Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
mostrar_imatge_noticia.php.jpg
Països Catalans, 02-12-2010


Amb els resultats definitius de les eleccions al Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) fem el següent anàlisi:

En primer lloc l’abstenció ha estat del 40%. Aquesta dada reflexa la poca legitimitat que té la democràcia representativa i els diferents partits polítics. Cal destacar que un dels grans sectors que no vota són les joves. Aquesta manca d’interès per la política institucional és lògica si ens fixem en el fet que cap dels partits té una voluntat expressa de defensar i millorar les condicions de vida de la joventut catalana, col·lectiu especialment afectat per l’actual crisi capitalista.

Aquest fet s’agreuja a causa dels resultats obtinguts per CiU. El partit d’Artur Mas ha estat el gran beneficiat de la incompetència del tripartit. Sembla que els casos de corrupció (El cas Palau o Pretòria) no els hi ha passat factura. Sense canviar ni el discurs ni les propostes polítiques la formació s’ha beneficiat del vot de càstig a l’anterior govern. Aquest panorama no és gens bo pel jovent. Lluny de preocupar-se per l’augment de polítiques socials o acabar amb la precarietat i temporalitat en el mercat de treball, CiU ja ha anunciat que suprimirà el impost sobre successions i que va ser un dels partits que va donar suport a la reforma laboral. També cal fer esment a la moral catòlica conservadora de la coalició “nacionalista”. Contrària a la reforma de la llei de l’avortament, i encara més a que aquest sigui lliure i gratuït, serà la responsable de gestionar l’educació pública de la comunitat autònoma, a banda d’afavorir els privilegis de les escoles concertades.

El gran perjudicat d’aquestes eleccions ha estat el tripartit. De 70 a 48 escons han baixat les tres formacions. Davant d’una política inefectiva per gestionar la crisi (submissió als bancs i caixes i les poques mesures socials aplicades), una política nacional dèbil (servilisme al govern de Madrid o la sentència de l’estatut...), una política territorial nefasta (la MAT, el TAV o el Quart Cinturò...) o la imposició de l’Espai Europeu d’Educació Superior (Pla Bolonya) amb repressió policial, els electors han castigat els 8 anys de govern “catalanista d’esquerres” que ha resultat “pactista i submís”.

D’aquests el que més ha caigut ha estat ERC. Una formació que ha rebaixat discurs per mantenir la butaca i mai s’ha confrontat amb el PSC ni amb el govern de Madrid per defensar el que amb tanta força predicava. A més les disputes internes han mostrat un partit dèbil, incapaç de governar una suposada Catalunya Independent, per la que no ha apostat en els últims 8 anys. La seva és la història d’una incoherència i decepció continuada.

D’aquesta se’n ha beneficiat SI. Amb un discurs populista i sense solucions per l’actual situació econòmica formació també s’ha beneficiat de la mala gestió del tripartit davant la sentencia de l’estatut. No obstant la nova formació compartirà grup amb Ciudadanos i poc podrà fer a banda de col·laborar puntualment amb CiU, reforçant l’actual model autonomista que defensa la coalició.

L’altra cara de les eleccions és el PP. Juntament amb PxC (que s’ha quedat a 5000 vots d’entrar al Parlament) ha fet ús un discurs antiimigració, assenyalant que la culpa de la crisi ha estat precisament des i les que més l’han patit. Amb un discurs totalment classista les dues formacions han desviat el centre d’atenció dels verdaders culpables de l’actual situació (empreses, especuladors, bancs i caixes i administracions públiques permissives) i han assenyalat les més dèbils.

Així doncs els propers quatre anys no es presenten molt favorables per al jovent de la comunitat autònoma de Catalunya. Davant la incompetència de l’esquerra institucional la dreta ha guanyat força. La seva recepta per superar la crisi passa perquè les classes populars en paguem les conseqüències. No seran bons temps per tots aquells moviments socials i alternatives polítiques que busquem superar d’arrel el sistema capitalista, que és l’autèntic causant de la situació actual.

