Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
les persones més desfavorides tornen a pagar les conseqüències de la crisi.
02 des 2010
Davant el nou anunci del president
Davant el nou anunci del president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, de posar fi a l’ajuda dels 426 euros a la població aturada de llarga durada, des de la Intersindical-CSC denunciem que es torna a perjudicar els col·lectius més desfavorits, fent recaure sobre aquests les conseqüències d’una crisi causada pels especuladors financers.

Aquesta mesura deixa en situació de desprotecció social a un col·lectiu molt vulnerable i suposa contribuir a una major aprofundiment de la crisi. Totes les persones que deixen de cobrar aquest ajut, així com les seves famílies, es veuran obligades a ajustar encara més el seu consum, fet que a més de alentir la sortida de la crisi, farà que aquestes persones se situïna tocar de l’exclusió social.

La decisió de suprimir l’ajut dels 426 euros - que s'aplicaria a partir del març de 2011- ve acompanyada d’una bateria de mesures antisocials com ara la privatització de part de determinats serveis públics. Resulta insultant que en una situació de crisi com l’actual, l'opció del Govern de l’estat, autodenominat socialista, segueixi sent reduir impostos per una banda mentre que per l’altra s’ataquen les cobertures socials, quan les dades evidencien que tant l’Estat espanyol, com els Països Catalans, ens situem molt per sota dels estats de la Unió Europea en matèries de protecció social.

Des de la Intersindical-CSC reivindiquem que el camí a seguir en la situació actual ha de ser just el contrari, és a dir, augmentar la pressió fiscal i la despesa social fins als estàndards europeus, on la tant la situació social, com l’econòmica, són millors.

Davant aquest escenari, fem una crida a la unitat d’acció i a la mobilització social per a plantar cara a aquests atacs a les classes populars. En aquesta línia convoquem els i les treballadores a participar de les concentracions i mobilitzacions que se celebraran el proper 18 de desembre.

La única lluita que es perd és aquella que s’abandona!
Mira també:
http://www.intersindical-csc.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat