Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Últimes destrosses urbanístiques i socials a les Cases Barates de Bon Pastor
12 des 2010
Aquest mes de desembre la majoria d'inquilins de la SEGONA FASE de les cases barates de Bon Pastor han començat a deixar els seus habitatges. De les 784 cases barates, les primeres 145 van enderrocar-se al 2007; aquesta nova fase es composa de 192 habitatges més, i quan s'acabi, al barri encara quedaràn més de 400 cases barates habitades, per buidar i enderrocar.
PKbonpastor_APR0192.jpg
A partir del 9 de novembre, l'Ajuntament va donar les claus dels nous pisos als inquilins de les cases barates de la segona fase que han de reallotjar-se de lloguer. Alguns dies després, també els pocs inquilins que han pogut agafar un pis de compra, han rebut les seves claus. A partir del 9 de desembre, l'Ajuntament va començar a demanar als inquilins d'entregar les claus. Cada casa entregada, primer es buida i es destroça per dintre, després es tapia, en espera de l'enderroc.

Per les sobres de les cases barates, no han faltat les baralles al carrer. La pobresa al barri es fa evident quan veiem els mateixos habitants del barri competir per poder agafar i vendre la xatarra de les cases: l'al·lumini, el cobre dels cables elèctrics, els mobles, les portes.

Menys evident és l'empobriment social que aquesta polèmica "remodelació" està causant als habitants de les cases barates. Els pisos són - segons molts dels nous reallotjats - "una chapuza". Fets amb materials de segona qualitat, amb serveis pèssims i innombrables problemes estructurals, han decepcionat als que pensaven de trobar-hi realment una millora en la seva qualitat de la vida. Els reallotjats de la primera fase havien intentat informar dels problemes que havien trobat als pisos; però el boicot constant, a través de desinformació i propaganda, exercit per l'Associació de Veïns, ha aconseguit que els veïns de la segona fase també caiguessin en la mateixa trampa.

Per no parlar dels preus. No és només el preu dels lloguers (o hipoteques) que es desmesurat, respecte al que es pagava a les cases barates (un increment de més de 10 vegades, quan per llei no es pot pujar més del 15%). També els suministraments, són molt més cars que a les cases; aixi els impostos; els gastos d'escala...
Ahir, una veïna reallotjada, que va ser entre les primeres en deixar la seva casa baixa, ens deia:

"Cuando pienso en lo que tendré que pagar cada mes, me coge ansiedad. Se me viene el piso encima. Se me hace enorme: y mira donde estoy, otra vez aquí en la calle. Cuando pienso en subir al piso, me pongo a llorar. Si me abrieran otra vez mi casita baja, me iba allí otra vez encantada. Que se lo metan por el culo, el piso!"


Quan el trasllat i el tapiat de totes les cases s'haurà ultimat, l'Ajuntament enderrocarà aquestes 192 cases, i després - si li queden diners - construirà els blocs de la tercera fase (que fa uns mesos l'alcalde, en un moment d'entusiasme, ja ha annunciat com si s'estigués executant). Si no hi haurà diners, com sempre, deixaràn un solar buit durant anys.

El fet que hi hagi vàries famílies de la segona fase que han presentat contenciosos administratius en contra del projecte no representa un problema per l'Ajuntament. Les 5 famílies de la primera fase que havien interposat un contenciós al 2007, encara estàn esperant la resposta del jutge; però l'Ajuntament els ha desallotjat amb els antidisturbis de la Guàrdia Urbana i ha enderrocat les seves cases. A l'Ajuntament (i a la AVV, a la FAVB...) els hi importa poc que dintre d'uns anys algun jutge declari que unes 500 famílies d'un barri perifèric havien de rebre vàries desenes de mil·lers d'euros cadascuna com a indemnització per fer-los fora de les seves cases, i per enfrentar l'increment de preu als nous pisos. El barri ja estarà enderrocat; els que no hauràn pogut pagar s'hauràn mogut a l'extrarradi, i els polítics i empresaris s'hauràn més que forrat. A qui li importa qui haurà de pagar, per les destrosses urbanístiques i socials d'avui?
Mira també:
http://bonpastor.noblogs.org
http://esp.habitants.org/campana_cero_desalojos/repensar_bon_pastor_con_cero_desalojos

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Últimes destrosses urbanístiques i socials a les Cases Barates de Bon Pastor
12 des 2010
Este mes de diciembre la mayoría de inquilinos de la SEGUNDA FASE de las casas baratas de Bon Pastor han empezado a dejar sus viviendas. De las 784 casas baratas, las primeras 145 se derribaron en 2007; esta nueva fase se compone de 192 viviendas más, y cuando se acabe, en el barrio aún quedarán más de 400 casas baratas para vaciar y derribar.A partir del 9 de noviembre, el Ayuntamiento dió las llaves de los nuevos pisos a los inquilinos de las casas baratas de la segunda fase que se realojarán de alquiler. Algunos días después, también los pocos inquilinos que pudieron coger un piso de compra, han recibido sus llaves. A partir del 9 de diciembre, el Ayuntamiento empezó a pedir a los inquilinos de entregar las llaves de las casas. Cada casa entregada, primero se vacía y destroza por dentro, luego se tapia, en espera del derribo.

