni nacionalista català, sinò català a seques com a identitat cultural que m'ha sigut transmessa

apa

salut
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
"Que la meua llengua materna siga el castellà no vol dir que no puga solidaritzar-me amb el problema lingüístic i nacional que es viu a la meua terra."

I això què vol dir, haver de sentirme avergonyit d'expressar-me en Castellà i, al contrari, NOMÉS poder-me expressar en Català en tot el que faci sota amenaça de ser assenyalat com un fatxa? Ara només el podré parlar a la intimitat, com passava amb el Català no fa gaire?

La manca de sensibilitat lingüística és algo que també us esquitxa a la gran majoria d'independentistes, per si no ho sabíeu.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Una mica simplista el cartellet no? en fi, sense entrar en tota aquest debat només hos volia recomanar la lectura de Nacions y nacionalismo de l'antropòleg E. Gellner, crec que confoneu de forma intencionada o indirecta la qüestió de les identitats culturas i el nacionalisme, si llegiu aquest autor i d'altres podreu veure com el nacionalisme soregeix en um moment històric on es comença a desenvolupar la revolució industrial, la necessitat de crear un organisme que pogui coordinar totes les forces de treball, és a dir, L'Estat - nació, farà possible aquesta mepresa però també per crear un ESTAT - NACIÓ ÉS NECESari tota una serie de qüestions, entre moltes altres trobem la necessitat de crear una conciencia col·lectiva o millotr dit un imaginari col·lectiu sobre el qual es pogui sentir la gent identificada, sota aquest context neix el nacionalisme, fet pel qual s'aprofitarà de les identitats culturals ja existents i que trobaria ingenu que algú em negués la seva existència, així que per mi una cosa son les identitats culturals propis de cada poble - col·lectiu - comunitat o digali com volguis i un altre cosa ben diferent és el nacionalisme, sis plau deixem ja de tergiversar la realitat i comencem a parlar amb els conceptes minimament clars i no pq ho digués Bakunin significa automaticament que ens ho em de pemndre com una veritat universal, per sort el pensament i les idees no es queden estancades fa dos segles sinò que avancen en el temps i l'espai.

salut i espero que el pròxim cartell no sigui tan simplista i fins a un cert punt, tant manipulador com aquest.

pd: i per si algú te ganes d'insultar-me com és de costum per aquest foro ja aviso que no em considero ni espanyol ni nacionalista català, sinò català a seques com a identitat cultural que m'ha sigut transmessa

apa

salut
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Una mica simplista el cartellet no? en fi, sense entrar en tota aquest debat només hos volia recomanar la lectura de Nacions y nacionalismo de l'antropòleg E. Gellner, crec que confoneu de forma intencionada o indirecta la qüestió de les identitats culturas i el nacionalisme, si llegiu aquest autor i d'altres podreu veure com el nacionalisme soregeix en um moment històric on es comença a desenvolupar la revolució industrial, la necessitat de crear un organisme que pogui coordinar totes les forces de treball, és a dir, L'Estat - nació, farà possible aquesta mepresa però també per crear un ESTAT - NACIÓ ÉS NECESari tota una serie de qüestions, entre moltes altres trobem la necessitat de crear una conciencia col·lectiva o millotr dit un imaginari col·lectiu sobre el qual es pogui sentir la gent identificada, sota aquest context neix el nacionalisme, fet pel qual s'aprofitarà de les identitats culturals ja existents i que trobaria ingenu que algú em negués la seva existència, així que per mi una cosa son les identitats culturals propis de cada poble - col·lectiu - comunitat o digali com volguis i un altre cosa ben diferent és el nacionalisme, sis plau deixem ja de tergiversar la realitat i comencem a parlar amb els conceptes minimament clars i no pq ho digués Bakunin significa automaticament que ens ho em de pemndre com una veritat universal, per sort el pensament i les idees no es queden estancades fa dos segles sinò que avancen en el temps i l'espai.

salut i espero que el pròxim cartell no sigui tan simplista i fins a un cert punt, tant manipulador com aquest.

