Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
[Lleida] Un pessebre al carrer major denuncia les retallades socials i laborals
18 des 2010
L'Assemblea Ciutadana de Ponent "Que la crisi la paguin els rics" va organtizar una representació simbòlica del "pessebre de la crisi i les retallades socials" aquest divendres a la Plaça Paeria de Lleida.
IMG_3279p.jpg
IMG_3303p.jpg
IMG_3289p.jpg
IMG_3317p.jpg
Aqui trobareu el video del pessebre de la crisi i les retallades representat aquest divendres:
http://www.youtube.com/watch?v=NaOy4OyG_yc

Al nostre bloc també trobareu les fotografies de l'acció: http://picasaweb.google.con/assponent/PessebreDeLaCrisiILesRetalladesLle#

i les nadales que es van cantar i el manifest que signen Josep i Maria: http://cassolades.blogspot.com/2010/12/un-pessebre-al-carrer-major-de-ll

A través d'aquest, es va denunciar i sensibilitzar en relació la situació en que es troba la majoria de treballadors en aquest context de crisi econòmica i de retallades en els drets socials i laborals impulsades per la classe política. Com indica el manifest de la representació, Josep i Maria es troben en una situació complicada; a l'atur, desnonats i amb els seus drets socials amenaçats, preveuen un futur injust pel seu fill. "Avui som nosaltres els que ens troben així, demà potser t'hi trobaràs tu", afirmen.

Durant la representació es van cantar nadales que denunciaven que, sota el pretext de la crisi, s'estigui desmantellant el nostre sistema de drets socials i laborals, amb agressions com la reforma laboral o la reforma del sistema de pensions. També s'ha repartit xocolata desfeta i un miler d'exemplars del manifest de denúncia.

L’Assemblea Ciutadana “Que la crisi la paguin els rics” es va crear a Lleida durant la passada primavera amb la voluntat d’unir esforços en el rebuig a les polítiques lliberals i a les retallades socials. Abans de l’estiu va convocar vuit cassolades davant la seu del PSC a Lleida i ha organitzat altres accions contra la reforma laboral o la reforma del sistema de pensions públiques, com el via crucis que va recòrrer l'Eix comercial.

Assemblea Ciutadana de Ponent "Que la crisi la paguin els rics"
http://cassolades.blogspot.com/Manifest de l'acció:

Avui, Josep i Maria podries ser tu!!!

Bona nit bona gent de Lleida. Soc Josep, fuster de professió. Jo treballava en la construcció i em guanyava bé la vida, però degut a la crisi, la meva empresa m’ha acomiadat i ara estic a l’atur. La meva dona, la Maria, treballava de caixera en una gran superfície i també a ella l’han acomiadat.

En els anys de bonança econòmica vam decidir ajuntar-nos i demanar un préstec per comprar-nos un pis. No teníem diners per comprar-lo, els preus eren altíssims! Així que només podíem acudir als banquers amb l’esperança que ens ajudessin. I tant si ens el van donar el crèdit! Però ara, no podem pagar les lletres de la hipoteca i, amb l’empara de la llei, ens han desnonat i ara vivim al carrer. El banc s’ha quedat el nostre pis, i això encara no és tot perquè com sabeu, degut a la crisi, els preus dels pisos han baixat molt i com a conseqüència, ara ni amb el valor del nostre pis no en tenim prou per pagar els diners de la hipoteca, amb lo que ens trobem al carrer i amb molts deutes encara per pagar. Ara el govern ha retallat els ajuts als aturats de llarga durada, sense treballar no podem cotitzar a la seguretat social i la nostra pensió de jubilació, si encara n’hi ha quan hi arribem, serà escassa.

Tenim un fill que acaba de néixer, nosaltres voldríem el millor per ell. Pensem que la nostra societat té recursos suficients per mantenir una escola i una sanitat públiques de qualitat: Segur que el nostre fill, malgrat nosaltres no tinguem diners, podria créixer i desenvolupar-se en una societat amb drets socials. Ara sembla que això no serà possible, els governants han decidit donar els diners de tots, presents i futurs, als banquers i als culpables de la crisi. Tal i com estan les coses, perquè el nostre fill, Jesús, pugui sobreviure en aquest món, no en tindrà prou en ser una persona, menys essent un ciutadà... haurà de ser un super home, un Déu!! El més probable però, serà que mori crucificat per banquers, empresaris i polítics corruptes i especuladors.

Bona gent de Lleida. Avui som nosaltres els que ens trobem en aquesta situació, demà potser us hi trobareu vosaltres.

No podem permetre que, amb l’excusa de la crisi, ens manllevin els pocs drets socials que encara tenim. Són el nostre patrimoni ciutadà, garantia d’una societat més justa i igualitària que la societat dels consumidors i mercaders que ens plantegen com a futur immediat.

Els recursos públics per necessitats socials.
En els drets socials ni un pas enrere!
Mira també:
http://cassolades.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Un pessebre al carrer major denuncia les retallades socials i laborals
18 des 2010
No haurieu de frivolitzar amb aquestes coses. Fer-vos passar per una pare de família i fer humor àcid amb una criatura és impropi d'algú que es fa dir revolucionari. Jo tinc fills i mai a la vida parlaré d'ells en una web.
Re: [Lleida] Un pessebre al carrer major denuncia les retallades socials i laborals
19 des 2010
Doncs jo ho trobo molt bé, és una forma d' arribar a la gent, cosa que costa, i concienciar-la de que no estan sols..
Re: [Lleida] Un pessebre al carrer major denuncia les retallades socials i laborals
19 des 2010
Molts tenim fills, jordi, i com es pot veure, vàries de les persones que són a l'acte, segur que tots estem molt preocupats pel seu futur.

Per això alguns fan alguna cosa. Jo no veig l'humor àcid ni la frivolització per enlloc..Que sigui representació no ho fa divertit o menys real.

Potser és que és tot el nadal lo que és una representació frívola i divertida de lo que és, al capdavall, una història de pobresa.
Re: [Lleida] Un pessebre al carrer major denuncia les retallades socials i laborals
20 des 2010
molt bona acció, fan falta més accions d'aquestes!
Aquestes veritablement poden arribar a impactar a la gent!
Sindicat Terrassa