Des de la CAJEI però, continuem apostant per fer política des de la base, des del barri, poble, vila o ciutat per crear una alternativa real i creïble als actuals partits polítics. Davant del clientelisme, la submissió o el pactisme nosaltres seguim apostant per una política sincera, participativa i compromesa amb uns Països Catalans Independents i Socialistes.

Perquè tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres!

Avui més que mai: Independència i Socialisme.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
aquests anàlisis que inclouen punts absolutament tan desmontables fan vergonya aliena.

"Cal destacar que un dels grans sectors que no vota són les joves. Aquesta manca d’interès per la política institucional és lògica si ens fixem en el fet que cap dels partits té una voluntat expressa de defensar i millorar les condicions de vida de la joventut catalana, col·lectiu especialment afectat per l’actual crisi capitalista."

Per tant, si l'abstenció s'explica per això, i la CUP vol defensar i millorar les condicions de vida de la joventut catalana, quan concorri la CUP a les municipals la participació serà massiva no?
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
Doncs veient els resultats d'en Laporta a poblacions com Manresa i Berga, on ha tret molts vots hom pot pensar que joves i velles glòries de l'EI l'han votat... I si fem cas d'algun antro tipus l'Havana de Manresa, amb velles glòries dient que votarien a en Laporta...
Bé, almenys oficialment part d'aquesta EI diu coses prou positives (aquest comunicat), però veient l'actitud de determinats elements de l'EI... No ho veig tan clar. Més encara quan el regidor de les CUP de Manresa afirmà fa un dies que: tampoc ser a quí votar i no em vull abstenir. Ho acacbaré decidint el mateix dia, fent un vermut davant el col.legi electoral, com altres vegades. Et confesso, però, que l'aire aquest retro, trentista gairebé, del Carretero i els Reagrupament, em fot gràcia, què vols que t'hi digui.
Salut!
Font: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/182912

¿Líders que s'aprofiten de la bona fe de les seves bases?
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
Els representants de l'EI són única i exclusivament aquells que parlen en nom de les organitzacions. Ni la CAJEI, ni Endavant, ni Maulets, ni l'MDT, ni la CUP, ni el SEPC, ni Alerta Solidària, ni LA COS... cap d'aquestes rganitzacions ha donat suort a en Laporta, com tampoc ho ha fet a Esquerra ni a cap altra formació política. Tampoc s'ha donat suport ha Des de Baix, perquè s'enten que no correspon a un model organitzatiu de base fet per a trsnformar sino que és una opció política més, ab un discurs més anticapitalista però cercant un protagonisme personalista i no la unitat de classe.

Si persones a titol individual han votat o no a un o altre... és una qüestió individual. Deixem d'usar la opinió d'algunes persones i generalitzar en base a que coneixem un simpatitzant que farà això o allò, o encara més penos fent servir el que fa algú que havia pertanyut al moviment fa una pila d'anys (com la Cadenas o en Guia). Si ens posem així podem recordar que molts Troskos han acabat al PP, alguns anomenats anarquistes ara fan carrera politica... la opinió dels que han plegat fa temps no serveix per a res... sols és munició barata que s'usa per desacreditar. Però anem en compte que possiblement l'EI és qui menys té a magar en aquest camp!
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
No se que enten el company/a per cercar "la unitat de la classe": si és cercar la unitat de les organitzacions d'esquerra combativa des del primer moment es va convidar a totes a la candidatura en peu d'igualtat, va ésser la CUP que hi va renunciar elles sabran per quins motius.

Si cercar l'unitat de la classe es refereix a cercar l'unitat de la classe treballadora (afirmació que seria bastant més acurada amb l'enunciat dit) dir que dificilment és pot cercar l'unitat d'una classe que majoritariament esta desmoblitzada i que només lluita en conflictes fragmentats i aïllats entre si. Impossible llavors dir quina organització esta per la unitat de lac classe i quina no quan aquesta classe no lluita massivament i no te presencia majoritaria al carrer.