pd: i per si algú te ganes d'insultar-me com és de costum per aquest foro ja aviso que no em considero ni espanyol ni nacionalista català, sinò català a seques com a identitat cultural que m'ha sigut transmessa

apa

salut
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Salut. Suposo que esteu avorrits per dir aquestes coses tan superficials. A aquestes alçades parlar de Bakunin o Proudhon com si fossin els nostres gurus es ridícul. Parlar de anarco-espanyol és caure en la provocació dels trolls. Realment sou els de les negres tempestes? o de les coves
nacionalistes?
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Moltes coses s'han de matitzar i aci la gent bé a soltar la seva sense escoltar als demés, cosa ja dificil en persona, imposible aci.
Prou d'acord amb A. Però no es el mateix defensar una cultura que defensar una nació. I potser molts cops els anarco independentistes confonen alguns conceptes com el de nació. Els altres els que defenen el castellà també defenen una nació i una lleguna imperant i imposada en la majoría de casos.
Re: Nudisme per als vegetals
26 des 2010
He conegut narco-feixistes, carlins autogestionaris, hippis agresius, etarres pacifistes, falangistes antifranquistes, cristians perversos, feministes marimatxos, sicaris amb bones intencions, pandillers il·lustrats, comunistes explotadors i ultradretans patxangueros... pero catalanistes llibertaris? aixo mai!!!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
a mi em sembla que a aquestes altures ningú es pren massa en serio la gent de negres tempestes i el seu afany de protagonisme.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
com es nota que hi ha vacances... a banda del cartell (de fa 3 o 4 anys?) què hi ha aquí escrit que sigui de Negres Tempestes?

Entre trolls, maderos i ximples, així anem...
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Que vol dir troll???? u veig cada 2x3 i no entenc res!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
La persona que ha publicat aquest fil, no ho fa en nom de Negres Tempestes, i de fet el col·lectiu no sap qui l'ha fet.

Cap Troll ens farà lliures!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Tropikal: a banda del cartell hi ha l'enllaç a la web de negres tempestes al final del post.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Negres Tempestes es desvincula de l'autoria d'aquest post:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/411388/index.php
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
i?

jo puc obrir ara mateix tots els fils que vulgui amb enllaços a totes les organitzacions "revolucionaries" dient parides... si us plau, utilitzem les eines com cal!
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
Exactament. A Barcelona ciutat en concret i arreu dels PPCC per extensió, la comandància de la Guàrdia Civil va donar suport a la República, aspecte que fou del tot determinant per què no triomfés l'alçament feixista. És clar que va ser el poble armat qui va combatre el feixisme -quan un poble sencer s'alça en motí avalot, està claríssim que pot lluitar contra un exèrcit i contra qui sigui, ans si això no es produeix i es dóna el cas que no hi ha cap exèrcit, popular o no, recolzant un règim polític, les possibilitats de triomfar en una revolució i consoliadr-se a llarg termini, es redueixen considerablement. Definitivament, la Guàrdia Civil, va tenir també una importància a valorar, per bé que sense el poble obrer, tampoc haguéssin fet res segurament..
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
26 des 2010
"una cosa son les identitats culturals propis de cada poble"

en realitat, estic d'acord amb tu, però per "provocar" una mica més: jeje. per tu què és i què no és cultura? la televisió també es cultura, la pornografia, el futbol, ...
la globalització...
cal entroncar directament amb el nacionalisme per donar sentit a alguna cosa, o bé amb una ètnia o grup social, amb una cultura pròpia.

"parlar de Bakunin o Proudhon com si fossin els nostres gurus es ridícul."

--jo ta ke, el dia que els nous lletraferits escriguin llibres com Bakunin o Proudhon, ja parlarem també d'ells -de fet ja nhi ha, com el F.R.Mora, Amorós, ...
Jo no hi veig cap mal, a menys clar, que els tingueu com un pedestal, al nivell dels ídols, fent culte a la seva persona. Tampoc cal que ens passem, amb el tema de destruïr el personalisme.


doncs a mi no em sembla mala idea parlar d'anarco-espanyolistes, per referir-se a un conjunt de gent determinat -començant per Sánchez Dragó, la Carmele, el Savater, Boadella i acabant per anarquistes de base, que militen en ambients determinats, raveros, institucions culturals, ...


"confonen alguns conceptes com el de nació"
-- jo crec que lxs anarcoindepes que de debò treballen aquest tema arreu de l'estat espanyol, ho tenen força clar i no es solen confondre.
Re: Anarquisme per a anarcoespanyols
27 des 2010
a veure si escoltem més rap nacional, com els bons Pirats Sound Sistema, els AtVersaris, el Nota, Gonelles Morts, Rapsodes, Rapapolvo, Los Chikos del Maíz, que malgrat ser d'aquí canten en castellà, però són collonuts, d'una ortodòxia exquisida; Kronstadt i tants d'altres que no paren de sonar! més crear i menys criticar. endavant les atxes! visca la terra lliure i visca l'anarquisme!
Sindicat Terrassa