Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : fòrum 2004 : especulació i okupació
Que hi ha més negre que la foscor d’un túnel ? Doncs el debat dels túnels de la plaça de les Glòries
05 des 2010
*AAVV. associacions veïnals
Les AA.VV. [*] presents en les reunions de les comissions de seguiment on s’han de debatre el procés de desenvolupament del Pla de la plaça de les Glòries estem reclamant des de l’estiu participar en el debat dels futurs túnels i xarxa viària que ha de servir per enderrocar l’anella viària elevada actual ( tortell ) i recuperar l’amplia superfície destinada a zona verda, que ha de donar lloc a una de les places emblemàtiques de la ciutat.

Desprès d’insistir reiteradament aquest darrer mes, ens hem trobat que no se’ns ha facilitat encara el document elaborat de criteris per definir la xarxa viària ni se’ns convoca per debatre el tema, quan ja està en redacció l’avantprojecte i és públic i conegut que el govern municipal i els partits de la oposició amb representació a l’ajuntament, estan discutint-lo sense arribar a acords. Només se’ns ha convocat a una reunió de la comissió de seguiment, que per les seves característiques no és el lloc per debatre amb detall els projectes i propostes i, sense documentació en relació als criteris i alternatives de la xarxa viària que ha estat elaborat.

La solució que s’adopti pels túnels i la resta de la xarxa viària de la plaça, marcaran de manera indiscutible el futur disseny del parc. El pla de les Glòries aprovat el 2007 defineix una plaça de dimensions similars a 4 illes de l’eixample, fet que permetrà disposar d’una amplia superfície que pretenem permeti gaudir als ciutadans de Barcelona i als veïns i veïnes de la plaça, de les avantatges d’una paisatge no dominat pels edificis i el trànsit.

La nostra intranquil•litat és basa en la informació que ha recollit la premsa de que els túnels es menjaran part de la plaça i que aquesta estarà partida en dues peces per un desnivell important.

La decisió sobre quina és la millor opció per la xarxa viària de la plaça l’ha de fer el consistori en base als acords del Compromís de la Plaça de les Glòries del 2007, que varen signar totes les parts implicades, els representants del govern municipal i els de l’oposició (a excepció del Partit Popular) i nosaltres, a on s’estableix un procés de participació dels veïns, a través de les AA.VV. dels 4 barris que conflueixen a les Glòries, Sagrada Família, Fort Pienc, Poblenou i Clot-Camp de l’Arpa.

És aquí on volem denunciar l’actitud dels representants municipals que no han permès la nostra participació en el debat d’aquest tema, ni ens han lliurat la documentació que ens permeti valorar la decisió municipal, o proposar alternatives o aspectes que la millorin.

No estem disposats a fer d’observadors en aquest procés i, per aquest motiu, ahir vàrem fer constar el nostre desacord als representants municipals ( la regidora d’Urbanisme i el regidor de Mobilitat ), i al mateix temps, vàrem denunciar el model de participació que pretenen imposar, que allunya als veïns de les decisions que els afecten.

Al final de la reunió els representants municipals varen comprometre’s a lliurar a les AA.VV. la documentació relativa als criteris proposats per la xarxa viària de Glòries i reunir-nos, en comissió de treball, el proper dia 15 de desembre.

Hem de reclamar, de nou, com en ocasió de l’aprovació del Pla dels Encants, responsabilitat i coherència als grups municipals de l’oposició que estan posant impediments al desplegament del Pla de les Glòries, pla que ells van aprovar i es van comprometre a fer realitat, fins i tot, acceptant un calendari que forma part del Compromís de les Glòries que varen signar. No estem d’acord amb que les necessitats dels veïns i veïnes dels barris s’intentin instrumentalitzar per interessos de protagonisme polític de partits que sembla que només els interessi els vots i que deixin de banda les solucions als problemes dels barris i la ciutat. Tots ens hem d’exigir (i els ciutadans ho reclamen) que siguem conseqüents amb els compromisos aprovats amb gran consens. Fem una crida a tots els partits a fer un gran esforç per impedir que la remodelació de la Plaça de les Glòries quedi, una vegada més, aparcada per més anys. Els oferim la nostra col•laboració al mateix temps que els reclamen seriositat i una posició constructiva.AA.VV Poblenou
AA.VV. Clot-Camp de l’Arpa
AA.VV. Sagrada Família
AA.VV. Fort Pienc
Mira també:
http://www.glories.cat
http://www.glories.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Que hi ha més negre que la foscor d’un túnel ? Doncs el debat dels túnels de la plaça de les Glòries
05 des 2010
A la plaça de les Glòries, una bomba atòmica carinyu.
Re: Que hi ha més negre que la foscor d’un túnel ? Doncs el debat dels túnels de la plaça de les Glòries
05 des 2010
Aquests ilusos que encara volen creure en "la democràcia participativa" de l'ajuntafems, cada dia fan més el ridícul.

Quan diran les coses pel seu nom i començaran a demanar presó pels corruptes enlloc de demanar-lis audiència?

http://salvemcanricart.blogspot.com/

La lluita és l'únic camí!
Sindicat Terrassa