Dir que no és un projecte de base, doncs en fi..si en la propia web s'explica punt per punt cada militant de la llista on milita, es fàcilment comprovable que la amplia majoria esta lligat a lluites en el seus sectors respectius.
Que tothom prove o del sindicalisme, o de les lluites pageses o del moviment estudiantil.
El diferents ritmes de les organitzacions no son motiu per dir qui és de "base" i qui "no"
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
Sincerament respecto que l'EI hàgi optat per no fer pinya i no presentar-se, esteu en tot el dret de fer-ho, ara qui ho justifiqui amb desqualificacions ciniques cap els altres, em sembla fer un flac favor a aquesta unitat de les esquerres que no és que sigui necessària és que ens hi va tot en un moment com aquest.
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
Una classe treballadora que disortadament no lluita massivament. (Per que ningú em giri les paraules)
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
02 des 2010
Sincerament respecto que l'EI hàgi optat per no fer pinya i no presentar-se, esteu en tot el dret de fer-ho, ara qui ho justifiqui amb desqualificacions ciniques cap els altres, em sembla fer un flac favor a aquesta unitat de les esquerres que no és que sigui necessària és que ens hi va tot en un moment com aquest.
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
03 des 2010
No sé si la independència és possible però EI és un altre partit o prepartit. Els que no han votat no vol dir que siguin independentistes sino que no donen el seu recolzament a cap partit (ni als partits que no es presenten).
El que sí és impossible és el socialisme doncs la URSS està desmantellada i Cuba i Corea estàn a les últimes. L' única alternativa acceptable és la substitució de la partitcràcia per una hiperdemocràcia informàtica on per a totes les cuestions de l'estat cada ciutadà tingués veu i vot. Això seria anar endavant però el socialisme és anar cap a un passat inexistent.
A més el CAJEI és una presa de pèl doncs en l'article anomena a Catalunya submissament com a comunitat autòmoma de Catalunya enlloc de Catalunya o Estat Català o Pais Català,.... El CAJEI no vol la independència.
No al socialisme doncs és un altre feixisme (com es va demostrar a la urss i a Cuba).
Hiperdemocràcia informàtica sense partits polítics i veganisme.
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
03 des 2010
La CAJEI parla de la Comunitat Autònoma de Catalunya per denominar aquesta part de territori dels Països Catalans en què es va celebrar l'altre dia eleccions. Les comunitats autònomes són marcs de referència imposats per l'estat espanyol i la seva constitució, i els seus límits territorials i les seves institucions no tenen res a veure (excepte si vols els seus noms) amb la nació catalana.
Seria força curiós, per altra banda, que ens haguéssim de referir a aquest territori com a Estat Català, com tu proposes al teu comentari. Aleshores perquè carai lluitem per la independència?
Finalment: no crec que el fet que la CAJEI faci comentaris sobre l'abstenció vulgui dir que se n'apropien o que creguin que els abstencionistes no han anat a votar perquè s'identifiquen amb els posicionaments independentistes i socialistes.
Salut
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
04 des 2010
Però vosaltres haurieu tret una dotzena de vots si us haguessiu presentat, de segur que molts menys que la PxC, no reprenseteu les idees de ningú a banda de quatre gats comptats.
Re: [CAJEI] Anàlisi dels resultats electorals de les eleccions del 28 de novembre
04 des 2010
A quí et refereixes, Kiko? Els vegans ja hem guanyat la batalla en quant que hem deixat de menjar carn i hem deixat de fer servir pell d'animals (cuir) per a la roba. Em vençut al gran mal. L'anarquia guanya en quant que la major part de la població amb dret a vot no ha votat. El que deixes ben clar, Kiko, és que ets un d'aquells feixistes que volen imposar el seu partit polític als altres. Nosaltres, els que no votem, som els auténtics guanyadors i no imposem res a ningú. Els vegans representem les idees dels que hem evolucionat controlant la nostra capacitat de fer mal a altres éssers. Els que no hem votat representem a tots a aquells que no creuen en la partitcràcia, és a dir, que som la majoria de la població amb dret a vot.
Anarquia i veganisme. Tota la resta és feixisme.
Sindicato Sindicat