Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
"Pan y Circo"
29 nov 2010
Ahir va ser la festa de la democràcia, una part dels ciutadans de Catalunya van delegar les seves responsabilitats en professionals de la política. En persones que no coneixen de res; en partits que molts d’ells i elles no s’han llegit el seu programa; alguns més que per conviccions, perquè no guanyessin els altres. Enmig d’una brutal crisi econòmica, gran part de l’electorat ha apostat per la dreta nacionalista catalana, 1.198.010 (38,47%). Que en realitat representa un 16% del total de la població de Catalunya (7.504.881). És a dir que un 16% amb el suport puntual d’altres forces governarà sobre un 84% que no ha votat, a votat en blanc o nul, o per altres partits.

Si algú creu que d’aquesta crisi en sortirem canviant el govern, ho porta clar. Aquesta crisi s’hagués produït tan amb un govern “d’esquerres” com en un de dretes. Ja fa molt temps que l’economia està per sobre de la política, els partits anomenats d’esquerres poden com a molt suavitzar la crisi sobre els sectors més desafavorits, invertint en sanitat, educació, apujant els impostos directes a les rendes més altes. Però el partit majoritari de “l’esquerra”, el PSOE amb el vistiplau dels altres partits, ja fa molt de temps que va abandonar la socialdemocràcia i encara més el marxisme. Les diferències entres esquerra i dreta actualment es centren en temes com els casaments entre homosexuals, la autenàsia, retirar quatre estàtues de Franco i poca cosa més, en matèria econòmica les diferències són mínimes. Així s’entén que els governs rescatin bancs, ja que aquests han ajudat a finançar la seva campanya electoral o a perdonar-lis els deutes. Qui governa de veritat és el gran capital, el FMI, el BM, i les grans potències mundials. Si algú creu que votant hi hauran grans canvis s’equivoca.

Alguns anarquistes també s’equivoquen si es pensen que el sol fet de no votar canviarà alguna cosa. A vegades es cau en creure que tenim la superioritat moral per tractar d’idiotes els que voten i de fer quatre proclames a favor de l’abstenció activa. No per no votar som més intel·ligents, ni transformem la societat amb quatre proclames i alliçonant a la demés gent de la hòstia que som. L’abstenció activa és lluitar dia a dia per canviar les coses, participar activament en moviments horitzontals, enfrontar-nos dialècticament amb el nostre veí, company de feina, quan aquest tingui una actitud racista, classista, homòfoba,etc. No aconseguirem res tancant-nos als nostres locals, en el ghetto, sense voler saber res dels altres grups anticapitalistes per reformistes. Encara que no compartim les seves idees, sovint cal unir-se amb ells per sortir al carrer contra el racisme, el capital, defensar els treballadors/es,etc, amb el nostre propi discurs i sense cap tipus de por. Pel fet de dir que som anarquistes, no som millors, això es demostra en fets, i el cas és que ens queda moltíssim camí si de veritat volem canviar les coses o almenys deixar-les una mica millor.

Avui hi havia gent fent cua als bars, dos hores abans que comencés el partit, alguns han acabat a terra per tal d’agafar el primer lloc. No cauré en el discurset fàcil de que tots els que miren el futbol són uns alienats (a mi també m’agrada veure un bon partit, tot i que cada vegada menys), però és trist que el futbol mogui tanta gent i ningú es mogui per exemple per un habitatge assequible o contra el rescat dels bancs. És això el que cal combatre, el “Pan y Circo” en que ens té drogats l’estat i el capital per perpetuar-se, en forma dels esports de masses, la telescombraria, les modes, la publicitat, els mass media, nacionalismes per dividir-nos,etc. “Pan y Circo” recolzat en una falsa democràcia que es basa en delegar els nostres problemes i inquietuds en professionals de la política. De ben petits ja ens ensenyen a escollir un delegat de classe, de més grans seran les eleccions sindicals i les parlamentàries. Durant un cert temps a alguns els hi han fet creure que podrien ser iguals que el seu cap, espirar a un bon cotxe i una bona caseta, hipotecant-se fins el coll, ara s’ha vist que tot això era una gran mentida.

