Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Prou abusos de poder!!!! G,I.E. dissolució!
14 des 2010
Dimarts 14 de desembre està citat a declarar als jutjats de Terrassa el jove que va ser testimoni de l’agressió policial de la nostra companya al maig del 2007. Per aquest motiu volem convocar una concentració davant dels nous jutjats a les 10:30.
Els fets es produïren la matinada del 12 de maig del 2007, quan una noia membre del col•lectiu Acció Autònoma i dels moviments socials de Terrassa, que sortia d’un kasal okupat del barri del centre, va ser detinguda per membres del Grup d’Intervenció Especial de la policia municipal.
Durant la detenció va ser agredida, i no se li va notificar el motiu d’aquesta en cap moment. A més, durant el trasllat a urgències va ser emmanillada amb les mans al darrere mentre continuaven les agressions i amenaces.
Un cop van arribar a les dependències sanitàries, la policia va intimidar al personal sanitari durant el reconeixement mèdic i, en acabar, van aconseguir una habitació a soles amb la noia on van continuar les agressions, davant la complicitat de metges i infermers que no responien als crits d’auxili. La noia va patir diferents lesions, contusions, hematomes i se li va haver de posar un collaret cervical.
Finalment va ser traslladada a comissaria de la policia municipal on se li va negar el dret a un advocat i on no la van deixar anar al lavabo. Al matí va ser traslladada a la comissaria dels mossos on va sortir acusada del delicte d’atemptat a l’autoritat, per agredir suposadament als agents que van participar en la detenció. Per aquest motiu va haver d’anar a declarar al cap de pocs dies.
Arran dels fets exposats es va interposar una denúncia contra la policia municipal per detenció il•legal, agressió, lesions i abús d’autoritat. Aquesta va ser acceptada i es va incloure al procediment judicial que acusa a la noia, però s’ha aturat tot durant més de 3 anys, ja que la policia municipal cada cop que era citada a declarar s’invenaavs una excusa que era acceptada pel jutge i es suspenia la declaració.

Però el jutjat nº3 no només semblava no tenir pressa, sinó que a més va posar impediments alhora d’aclarir els fets. Concretament ens referim a que l’associació “Memòria contra la tortura” va decidir intentar personar-se com a acusació popular al procediment judicial, i el jutge en comptes de facilitar-ho (com ho va fer amb l’ajuntament en el cas pantalla) va imposar una fiança de 3000 euros com a condició per poder entrar al procés.
Finalment el dijous dia 2 de setembre del 2010, al Jutjat d’Instrucció nº 3 de Terrassa, diversos agents de la policia municipal de Terrassa del cos antidisturbis anomenat G.I.E. (Grup d’Intervenció Especial) van declarar en relació amb l’agressió a la noia dels moviments socials.
També foren citats a declarar membres del personal sanitari i responsables de la Mútua en relació a l’agressió patida a les seves dependències i en la omissió d’auxili davant d’aquesta.

Des de SAT volem seguir donant tot el nostre suport tant a la noia agredida com al noi que ha de declarar aquest dimarts, com volem seguir demanant diverses coses: la desaparició del GIE, la brigada d’antidisturbis de la policia municipal de Terrassa; l’expulsió dels responsables directes de les agressions (agents nº272 i nº153), com també la pronunciació pública dels responsables de la policia municipal, de l’Ajuntament, i de el intendent Joan Antoni Quesada, on mostrin el seu rebuig a l’acció policial, i finalment demanem la depuració de responsabilitats del personal sanitari del servei d’urgències de la Mútua que van permetre, facilitar o negar l’auxili a una noia que estava sent agredida dins les seves dependències.

SENSE JUSTÍCIA NO HI HA PAU!!!
14 de Desembre 2010

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Prou abusos de poder!!!! G,I.E. dissolució!
14 des 2010
...més info...

http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=6347
Sindicat Terrassa