Para las sobras de las casas baratas, no han faltado las peleas en la calle. La pobreza en el barrio se hace evidente cuando vemos los mismos habitantes del barrio competir para poder recoger y vender la chatarra de las casas de sus vecinos: el aluminio, el cobre de los cables eléctricos, los muebles, las puertas.

Menos evidente es el empobrecimiento social que está causando esta polémica "remodelación" a los habitantes de las casas baratas. Los pisos - según muchos de los nuevos realojados - son "una chapuza". Hechos con materiales de segunda calidad, con servicios pésimos y un sinnúmero de problemas estructurales, han decepcionado a muchos de los que pensaban de encontrar en ellos una mejora en su calidad de vida. Los realojados de la primera fase habían intentado informar de los problemas a los otros habitantes del barrio; pero el boicot constante de la Asociación de Vecinos, a través de desinformación y propaganda, ha conseguido que los vecinos de la segunda fase también cayeran en la misma trampa.

Para no hablar de los precios. No es sólo el precio de los alquileres (o hipotecas) que es desmesurado, comparado con lo que se pagaba en las casas baratas (un aumento de más de 10 veces, cuando por ley no se puede subir más del 15%). También los suministros son mucho más caros; así los impuestos; los gastos de escalera...
Ayer una vecina realojada, que fué entre las primeras que dejaron la casa baja, nos dijo:

"Cuando pienso en lo que tendré que pagar cada mes, me coge ansiedad. Se me viene el piso encima. Se me hace enorme: y mira donde estoy, otra vez aquí en la calle. Cuando pienso en subir al piso, me pongo a llorar. Si me abrieran otra vez mi casita baja, me iba allí otra vez encantada. Que se lo metan por el culo, el piso!"


Cuando se haya ultimado el traslado y el tapiado de todas las casas, el Ayuntamiento derribará estas 192 casas, y luego - si le queda dinero - construirá los bloques de la tercera fase (que hace unos meses el alcalde, en un momento de entusiasmo, anunció como si ya se estuviera ejecutando). Si no habrá dinero, como siempre, dejarán el solar vacío, durante quién sabe cuantos años.

El hecho que haya varias familias de la segunda fase que han presentado unos contenciosos administrativos contra el proyecto, no representa un problema para el Ayuntamiento. Las 5 familias de la primera fase que interpusieron contenciosos en 2007, aún están esperando la resolución del juez; pero el Ayuntamiento ya los ha desalojado con los antidisturbios de la Guardia Urbana, y ha derribado sus casas. Al Ayuntamiento (y a la AVV, a la FAVB...) no les importa nada que dentro de algunos años algun juez declare que unas 500 familias de un barrio periférico tenían que recibir varias decenas de miles de euros cada una como indemnización para echarlos de sus casas, y para enfrentarse al aumento de precio de los nuevos pisos. El barrio ya estará derribado; los que no habrán podido pagar, ya estarán en el extrarradio, y los políticos y empresarios se habrán más que forrado. Qué importa quién tendrá que pagar, por las destrozas urbanísticas y sociales de hoy?
Re: Últimes destrosses urbanístiques i socials a les Cases Barates de Bon Pastor
12 des 2010
Algú ho pot traduir al xinès? Així arriba a més gent
Re: Últimes destrosses urbanístiques i socials a les Cases Barates de Bon Pastor
12 des 2010
Algú pot treure l'Un fora del seu cau? Així no xerà tan xenòfob.

Laporta president, oi?
más fotos del 9/12/2010
12 des 2010
http://bonpastor.noblogs.org/post/2010/12/12/ultimes-destrosses-urbanist/
Re: Últimes destrosses urbanístiques i socials a les Cases Barates de Bon Pastor
12 des 2010
per Un, que volia la traducció al xinès:
http://bonpastor.noblogs.org/files/2010/12/poster-barcelone-chinois.jpg

alguna altra cosa?
però enrecordeu que, els que no volen escoltar, parlen català i castellà... :)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more