Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Després de la nit electoral
02 des 2010
No podem enganyar ningú. La nit electoral de diumenge va ser una nit electoral trista. Els resultats electorals d'Esquerra a les eleccions de 28 de novembre de 2010 han estat dolents, ha estat una nit electoral trista per al partit de Macià i Companys perquè el PP s'ha convertit en la tercera força política del país i CiU ha aconseguit una folgada majoria.

Abans que res, però, s’ha d’agrair el suport dels 220.000 votants i l'esforç de tots els militants i simpatitzants en aquesta campanya. Un cop dit això, hem de tenir clar que el context de crisi econòmica no ha estat aliè als resultats electorals. Esquerra ha estat en el punt de mira de totes les crítiques contra el Govern i a això cal afegir-hi l'efecte mimètic que s'ha produït a tota Europa: amb una reculada generalitzada de les forces de Govern. La crisi econòmica ha permès a tota Europa la irrupció d'un populisme de dretes amb eslògans fàcils per plantejar respostes inviables a temes complexos. Un tsunami de dretes que ha provocat que les forces d'esquerra al Parlament de Catalunya tinguin la representació més dèbil dels darrers trenta anys.
El 28N també tenia en el rerefons la reedició d'un Govern catalanista i d'esquerres, presidit per José Montilla, que no ha estat entès per bona part de l'electorat i que va propiciar ja un agre Congrés Nacional que ha acabat per passar factura i que ha projectat una imatge de picabaralla i de divisió interna.

I Finalment, hem patit la diversificació de l'oferta independentista, fet que ha contribuït a accentuar la reculada electoral. Tot i així, el gruix de votants d'anteriors comicis han optat per CiU,en bona mesura exercint un vot antitripartit, o per abstenir-se.

Davant to això, Esquerra ha de començar a sumar i continuar en la mateixa línia política però modificant alguns elements. Es treballa ara en l'elaboració d'un document que articuli una proposta per fixar el full de ruta pels propers mesos, que es portarà al Consell Nacional que Esquerra celebrarà el proper 18 de desembre.

I tinguem clar que, per primera vegada en democràcia, Esquerra podrà fer oposició amb cultura de govern, un actiu a tenir en compte, i haurà d'assumir una actitud positiva i responsable davant una conjuntura política i econòmica difícil i complexa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Després de la nit electoral
02 des 2010
fora els politics de indymedia , ja teniu directe.cat o el nou diari ARA, a mes els indepes que mirem indymedia de la cup i maulets hem votat a SI a Laporta igual que el nostre referent el PSAN.
Re: Després de la nit electoral
02 des 2010
Fichar al presidente actual del Barça, que eso a los indepes les mola mucho.... juas, juas, juas.... vaya gentuza!!!!

Jesus Gil come back!!!
Re: Després de la nit electoral
02 des 2010
S'en va amb 73.000n Euros al any de paga vitalícia.

No se quina crisi patirà.
Re: Després de la nit electoral
03 des 2010
No posarè en dubte que en Laporta no és un bon polític, ni que el projecte de Solidaritat no és el més encertat de món... però no es pot comparar en Laporta amb en Jesus Gil... res tenen a veure.

En Laporta ha fet una candidatura que ha sabut aprofiar la conjuntura, però en Laporta ha fet un partit a contracorrent. S'ha rodejat de gent prou vàlida com en Lòpez Tena, que és un neoliberal molt vàlid. Els altres que l'acompanyen tampoc els podem acusar de ser meres comparses doncs en general són gent que fa anys que remenen en política, gats vells que no es deixaran enrdar així com així. És a dir res a veure amb el GIL.

A mi en Laporta no m'agrada però deixem de fer el joc a La Vanguardia i Convergència desacreditant amb arguments de pati de col·legi. Solidaritat és un partit de centre dreta molt civilitzat, molt més civilitzat que el PP, molt menys populista que Ciutadans, molt més de fiar que CIU, molt més clar que ICV-EUiA, que es presenten coma comunistes ia caben fent politiques capitalistes i buscant el benefici personal.

Comencem a parlar amb propietat, els resultats de les eleccions no són els que volíem, però tampoc suposen que ara Catalunya estigui en un procés de dretanització, no hem d'acceptar cap lliço messetària, doncs Catalunya segueix sent el territori de l'Estat Espanyol on l'esquerra sociològica hi és més forta. Els discursos ultraesquerranistes alliçonadors produeixen l'efecte contrari al desitjat, allunyant als desencantats amb els partits tradicionals a opcions que coma mínim sapiguen llegir l'entorn que ens ha tocat viure.
elimineu aquest article, imc bcn s'esta emplenant de propaganda politica institucional
03 des 2010
elimineu aquest article, imc bcn s'esta emplenant de propaganda politica institucional de erc, psc i icv... a mes erc estan darrera de que les radios lliures estiguin desapareixent...
son l'enemic i aqui no hi han de tenir el mes minim espai...
Re: Després de la nit electoral
03 des 2010
No es igual, es peor!! Jesús Gil está muerto.

Laporta es una mafioso que se ha aprovechado de su cargo con un fuerte eco mediático para hacerse de oro y dar el salto a la política, meter a sus amigotes y forrarse aun más si cabe. Y lo ha conseguido gracias a los dos dedos de frente que tienen los indepes que en un salto creativo de abstracción han identificado un puto club de futbol con su pais. Laporta es un puto chiste y los votantes las risas enlatadas!!!
Este tio ha conseguido montar un partido político en cuatro meses con la única idea de ir repitiendo (tipo mantra) el "catalunya independent" hasta el aburrimiento. ¡Y consigue 100.000 votos! Juas, juas, juas,... pa que veas si hay freaks en este pais!!!

Da vergüenza ajena, la verdad!! Que gente como esta ocupe un escaño!! Puestos a eligir yo prefiero mil veces a Carmen de Mairena en el Parlament que a este payaso, por lo menos Carmen viene del Xino y no de un bufete de abogados de la parte alta de barna.

Ah!! Y a los pringaillos de los referendums por la independencia, ¿¿¿qué tal sienta haber trabajado gratis para esta gente??

Buenísimo, de verdad, pa mear y no echar gota.
Re: Després de la nit electoral
03 des 2010
Ah! Però hi havien eleccions? L'únic important és el 5-0 de dilluns. Messi for president (del Barça).
Hi hagi qui hagi de president a Catalunya, robarà, estafarà i enganyarà igual que l'anterior.
La partitcràcia és sempre de dretes.
Re: Després de la nit electoral
04 des 2010
hola joan, ho sento per tu, que saps de que parles,pero no per altres elements de ERC....
el teu analisi s´ha quedat curt en questions com les retallades socials, l´escas recolçament de ERc a la vaga general del 29S o la absurda campanya del puigcercos...
en quant a laporta, sempre ha sigut un pont per atreure votants antics de ERc cap a CIU, questio que em fa pensar que alguns dels que van votar a ERC no eren massa d´esquerres, no?
del PSC ni parlo, perque es casi pitjor....
i de IC, quan s´aclarin que m´avisin...
anims, joan, que de politics com tu ja no en queden(i no, no soc independentista, nomes se quelcom de politica....
t´oblides dels 75000 vots de Plataforma per Catalunya, que possiblement siguin mes culpa del triunvirat PP, PCS, CIU que dels votants...
salt i republica, joan...
Sindicat Terrassa