Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar
Declaració Política
05 des 2010
Declaració política de MARXISTES PER LA INTERNACIONAL
Ni un sol treballador no hauria de romandre passiu davant la MILITARITZACIÓ contra la vaga dels controladors de l’espai aeri!
El què està succeint aquest cap de setmana és d’una gravetat extrema: El govern monàrquic i burgès de Zapatero, Blanco i Rubalcaba ha decretat la Militarització i l’«Estat d’alarma» de quinze dies (prorrogable!) contra la vaga «salvatge» (diuen ells) dels controladors de l’espai aeri, col•lectiu agrupat en un 97% en el Sindicat USCA!

PER QUÈ TANTA CONTUNDÈNCIA?
Unes hores abans de l’inici de la vaga, el Consell de Ministres havia fet pública la decisió de privatitzar el 30% dels aeroports i de regular la jornada laboral...
Davant aquest decret «salvatge?» del govern, els treballadors que venen la seva força de treball exercitant el control de l’espai aeri, no han acudit als seus llocs de treball, en primer lloc, per a manifestar el seu desacord amb la decisió del Consell de ministres i, en segon lloc per a exigir, per enèsima vegada, el tancament definitiu de llur conveni col•lectiu. Tots els aeroports s’han vist forçats a paralitzar completament la llur activitat. Això en el primer dia (divendres) d’un dels ponts més llargs, el de la Constitució espanyola... La primera compareixença televisiva del Sr. Totpoderós Ministre de Sa Majestat, Don Pérez Rubalcaba, va escenificar:

1. «Demanar perdó als «ciutadans-ciutadanes», per les molèsties que pateixen per culpa de l’«actitud i el xantatge» dels controladors.
2. Els hem convocat a una reunió urgent
3. Si no deposen la seva actitud, el govern emprendrà immediatament totes les accions que facin falta per tal que el servei pugui ser restablert immediatament...»

EL QUÈ HA SUCCEÏT DESPRÈS,
HO SABEM TOTS:
1) Els pocs controladors que havien anat a treballar, es varen declarar en vaga en solidaritat amb la immensa majoria que no havien acudit a ocupar el seu lloc de treball.
2) L’anunci, en una nova compareixença, del decret d’«Estat d’alarma» i la corresponent MILITARITZACIÓ dels controladores de l’espai aeri.

SÍ, A PUNTA DE PISTOLA!
Un per un, a punta de pistola han hagut de reincorporar-se al seu lloc de treball...
La situació, ara mateix és molt confusa, això sí, tots els canals de televisió han anat generant l’estat d’opinió previ al linxament d’aquest col•lectiu de treballadors, amb imatges filmades dels seus principals responsables prenent cervesa en un bar, imatges que poden ser d’avui o de l’any passat, però inqüestionablement pensades per a difamar, com tots els comentaris apuntant al «caràcter de privilegi dels sous d’aquest col•lectiu en moments de crisi»...

Solament coneixem el comunicat de la CGT condemnant l’«acció del govern, la privatització d’AENA, els 12.000 llocs de treball que quedaran a la deriva...» Un comunicat que acaba amb:
«Pel repartiment del treball i de la riquesa!»
«Per una altra Vaga General»
Sense embuts, diem a la CGT:
1. Que deixi de prendre el pèl als treballadors!
2. A què ve ara mateix, això del «repartiment del treball i de la riquesa»?
3. Pitjor, encara: «Per una Altra Vaga General»... Com la del 29S, convocada a més de dos mesos vista i amb la Reforma Laboral ja aprovada, vaga d’un sol dia que, si hi afegim les vagues disperses, per branques, per regions, isolades les unes de les altres, com a Grècia, com a França, com a tota Europa, només serveixen per a preparar les condicions de la derrota dels treballadors?

Ja que és la única organització (segons el nostre coneixement actual) que, malgrat tot, ha tret un comunicat on diu que es solidaritza amb els controladors i que condemna l’acció del govern, enviarem, avui mateix, una carta pública a la CGT on exigirem que rectifiqui i que deixi de prendre el pèl als treballadors...
UGT i CC.OO no han dit aquesta boca és meva: varen anunciar fa uns dies «manifestacions pel mes de desembre per a continuar la lluita»...

Siguem clars!
Només hi ha una resposta possible:

RETIRADA IMMEDIATA DEL DECRET LLEI SOBRE L’ESTAT D’ALARMA!
CESSAMENT IMMEDIAT DE LA MILITARITZACIÓ!
RETIRADA DEL DECRET LLEI SOBRE LA PRIVATITZACIÓ D’AENA!
DEFENSA DELS 12.000 LLOCS DE TREBALL!

Cridem a tots els col•lectius de treballadors dels aeroports, des dels Pilots, mecànics de vol i de terra, fins els qui recullen la brossa, a que
Es declarin en vaga solidària amb els controladors de l’espai aeri!

AQUESTA HAURIA D’HAVER ESTAT LA POSICIÓ DE TOTS ELS SINDICATS, AIXÍ COM:

Assemblees a tots els llocs de treball!
Vagues solidàries immediates a tot arreu fins assolir la retirada dels militars i de les seves pistoles franquistes!
Perquè:
Permetre que el govern Monàrquic-burgès dels Zapatero, Blanco i Rubalcaba doblegui per la força de les armes la resistència dels treballadors que controlen l’Espai Aeri, és contribuir a preparar les condicions de noves derrotes, fins la pèrdua total de drets i de conquestes!
La classe treballadora, tots els proletaris arreu d’Europa i del món, haurem de plantejar-nos la nostra situació real, haurem d’emprendre el llarg i difícil camí de tornar a rellançar el nostre moviment, de tornat a aixecar les nostres organitzacions de classe.

Per a que la humanitat pugui sobreviure,
EL CAPITALISME HAURÀ DE MORIR!
Però tots sabem que el capitalisme no abandonarà voluntàriament l’escenari planetari:
CALDRÀ ENDERROCAR-LO!
Per això és necessària la regeneració-reestructuració del moviment obrer, l’aixecament d’organitzacions obreres fonamentades en la
INDEPENDÈNCIA DE CLASSE!
Treballador, treballadora, joves que esteu disposats a formar part activa d’aquest procés:

ÉS HORA DE COMENÇAR A CAMINAR EN AQUESTA DIRECCIÓ!
La Unió Europea del capital, a banda el seu manifest caràcter reaccionari, ha entrat obertament en el procés de robar-nos la cartera:
Ho han fet a Grècia!
Ho comencen a fer a Irlanda!
Ho faran a Portugal i... a l’Estat espanyol!
Cal lluitar, des d’ara, per la RETIRADA IMMEDIATA i sense condicions del Decret Llei d’Estat d’Alarma i la Militarització dels controladors de l’espai aeri!

Cal derrotar, ara, el govern Monàrquic-franquista-burgès de Zapatero-Blanco-Rubalcaba!

No és aquesta, per ventura, la millor de les contribucions al combat per la retirada de la Reforma Laboral i la Llei sobre les Pensions?

Barcelona, 5 de desembre del 2010
Marxistes per la Internacional

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat