Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Vota idiota!
28 nov 2010
Per començar aquesta dissertació al voltant de la ineludible festa de la democràcia, m’agradaria reivindicar l’accepció que prenia el mot “idiota” a les ciutats estat de l’antiga Grècia, bressol del que avui anomenem “govern del poble”. Si, ineludible: ningú ho viu d’aquesta manera millor que les pringades a les que els arriba la temuda carta de la junta electoral, que les obliga a vetllar pel bon funcionament dels comicis sota l’amenaça d’una pena de privació de llibertat de catorze a trenta dies i d’una multa de dos a deu mesos. Això si, d’acord amb l’article 143 de la Llei orgànica del règim electoral general, i amb la disposició transitòria onzena del Codi Penal. Tot perfecte i democràticament legal!
roto-20947.gif
Al període clàssic de la citada civilització, la idiota era aquella persona que delegava els afers de la polis en d’altri, qui es desentenia de la cura d’allò comú.

“Qui es desenté d’allò públic per nosaltres no és només una tranquil·la, sinó una inútil”, Pericles dixit.

Així doncs, si preguntem a les nostres ancestres hel·lèniques, una idiota és la que deixa que siguin altres les que administrin allò que és de la comunitat, que sigui una minoria la que es preocupi d’aquelles coses que ens afecten a totes per igual.

Actualment ja es parla d’una desafecció estructural. A les eleccions al parlament autonòmic convocades avui, dia 28 de novembre, podem superar el llindar del 50% d’abstenció, una xifra que podria arribar a qüestionar la legitimitat de l’ordre democràtic.

Però quan el Centre d’Estudis d’Opinió assenyala que per un percentatge significatiu de catalanes la política és el tercer motiu d’insatisfacció, és senyal que alguna cosa funciona molt i molt malament en la manera de fer de les professionals de la política, no creieu?

Palau, Pretòria i tots els que em deixo, declaracions com les que va fer la Guàrdia Civil al diari La Vanguardia del 23 de maig d’aquest any, en relació a la detenció de l’alcalde de Santa Coloma i d’alguns ex-alts càrrecs de CiU [“Luis de Andrés García, Luigi, actuava com si fos l'alcalde”] o el consens que hi ha en tot l’arc parlamentari català, de l’estat espanyol i d’Europa en que qui governi està subjecte a les lleis dels mercats. Tot això són indicadors del que cada cop és més evident als ulls de la majoria: es diguin com es diguin els partits del govern, vivim en una dictadura de partit únic. Un règim totalitari que, malgrat les seves matisacions i postures suposadament divergents, defensa en bloc l’imperi de l’actual model econòmic.

Com si no us expliqueu que, any rere any, l’abstenció no hagi parat de pujar? A les primeres eleccions autonòmiques de 1980 teníem un índex del 38’66% d’abstinets, a les últimes eleccions europees vam arribar al 63’06%! La gent ja no vota a favor d’algú, si no contra algú altre. Les campanyes de molts partits tenen lemes com “si tu no vas ells venen”, “el canvi” – s’entén que és el canvi d’unes per unes altres – o l’enèsima versió de “la meva és més gran que la teva”.

Qui se’ls creu avui dia? El relleu d’aquests partits són les seves joventuts, nodrides, sobretot, de persones que tenen un vincle familiar amb el partit mare, i a les municipals de molts pobles es donen veritables curses per omplir una llista electoral a contrarrellotge...

Tot i que entrin noves sigles al parlament de la Generalitat, continuarem vivint en una alternància idèntica a la de la restauració borbònica, al canviar-ho tot per no canviar res.

I si senyores i senyors moralment superiors a mi per deixar caure una papereta dins d’una caixa cada X temps, malgrat no voti tinc dret a opinar i a queixar-me, perquè em preocupa el que passa a casa meva i m’ho curro pel que és de totes.

I és que jo no sóc una idiota, i vostè?
Mira també:
http://www.goear.com/listen/5cc2c2c/vota-idiota-manolo-kabezabolo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vota idiota!
28 nov 2010
Idiota ho serà te mare. Jo ja he votat pensant en el futur de Catalunya. Estic fart que 4 arreplegats insultin aquells que decidim excercir lliure i democràticament el nostre dret a vot que també és el vostre i que tantes vides va costar.
Re: Vota idiota!
28 nov 2010
Aquí, en aquest tros de terra, de persones que donéssin la vida pel dret a vot o pel que tu dius "democràcia": ben pocs. Ara bé, de gent que va donar la vida per la revolució social i en la lluita contra la injustícia que representen els polítics, els patrons, l'església i la resta de poders: tants com vulguis. No votar és un gran què. La política dels polítics és un cagarro bullit. Salut i anarquia!
Re: Vota idiota!
28 nov 2010
La mentida de sempre, moltissima gent va lluitar per una revolució social no per aquesta farsa democràtica. I també estic fart que desde els mitjans d'informació es digui que sinó votes no et pots queixar, que ets un passota,etc. Discurs que repeteixen com autèntics "memos" els defensors de la democràcia.
Vota idiota!
28 nov 2010
Democracia donde¿?

Terrorista quien¿?

Salud y Anarquía
Re: Vota idiota!
28 nov 2010
TU ESTÀS A FAVOR D'ETA?
La democracia de los... idiotas.
28 nov 2010
Me acuerdo, me acuerdo...
de la democracia de los idiotas
(http://colectivonph.com.ar/nph/index.php?option=com_content&task=view&id)
Re: Vota
28 nov 2010
juo no crec en aquesta democràcia, però tampoc no vull un estat que retalli, que expulsi gent,... i que penseu fer els abstencionistes? quina es la vostra alternativa, anar a treballar, rajar i anar tirant, fins quan? cal organitzar-nos per frenar el racisme i el feixisme i no només a les manis sino que tb a l'administració, quan siguem alternativa potser em plantejaré no votar però fins que no siguem capaços de ser una alternativa real i no només ideològica o minoritaria, votaré
Re: Vota idiota!
28 nov 2010
vas errat noi/a, que votis algun partit determinat no tasegura que deixin de expulsar o de retallar, ja que mes per lo bajini o mes descaradament, o fan igual o sino ja em diras les deportacions que porta a terme l'estat espanyol i la politica dels cies, per tant ami no em serveix votar un dia i desentendrem a mi el que em serveix es el treball diari al carrer i la denuncia i l'acció directa continuada dins de les posibilitats que jo o la gent que s'organitza te, perque no hi ha re pitjor que delegar el que pots fer tu a una clase politica sigui del tipu que sigui
Sindicato Sindicat