Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
Per Antoni Rico i Garcia, Historiador i membre de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
lluitem_per_la_nostra_llengua.gif.jpg
El Tribunal Suprem espanyol ha emès avui tres sentències per les quals vol obligar als professors catalans a fer servir el castellà com a llengua vehicular. Com a professor de secundària en condició de funcionari ja els hi dic, ara mateix, que no cal que s’esforcen amb mi: em declare insubmís a les seues lleis i ordenances. De cap de les maneres pense fer servir una llengua estrangera en el meu país, i menys encara en el meu àmbit professional i laboral. Mentre al País Valencià encara hi ha uns 40.000 alumnes que no poden estudiar en la seua llengua, el valencià, perquè el govern del senyor Francisco Camps no inverteix suficientment, a l’altra banda de l’Ebre el govern colonial de Madrid pretén fer retrocedir els avanços socials i educatius que s’han aconseguit per a la mateixa llengua. No senyors, no.

El que no vau aconseguir amb els Decrets de Nova Planta, amb el reguitzell de lleis i ordenances del segle XIX i amb una dictadura genocida de quaranta anys, tampoc ho aconseguireu amb unes lleis promogudes per tribunals pseudodemocràtics que continuen estant controlats pels mateixos personatges sinistres d’abans de l’any 1975.

En nom de la llibertat individual –que els pares trien la llengua per a l’educació dels seus fills- s’intenta acabar amb els drets col·lectius i nacionals dels catalans. La cantarella “democraticoide” de partits com Ciudadanos, Partit Popular i d’altres elements d’extremadreta del mateix nivell intel·lectual, no pot servir de coartada per al retrocés de la que hauria de ser, si fórem un país normal, l’única llengua oficial als Països Catalans. Defensaran aquests mateixos nacionalistes espanyols el dret a què els pares d’origen xinès, magrebí, romanès, polonès, pakistanès o indi també tinguen dret a decidir la llengua en la què han d’estudiar els seus fills en un país que no és el seu? Perquè en realitat aquí és un rau la qüestió: en la territorialitat d’allò que els senyors del Tribunal Suprem consideren que és el seu país. I aquí és un cal que ens comencem a posar forts, d’una vegada per totes, els ciutadans d’aquesta nació: senyors i senyores això no és ni França ni Espanya i, per tant, les seues lleis no tenen cap mena de validesa sobre nosaltres.

El dia a dia demostra cada vegada més clarament que l’única sortida per a aquest país mediterrani, si és que vol sobreviure realment, passa per la independència. Sense això no hi ha res a fer. La política de “peix al cove” de Convergència i Unió, les polítiques antivalencianes del PP i la manca d’oposició amb cara i ulls o la connivència amb les institucions espanyoles del govern de les Illes són el càncer que ens pot matar com a poble. Cal despertar i reaccionar ja. La insubmissió a les seues lleis ha de ser un primer pas en aquest procés cap a la llibertat plena de la nació catalana. Jo ho tinc clar i ho torne a repetir: no acataré cap mena d’imposició lingüística espanyola en la meua feina diària. Senyors del Tribunal Suprem ja poden enviar la Guàrdia Civil a l’institut on treballe.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/11421/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
merci!
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
I-dio-ta!!
Ningú t'obliga!! Però tú tranquil heroi de la pàtria catalana que segur que al teu poble et dediquen una plaça.

Fora feixistes de l'ensenyament públic!!!

Per cert, les teves oposicions son al estat espanyol, ets un funcionari de l'estat!!! No de catalunya, podríes començar la teva "revolta" renunciant a la plaça, no????

Vinga pallasso!! Ves a un altre joc a fer el numeret!!!
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p330.tar.gz
ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p330.tar.bz2
ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p330.zip
Checksums
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p330.tar.gz
ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p330.tar.bz2
ftp://ftp.ruby-lang.org/pub/ruby/1.8/ruby-1.8.7-p330.zip
Checksums
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
Ja està ja tenim aquí la típica víctima de l'autodi, el típic colonitzat amb sindrome d'estocolm, que no sols ha optat pel camí fàcil d'unir-se a la metropoli sino que a més sent odi viscereal pels que no han llençat la tovallola com ell.

Els covards mai canviareu el mon.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
Els feixistes com vosaltres per desgracia sí!!

