Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
300 persones per la normalització de la llengua a Castelló
20 des 2010
18-12-2010 Normes de Castelló - EIP - 2.JPG
18-12-2010 Normes de Castelló - EIP - 5.JPG
18-12-2010 Normes de Castelló - EIP - 7.JPG
Malgrat el mal temps i les diverses convocatòries previstes per al dissabte, la manifestació en commemoració de la signatura de les Normes de Castelló aplega 300 persones. Convocada per l’Esquerra Independentista de la Plana i amb el suport dels moviments socials de les comarques de la Plana, la manifestació ha transcorregut en un ambient festiu amb una bona acceptació per part de la ciutadania castellonenca.

Sota el lema “Utilitza la teua llengua, ells no ho faran” i corejant lemes com “El nostre valencià, el català de tots”, “Normes una i cinquanta-una”, “País Valencià parla català” i “Menys corrupció, més educació”, s’ha reivindicat la unitat de la llengua front les agressions del secessionisme lingüístic practicat pel Partido Popular, que es caracteritza per retallar els àmbits en els quals s'hauria de desenvolupar la llengua catalana amb total normalitat.

La manifestació ha acabat al carrer Cavallers, a la casa on en l’any 1932 foren signades les Normes Castelló, on s’ha procedit a la lectura del manifest, que denunciava el menysteniment que el govern valencià fa de la nostra llengua, deixant 93.000 alumnes a l’any sense poder accedir a l’ensenyament en català, exigint només a un 1,2% del funcionariat de la generalitat coneixements de valencià, en definitiva, no practicant cap política lingüística més que el secessionisme i la condemna a la categoria de “llengua minoritària”.
També s’ha tornat a denunciar el projecte isolacionista - la diferenciació entre modes pròpiament valencians i pròpiament catalans perquè acaben per esdevenir, efectivament, dues llengües, que practica l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. I, sobretot, s’ha reivindicat el dret de viure amb normalitat al País Valencià, d’usar el català en tots els àmbits de la nostra vida, la necessitat de prendre la paraula en defensa de la dignitat del nostre poble, la seua cultura i la seua llengua.

Per finalitzar l’acte s’ha tocat la muixaranga i han cantat una albada, versionant i adaptant la “Cançó del cansat” d’Ovidi Montllor a la commemoració de la signatura de les normes ortogràfiques.
Mira també:
http://www.eiplana.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 300 persones per la normalització de la llengua a Castelló
20 des 2010
Tota la meva solidaritat des del principat.

Que no ens trepitgin la llengua aquests polítics i pseudointel·lectuals que només se senten identificats amb el castellà.

Visca el País Valencià!
Re: 300 persones per la normalització de la llengua a Castelló
20 des 2010
Tota la meva solidaritat des del principat.

Que no ens trepitgin la llengua aquests polítics i pseudointel·lectuals que només se senten identificats amb el castellà.

Visca el País Valencià!
un poc de serietat
21 des 2010
Només demanar un poc més de serietat. Primer per les fotografies de la mani, que només ensenyen els 20 que anaven en el bloc de la ei. La gran part de la mani era gent del partit burgés BLOC. I no eren més de 30. Llavors, el que no entenc és el perquè mentir-nos, dir que erem 300 i erem uns 60 o 70 en total. I amagar el gruix de la participació cuant ha estat la EI la que els ha convidat.

Salut i serietat
Sindicat Terrassa