Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[La Vanguardia] El peligro del laicismo
25 nov 2010
FORA LA CAPELLA!
PROU AGRESSIONS DE MEMBRES DE L'OPUS DEI A ESTUDIANTXS DISSIDENTS!
CAL RECUPERAR L'ESPAI ON ABANS HI HAVIA L'AULA D'ESTUDIANTS!
Estudio economía en la Universitat de Barcelona. Actualmente nos encontramos en plena campaña electoral para el consejo de estudios de la facultad. El pasado miércoles, un grupo de personas pertenecientes a una candidatura interrumpió mi clase para explicar lo que harían en el caso de salir elegidos. Su gran promesa consistía en acabar con la capilla de la facultad. "Las confesiones privadas no tienen sitio en nuestra universidad pública", declaró emocionado el candidato al final de su discurso. Al acabar la clase me encontré una serie de carteles anunciando un debate sobre este tema. En la parte inferior del cartel aparecía una silueta de una iglesia ardiendo. He de reconocer que me asusté.

Parece que una religión moderna llamada laicismo se está extendiendo actualmente. En mi opinión, imponer el laicismo a todos es igual de aberrante, inquisitorial y tiránico que imponer una sola religión a todo el mundo. El laicismo va en contra de la libertad y no respeta al que es diferente de ellos. Impone su creencia laica igual que el fundamentalismo obliga a practicar su credo. Vayamos con cuidado, que esto puede ser peligroso.
Mira també:
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20101123/54074656367.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [La Vanguardia] El peligro del laicismo
25 nov 2010
Jajaja, tiene gracia que un católico se asuste ante el laicismo por "fundamentalista". Veamos, en un espacio público como la Universidad de Barcelona no debería haber ninguna jodida capilla mantenido por todxs: si queréis una, simplemente coged todxs lxs interesadxs y os alquiláis un espacio de vuestro propio bolsillo. Si os apetece os podéis pasar allí todo el día rezando por nuestas almas, que nadie os molestará.
Re: [La Vanguardia] El peligro del laicismo
25 nov 2010
posem-hi una sinagoga i una mesquita també!
segur que llavors tots els catolics es queixerien
Re: [La Vanguardia] El peligro del laicismo
26 nov 2010
jo sóc catòlic. posem-hi també una mesquita i una sinagoga. i després, poseu-hi unes enganxines amb la sinagoga i, sobre tot, la mesquita cremant... tenim collons per fer-ho?
Re: [La Vanguardia] El peligro del laicismo
26 nov 2010
El pitjor de tot és parlar en la ignorància, però no et culpo per això!

Ara s'estan construïnt dues sales d'estudi al costat de la capella i m'agradaría saber si algun dia ves trepitjar aquella "aula d'estudiants". Gairebé ningú coneixia la seva existència!

I em sorpren que considereu una CARTA d'OPINIÓ com una agressió. Jo estudio a Económiques i la única agressió que he vist és la d'un grup d'estudiants que impedien mitjançant la força i els insults que altres exercicin en llibertat els drets que varem adquirir després de la mort del dictador!

A mí tampoc em fa cap gràcia que associacions d'estudiants que fomenten l'odi a la Facultat hi siguin presents. I a ells sí que els paguem entre tots. Els que treballem, quan fem la declaració de la renda, ens pregunten si volem donar una part de diners a l'esglèsia. Mai m'han preguntat si volem donar diners a les associacions d'estudiants. I faré una reflexió en veu alta: "els més necessitats no demanen a la porta dels bancs o de les universitats, sinó ho fan a la porta de les esglèsies de tots els barris" Per què serà?

En tot cas, crec que fomentat l'odi vers un grup d'estudiants no s'arribarà enlloc!

Salutacions a qui les vulgui rebre!

PD: Em segueix sorprenent molt que en nom de la llibertat i la tolerància s'IMPEDIXI a algú exercir els drets fonamentals reconeguts a la Constitució i fomentats també des de l'actual vicepresidència de la Generalitat!
Re: [La Vanguardia] El peligro del laicismo
26 nov 2010
Lo que da miedo es ver cómo se quema una iglesia y cómo se está plegando todo a otra religión que es el laicismo... ¿es que nadie se da cuenta de que nos estamos yendo de extremos? En efecto, pongamos una sinagoga, una mezquita... y pongamos un cartel quemándolas... ¿Alguien se anima? hace un par de días me llegaba un mail explicando que todos los árabes son terroristas asesinos y maltratadores... ¿es eso verdad? Recapacitemos, no seamos extremistas.
Re: [La Vanguardia] El peligro del laicismo
27 nov 2010
Mira Albert, et pots estalviar la teva demagògia, respecte a lo de que paguem entre totes la gent que segons tu "fomenta l'odi" -l'Opus fomenta l'odi- així que no malparlis de gent que dona part del seu temps gratuïtament -quant val el seu temps? ; ho faries tu això?- es parlen de temes que potser coneixes, violència de gènere a les aules, etc.
Sindicato Sindicat