Aquet nou "heroi" nacional va fer les opos sabent que el castellà i el català són les llengües vehiculars a l'ensenyament públic...i segur que mai ha fet una classe en castellà. I ara que ha canviat???, hi han percentatges de castellà i català a l'escola i al heroi li ha tocat en castellà??? No??? Doncs, de qué va aquet paio!!Ara va de martir per la llengua i els idiotes l'aplaudeixen.

Tampoc faràs les classes en anglés quan aquest sigui la tercera llengua vehicular??? Vinga va, no cal disfressar la teva ignorància en patriotisme.... o si??? Per a què serveix un professor monolingüe en una escola trilingüe???? Aquesta seria la pregunta que molts de vosaltres us hauríeu de replantejar.

Fora els inútils de l'ensenyament públic!!!

Si vols sortir primer a les llistes de la CUP per barcelona no utilitzis l'ensenyament públic per fer carrera i guanyatu amb els teus propis mèrits... si ens tens cap!!!
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
Mira, el Disenteria al costat del PP i del Tribunal Suprem, almenys ara li costa molt més anar de pseudorevolucionari, si algun incaut havia sigut enganyat ara li ha caigut la careta.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
25 des 2010
Si clar, al costat de qui tu diguis.... perque com jo no sé pensar per mi mateix he de pendre partir en el vostre joc.

Ho trist es veure com la gent tanca files i cervell davant una llengua o una bandera. Surten patriòtes de sota una pedra i herois que sense ni tan sols arriscar el seu sou son exemples dignes a seguir.
Un tio que només exerceix una llengua, no només es profe d'un institut, sino que a més està satisfet de les seves limitacions i ho fa públic!!! Pero aquet paio no te vergonya???.

I a més la gent li aplaudeix.... tenim l'escola que ens mereixem!!!
Heu picat!
26 des 2010
Ai! com heu picat l'esquer, tan els uns com els altres, el mateix que ja he feu juny passat, fent exactament el que volen els que ho maneguen tot! No si està clarissim, aquí com a grècia, com a frança? Mai de la vida!!!

O és que potser s'han de dir les coses més clares: o és que potser els que aquí escriuen no tenen perquè preocupar-se de les retallades socials, de l'atur, de la baixada del nivell adquisitiu dels que cobren menys, dels que no poden pagar les hipoteques, dels desnonats, dels embargats sense un duro, dels denunciats pels bancs, dels precaritzats cada dia més, dels que ni tan sols poden cobrar una jubilació perquè gairebé sempre han treballat en negre i en condicions més que precàries, de les dones ancianes que solament sobreviuen amb la minsa pensió del marit, quan tenen la "sort d'haver enviduat", de les persones estafades dia si dia també que no s'atreveixen a denunciar perquè saben que perdran l'ocupació de merda que tenen, dels amenaçats, dels exclosos, dels desplaçats, no al tercer món, sinó aquí ben a prop, sí, fins i tot a catalunya, fins i tot a barcelona.
Però tot això sembla que no va amb vosaltres, l'important és en què idioma es parli, l'importatnt és sentir-se diferent (quan en realitat s'és igual), l'important és escombrar per a casa, i pactar amb els de casa, i que quedi tot ben assegurat, amb la sensació general que no ens arrossegarà l'ensulsiada quan aquesta arribi, pot ser perquè haurem fet de la nostra nació, "del territori", un paradís fiscal o alguna cosa per l'estil.
Perquè cal ser ruc per no adonar-se que ara, precisament, ara, quan és el moment de ja estar preparant una altra vaga general, surten, amb una sentència que provoca als nacionalistes catalans, el mateix exactament que ja van fer al juny, quan semblava imminent una vaga general. Qui no vegi que el nacionalisme, sigui de la nació que sigui, és un instrument del capital, utilitzat a més àmpliament durant tots els segles XIX i XX,, és que realment o és ximple o va de llest...

Ai!

classe contra classe
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
26 des 2010
La sentencia del suprem i el risc de carregar-se la immersió lingüística cal entendre com una agressió de classe.

Per moltes qüestions, en destacaria dues:

1) El perill de segregació social per llengua (és una agressió contra la cohesió social i la possibilitat d'integració que es brinda en aquest país via lingüística).