No deixem que la dreta i l’extrema dreta aprofitin el descontentament amb els seus discursos barats, no només cal anar a protestar quan l’Anglada faci algun acta, si ho fa en un auditori tancat (la majoria de gent que la votat no ha anat a cap dels seus actes) a vegades és millor ni fer-li cas, per no donar-li publicitat, però si que cal combatre aquests discursos al carrer, a la feina, en fi, en el nostre dia a dia. La lluita està al carrer, no al parlament.
Mira també:
http://unaminoriaradical.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Pan y Circo"
30 nov 2010
"Alguns anarquistes també s’equivoquen si es pensen que el sol fet de no votar canviarà alguna cosa."

Doncs jo no crec que canvii res ni he conegut mai cap anarquista o abstencionista que es pensi això: simplement és una forma més de no participar del joc capitalista / democràtic.. A aquestes alçades de la película ni amb moviments horitzontals i de carrer fotrem una merda, més enllà de petits moments intermitents d'insurrecció i de saber que la nostra vida es resistència. I això per molts ja ens és suficient, no ens cal tampoc anar de mesías salvadors de la humanitat.
Re: "Pan y Circo"
30 nov 2010
Potser no pensen que canviarà res, però si que alguns van lliçons de moralitat, amb aire prepotent i tractant com a idiotes els que voten. S'hauria de veure què fan ells per millorar les coses...
Re: "Pan y Circo"
30 nov 2010
volia dir que van donant lliçons de moralitat.
Re: "Pan y Circo"
30 nov 2010
es molt trist veure com només el futbol es capaç de moure masses d'aquestes maneres. no només a espanya o catalunya, sinó a tot arreu d'europa. es el nostre opi, tot un fenòmen. NO lluites seràn necessàries mentre tiguem espectacle al camp, ja els hi va bé als politics ja...
Per l'altre cantó, anar a votar es la eina que la democracia ens dona, ejem ejem, per escollir el nostre representant. Ens agradi o no, es lo que hi ha. canviar-ho? la major part de la població necessita sentir-se "protegit", es a dir, necessita que algú es pregui la llibertat d'escollir per ells..
Jo per si de cas, voto al partit mes cutre del món, al cori, i amb la solpressa de veure que no soc la única: SI els politics riuen de nosaltres, per qué no podem riure nosaltres d'ells?
Re: "Pan y Circo"
30 nov 2010
Clar, els i les anarquistes no poden donar lliçons, ni ser prepotents...amb els "idiotes", vosaltres sí podeu, i els i les anarquistes deuen aguantar-vos amb la boca tancada.
Estaria bé que no miressis tant el que fan els i les altres, i et preocupessis més del que fas tu, i si et dediques a fer l'"idiotes", no et queixis perquè algú t'ho assenyali.
Re: "Pan y Circo"
30 nov 2010
Una cosa és criticar i l'altre és donar lliçons. Jo fico la pota molt sovint i ho reconec (no sempre,jeje), tot i que a vegades torno a fer l'idiota. No pretenc alliçonar a ningú, sinó fer autocrítica, perquè a vegades també he tingut aquesta actitud.
Re: "Pan y Circo"
01 des 2010
D'acord Kevin, una cosa és fer crítica i una altre molt diferent criticar. Dius que el que tu fas és criticar, i el que fem els altres, és donar-te lliçons. A més a més, tampoc és el mateix criticar que fer autocrítica. Ara mateix, segur que jo t'estic alliçonant i no t'estic fent crítica. Dir que un "fica molt sovint la pota", no és reconéixer res per que això és massa obvi..., malgrat el que dius que no sempre lo reconeixes, que també és obvi...
Com veus t'estic donant un altre lliçó, encara que no et cobri res.
Re: "Pan y Circo"
01 des 2010
Quin cacau de comentari alliçonador enmasdescarat. No és obvi però que em donguis una lliçó, estàs dient coses obvies com les que he dit jo, jeje. Tot i així gràcies per no cobrar, que la cosa està fotuda...
Re: "Pan y Circo"
02 des 2010
L'alliçonador enmascarat, sempre al serveis del alliçonament dels mes febles!
Sindicato Sindicat