2) La creació (o increment) d'una doble xarxa d'escoles i el foment de l'escola privada o concertada i el desprestigi de la inversió en escola pública. Menys cohesió i menys mobilitat social.

M'explico. Per moltes famílies catalanes de tradició democràtica, està portant el fill i/o sufragant una escola en llengua imposada (i tot el que pot venir darrera) no és una bona opció, i potenciaran una xarxa privada d'escoles catalanes (en llengua, i continguts, en recursos i vulguin o no amb un filtre social que generarà millors estudiants i amb una millor xarxa de contactes).
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
26 des 2010
Pastanaga la que tens al cap.

1) No hi ha més segregació a l'escola que abans de la sentència, es a dir: La classe treballadora a la pública i les classes mitjanes o burgeses a la concertada.
Via lingüística aquet pais no ha integrat res!! Els guettos continuen existint allà on vagis, donat una volta pel cinturó metropolità i parlem d 'integració quan tu vulguis!!!

2) Les famílies que tu menciones són les que es van inventar a finals del setanta l'escola privada, una autèntica lacra del sistema educatiu. On és la integració dels nou vinguts en la concertada??? 30 anys de CiU han conseguit enfonsar allò que el sistema educatiu ha de garantir: la igualtat d'oportunitats!!!

A veure feixista, l'educació NO és una opció, es un dret!!! No hi han llengües imposades (català, castellà o anglés), hi han eines de formació. Ho entens ara burru???

Pijos de merda!!!
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
26 des 2010
El disenteria al costat dels franquistes:

- Si hi ha una meitat de la poblacio que amb prou feines sap parlar català perquè no hauran estat escolaritzats en la immersió lingüística se'ls estarà segregant, per motius lingüístics i de classe.

Es nota q el disenteria parla des de la irresponsabilitat mes absoluta i de l'espanyolisme més sectari que hi ha a dia d'avui.

I va parlant de pijos, el puto pepero.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
26 des 2010
El disenteria al costat dels franquistes:

- Si hi ha una meitat de la poblacio que amb prou feines sap parlar català perquè no hauran estat escolaritzats en la immersió lingüística se'ls estarà segregant, per motius lingüístics i de classe.

Es nota q el disenteria parla des de la irresponsabilitat mes absoluta i de l'espanyolisme més sectari que hi ha a dia d'avui.

I va parlant de pijos, el puto pepero.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
26 des 2010
Mira que hi ha gent imbècil a indymedia.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
26 des 2010
1)Aquest país i l'escola catalana ha integrat molt i segurament no ho ha fet prou (segurament ens fa falta un Estat). Sóc net d'immigrants espanyols igual que una molt bona part dels catalans d'aquest país. D'exemples molts, no se si ets de família catalana de 8 generacions tu.
Milers de persones no tindrien coneixement mínims de català (no vol dir que el xerrin) sinó fos per la immersió lingüística i TV3.


2) Em referia a les cooperatives de pares, escoles progressistes que van passar a la xarxa pública als anys 80, i els que paguem impostos en general i em apostat fins ara per una única xarxa pública CATALANA.


Per últim dir-te que a l'escola pública del meu barri com passa a altres zones menys humils (Eixample, Sarrià..) hi ha més gent benestant que a la concertada.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
28 des 2010
"Tr"-CUP = NAZIS
Iros a tomar por culo, nazis cabrones.
Re: Insubmissió professional: mai faré classe en castellà
29 des 2010
Som una terra amb llengua pròpia i tot i que els anarquistes-superguaions-antitodo-menysantidrogues no apostin per la cultura, molts altres catalans anarquistes creiem en les arrels d'un poble i tot que pensem en l'estat opressor defensem la nostra llengua perquè és la que ens ha transmès la nostra història i si oblidem la història, repetim errors.Recordeu anarquistes la guerra civil, per exemple, tot un exemple de revolta social amb moltes coses a millorar, aleshores lluitavem sota banderes republicanes peruns drets, ara podem lluitar sota altres banderes per uns drets, perquè a nosaltres no ens importa la bandera, sino els drets. No ens faci por defensar la llengua o la terra perquè forma part de les persones i la destrucció, en aquest cas d'una llengua, és una agressió a la nostra gent.
Sindicat Terrassa